League of Legends Recall: Ψάχνει την υπέρβαση η Team Phantasma

by Aggeliki Tsoukana

Το European Masters Spring ξεκίνησε με τρεις συνεχόμενες ήττες για την πρωταθλήτρια Ελλάδας που τη Μ.Παρασκευή (22/4) θα κυνηγήσει την υπέρβαση ώστε να βρει το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα.

Την Κυριακή που μας πέρασε ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό της φάσης των ομίλων του European Masters Spring 2022. Η εκπρόσωπος της χώρας μας στη διοργάνωση, η Team Phantasma δεν έχει καταφέρει ακόμα να γευτεί τη χαρά της νίκης με το φινάλε της 3ης αγωνιστικής να τη βρίσκει στην τελευταία θέση του Group B με 0-3. Η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας σε συνδυασμό με το άγχος δεν επέτρεψαν στην TP να κάνει το παιχνίδι της, όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα αφού τη Μ.Παρασκευή (22/4) θα δώσει τρία ακόμα παιχνίδια.

 

Αντίπαλοι που τρομάζουν

Πριν καν ξεκινήσει η κλήρωση στην Team Phantasma γνώριζαν πως θα έχουν πολύ δύσκολο έργο στο Main Stage του EU Masters. Στην πρεμιέρα των ομίλων κόντρα στην GamerLegion η TP πραγματοποίησε την καλύτερη της εμφάνιση ως τώρα. Η ελληνική ομάδα κοίταξε στα μάτια τους πρωταθλητές Γερμανίας όμως πλήρωσε τα δικά της λάθη με αποτέλεσμα να χάσει το παιχνίδι. Ένα 24ωρο αργότερα τα “φαντάσματα” αντιμετώπισαν την πανίσχυρη Karmine Corp, την ομάδα που έχει κατακτήσει τα δύο τελευταία EM.
Οι Γάλλοι εμφανίστηκαν διαβασμένοι και “σφυροκοπώντας” από νωρίς την ελληνική ομάδα κατάφεραν να πάρουν μια πολύ εύκολη νίκη σε λιγότερο από 20 λεπτά! Η 3η αγωνιστική βρήκε την Team Phantasma να κοντράρεται με τη βρετανική X7 Esports η οποία διαθέτει ένα από τα ποιοτικότερα rosters στη διοργάνωση. Μετά από ένα καλό πρώτο 10λεπτο η TP άρχισε να χάνει έδαφος με την X7 να έχει απάντηση σε κάθε κίνηση της πρωταθλήτριας του GLL. Με μια αγωνιστική ημέρα (3 παιχνίδια) να απομένει, η ελληνική ομάδα καλείται να βρει τον τρόπο να γίνει πιο ανταγωνιστική απέναντι στα “θηρία” του ομίλου της.

 

 

Σαρώνουν τα φαβορί

Λίγο πριν την έναρξη του β’ μέρους του Group Stage τρεις ομάδες έχουν καταφέρει να παραμείνουν αήττητες: οι γαλλικές Vitality.Bee & LDLC και η X7 Esports. Όλες τους συγκαταλέγονται στα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου οπότε το καλό τους ξεκίνημα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Η Vitality.Bee βρίσκεται στον πρώτο όμιλο μαζί με τον Ερυθρό Αστέρα στον οποίο αγωνίζεται ο Έλληνας mid laner Βασίλης “Tsiperakos” Λάλας. Οι πρωταθλητές του EBL δεν έχουν καταφέρει ακόμα να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη. Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν όλα είναι ανοιχτά όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση όμως μέχρι στιγμής βλέπουμε πως οι ομάδες από το LFL (Γαλλία) και το NLC (Ηνωμένο Βασίλειο & Σκανδιναβία) έχουν ξεχωρίσει.

 

 

Πέφτει η “αυλαία” στο LCS Spring Split 2022

Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε δράση και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, καθώς θα πραγματοποιηθεί ο 2ος ημιτελικός και ο μεγάλος τελικός του LCS. H 100Thieves είναι η πρώτη φιναλίστ καθώς επικράτησε της Team Liquid με 3-2, ενώ είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 0-2. Η ήττα αυτή έστειλε την TL στον ημιτελικό του Loser’s Bracket όπου την περιμένει η Evil Geniuses. H EG είναι η μοναδική από τις τρεις που δεν έχει βρεθεί ποτέ στην κορυφή του αμερικανικού πρωταθλήματος και θεωρείται το μεγάλο αουτσάιντερ του 2ου ημιτελικού. Την ίδια ώρα η πολυ πρωταθλήτρια του θεσμού Team Liquid θέλει να βρεθεί σε έναν ακόμα τελικό για να πάρει και μια άτυπη ρεβάνς από την 100T. Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες το βράδυ του Μ.Σαββάτου (23/4 – 22:30) με τον τελικό να λαμβάνει χώρα την Κυριακή του Πάσχα (24/4 – 22:30).

 

 

*Photos by Greek Legends League & Amazon European Masters

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη