League of Legends Recall: Σαρώνει ο Μάρκος “Comp” Σταμκόπουλος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

by Aggeliki Tsoukana

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Μάρκου “Comp” Σταμκόπουλου στο League of Legends World Championship 2022. Μετά από τρεις αγωνιστικές, η ομάδα του Έλληνα άσου (Rogue) είναι πρώτη και αήττητη στον όμιλο της και είναι μια “ανάσα” μακριά από την πρόκριση της στις κορυφαίες 8 ομάδες του πλανήτη. Αξίζει να σημειωθεί πως ο marksman της RGE είναι αυτή τη στιγμή ο παίκτης με τα περισσότερα kills (22) στο τουρνουά.

 

Εντυπωσιάζει η Rogue

Όταν έγιναν γνωστοί οι όμιλοι, ελάχιστοι έδιναν τύχη στη Rogue απέναντι σε “θηρία” όπως η Top Esports και η DRX. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης όμως ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να πρωταγωνιστήσει και αυτό ακριβώς κάνει. Στην πρεμιέρα κόντρα στην κορεατική DRX η RGE παρουσιάστηκε έτοιμη. Το πρώτο 20λεπτο ήταν αρκετά αμφίρροπο με την ευρωπαϊκή ομάδα να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα. Με ένα κερδισμένο fight στο 22’ η Rogue πήρε τα “ηνία” της αναμέτρησης και από εκείνο το σημείο και μετά έκανε ό,τι ήθελε στο Rift και έφτασε στην πρώτη της νίκη. Εξαιρετικός ο Comp που τελείωσε το game με 9/1/7 παίζοντας Lucian.

 

 

Αργά το βράδυ της Κυριακής η Rogue αντιμετώπισε την GAM Esports με την ομάδα από το Βιετνάμ να βάζει πολύ δύσκολα στους “μπλε”. Η ώρα περνούσε με καμία ομάδα να μην μπορεί να πάρει σημαντικό προβάδισμα. Η GAM μπορεί να έκλεψε το Baron του 30’ όμως δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί για να ανοίξει την αντίπαλη βάση. Η RGE διατήρησε την ψυχραιμία της και εξασφάλισε το Hextech Soul με όλα να κρίνονται εν τέλει σε ένα fight. Στο 37’ η ομάδα του Comp πήρε το Baron buff, έπαιξε ένα εξαιρετικό team fight και δευτερόλεπτα αργότερα κέρδισε ένα πολύ αγχωτικό παιχνίδι.

Τρίτος και τελευταίος αντίπαλος σε αυτό το πρώτο μισό της φάσης των ομίλων ήταν το “κτήνος” του LPL, η Top Esports. Tα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά για την πρωταθλήτρια του LEC που είδε τον Μάρκο να δίνει first blood, ενώ ήταν πίσω σε drakes και gold μετά το 19ο λεπτό. Στο 20’ η Rogue βρήκε δύο kills και στράφηκε στο Baron που μόλις είχε βγει, η TES δεν μπόρεσε να κλέψει το buff με τη RGE να γυρίζει “τούμπα” το game. Για τα υπόλοιπα 14 λεπτά που κράτησε το παιχνίδι η ομάδα του Έλληνα παίκτη κυριάρχησε απόλυτα για να φτάσει στο θριαμβευτικό 3-0.

 

Μεγάλες μάχες για τις ευρωπαϊκές ομάδες

Οι άλλες δύο εκπρόσωποι της Ευρώπης (LEC) μπορεί να μην βρίσκονται στη φόρμα της Rogue αλλά παραμένουν στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ξεκινάμε από τη δευτεραθλήτρια Ευρώπης G2 Esports που μετά από τρία παιχνίδια βρίσκεται στο 1-2. Η G2 γνώρισε ήττες από τη δευτεραθλήτρια κόσμου DWG KIA και την πρωταθλήτρια του LPL, JD Gaming, αλλά κατάφερε να επικρατήσει της Evil Geniuses. Το έργο της είναι πολύ δύσκολο ωστόσο με τρία παιχνίδια να απομένουν έχει ακόμα ελπίδες πρόκρισης.

Τα πράγματα πάνε καλύτερα για τη Fnatic που ισοβαθμεί στην κορυφή του Group A με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια EDward Gaming και την T1 (όλες τους στο 2-1). H FNC ξεκίνησε με 2 στα 2 αφού επικράτησε της Cloud9 αλλά και της ομάδας του Faker (T1) με την EDG να βάζει τέλος στο μίνι σερί της. Λόγω της ήττας της EDG από την T1 στην πρεμιέρα, έχει δημιουργηθεί αυτή η τριπλή ισοβαθμία.

*Photos: Colin Young-Wolff/Riot Games & Lolesports

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη