League of Legends Recall – Sigma Cup: Λύγισε στον τελικό η WLGaming

by Aggeliki Tsoukana

H Entropiq είναι η νέα πρωταθλήτρια του Sigma Cup καθώς νίκησε με 3-2 την WLGaming στον τελικό που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (9/11) στο Βελιγράδι. Η ελληνική ομάδα κόντραρε στα ίσια τους “πράσινους” ωστόσο λύγισε στο πέμπτο παιχνίδι με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 3-2 και να αρκεστεί στη 2η θέση. Να θυμίσουμε πως η άλλη εκπρόσωπος του Greek Legends, η Anorthosis Esports αποκλείστηκε στα ημιτελικά (έχασε το Σάββατο με 3-1 από την Entropiq).

 

 

Η δράση ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου (8/11) με την πρωταθλήτρια του GLL, Ανόρθωση να αντιμετωπίζει την κορυφαία ομάδα του Hitpoint Masters, Entropiq. H EIQ ήταν εξαιρετική στον πρώτο ημιτελικό και “καθάρισε” σχετικά γρήγορα τα games 1 & 2 για να βρεθεί σε match point. Παρά το 2-0 η ΑΝΟ δεν το έβαλε κάτω και με καλή εμφάνιση στο game 3 κατάφερε να μειώσει σε 2-1. Το τέταρτο παιχνίδι ήταν και το τελευταίο αφού η EIQ “φόρτσαρε” μετά το early game και με το ρολόι να δείχνει 26 λεπτά έκανε το 3-1.

Στον δεύτερο ημιτελικό η WLGaming νίκησε με 3-0 τη Diamant Esports, ωστόσο η επικράτηση αυτή δεν ήταν τόσο εύκολη όσο δείχνει το τελικό σκορ. Η πρώην πρωταθλήτρια του θεσμού, DIΑ πάλεψε στα ίσια και στα τρία παιχνίδια, όμως εκείνοι που πανηγύρισαν ήταν οι παίκτες της WLG. Η ομάδα του Bananitoo ήταν εξαιρετική και με τιτάνια ψυχραιμία κατάφερε να περάσει με “σκούπα” στον τελικό της διοργάνωσης.

 

 

Αφού ξεκουράστηκαν για λίγες ώρες οι παίκτες της WLGaming επέστρεψαν την Κυριακή στη σκηνή για να διεκδικήσουν το τρόπαιο. Απέναντί τους βρέθηκε η φορμαρισμένη Entropiq, που ένα χρόνο νωρίτερα τους είχε κερδίσει στον ημιτελικό του Sigma Cup 2022. H ομάδα του GLL μπήκε δυνατά στο game 1 και κατάφερε να πάρει από νωρίς το προβάδισμα. Η EIQ έμεινε ψύχραιμη και κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι το οποίο και πήρε στο 31’. Το game 2 ήταν αμφίρροπο για μεγάλο διάστημα με την κατάληξη να είναι η ιδανική για την WLG που έφερε τη σειρά στα ίσια.

Διαφορετική εικόνα στην 3η αναμέτρηση με την Entropiq να κυριαρχεί απόλυτα και με ένα εμφατικό 28-10 στα kills να φτάνει σε championship point. Παρά τη βαριά ήττα η WLGaming διατήρησε την ηρεμία της και “πλήρωσε” με το ίδιο… νόμισμα την αντίπαλο της για να στείλει τον τελικό σε game 5. To φινάλε ήταν “χορταστικό” αλλά και αμφίρροπο με τις δύο ομάδες να παλεύουν μέχρι και το τελευταίο fight. Μετά από 36’ η EIQ λύγισε την WLG και στέφθηκε πρωταθλήτρια του Sigma Cup 2023.

Μπορεί το Sigma Cup να πέρασε στην ιστορία, όμως η αγωνιστική δράση δεν έχει τελειώσει ακόμα. Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου έχουμε τον τελικό του LoL Worlds 2023 με την Weibo Gaming να αντιμετωπίζει την 3 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια T1. Ο μεγάλος τελικός ξεκινά στις 10:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από τα κανάλια του Gamers Lounge σε Twitch και Youtube.

 

Αυτή την Κυριακή ο τελικός του Worlds 2023

Μπορεί το Sigma Cup να πέρασε στην ιστορία, όμως η αγωνιστική δράση δεν έχει τελειώσει ακόμα. Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου έχουμε τον τελικό του LoL Worlds 2023 με την Weibo Gaming να αντιμετωπίζει την 3 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια T1. Για να βρεθεί στον τελικό WBG χρειάστηκε να επικρατήσει με 3-2 στον ημιτελικό “θρίλερ” με την Bilibili Gaming. H T1 του Faker αν και αουτσάιντερ, κατάφερε να υποτάξει με 3-1 την JD Gaming και να περάσει για 6η φορά σε παγκόσμιο τελικό. Ο μεγάλος τελικός ξεκινά στις 10:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από τα κανάλια του Gamers Lounge σε Twitch και Youtube.

 

*Photos: Greek Legends League & Lolesports

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη