League of Legends Recall: Σπουδαία πρόκριση της Ανόρθωσης στο Main Event του EM Summer 2022

by Aggeliki Tsoukana

Η πορεία της Anorthosis Famagusta Esports στο Play In Stage του EM Summer 2022 ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με την πρωταθλήτρια του Greek Legends να εξασφαλίζει τη θέση της στο Main Event της διοργάνωσης. Αφού προκρίθηκε από τον όμιλο της ως 1η, η ANO επικράτησε με 2-1 της πρωταθλήτριας Πορτογαλίας FTW Esports για να εξασφαλίσει μια θέση στο top 16. Εκεί θα αντιμετωπίσει τρία μεγαθήρια του θεσμού: την LDLC, την JDXL και την AGO ROGUE. Πρόωρος αποκλεισμός για την Team Phantasma

 

 

Η Ανόρθωση πετούσε “φωτιές” στον πρώτο προκριματικό όμιλο. Η νίκη στην πρεμιέρα απέναντι στην JD|XL έδειξε πως η ομάδα από την Κύπρο ήταν έτοιμη για μεγάλα πράγματα. Η β’ ομάδα της Excel Esports πήρε τη ρεβάνς μια μέρα αργότερα όμως με 4 στα 4 κόντρα σε Ερυθρό Αστέρα και Genk Esports η ANO πέρασε ως πρώτη στα νοκ-αουτ. Εκεί την περίμενε η κορυφαία πορτογαλική ομάδα, FTW Esports η οποία αν και προηγήθηκε στο best of 3, είδε τον Dom1nant και την παρέα του να φτάνουν σε μια επική ανατροπή και να παίρνουν το “εισιτήριο” για το Main Event της διοργάνωσης.

Τα πράγματα δεν πήγαν το ίδιο καλά για την Team Phantasma. Η 2η εκπρόσωπος μας δεν μπόρεσε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική σε κανένα από τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της με αποτέλεσμα να βρεθεί με συνοπτικές διαδικασίες στο 0-4 και να αποκλειστεί. Η νίκη γοήτρου απέναντι στην SK Gaming Prime έφερε κάποια χαμόγελα στις τάξεις των “φαντασμάτων” όμως ακολούθησε μια ακόμα ήττα με “κάτω τα χέρια” από την eSuba για να αφήσει την ελληνική ομάδα στον πάτο του Group D με 1-5.

 

 

Στο top 16 η Ανόρθωση κληρώθηκε με την πρωταθλήτρια Γαλλίας (και φαβορί για το τρόπαιο) LDLC OL, τη δευτεραθλήτρια του NLC Χ7 Esports και την academy team της Rogue (και επίσης πανίσχυρη) AGO ROGUE. Στην πρεμιέρα του ομίλου η πρωταθλήτρια του GLL ηττήθηκε από την X7, ενώ την Τετάρτη στις 20:00 αντιμετωπίζει την AGO ROGUE σε μια αναμέτρηση που μπορείτε να παρακολουθήσετε στα κανάλια του Gamers Lounge: twitch.tv/gamersloungegr, youtube.com/channel/UCuQxlxtPwLsRjfwWgnw4_vA & trovo.live/s/GamersLoungeGr.

 

Στο Παγκόσμιο η Rogue του Μάρκου “Comp” Σταμκόπουλου

Έτοιμος για τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του είναι ο Comp, καθώς η ομάδα του Έλληνα άσου εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο League of Legends World Championship 2022. O Μάρκος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη (3-2) επί της MAD Lions για τον πρώτο γύρο των LEC Playoffs. H RGE έχει πλέον 2 ευκαιρίες να βρεθεί στον μεγάλο τελικό του LEC Summer Split 2022, αφού ακόμα και αν ηττηθεί στον ημιτελικό του Upper bracket θα βρεθεί αυτόματα στον β’ ημιτελικό. Να σημειώσουμε πως το ενδεχόμενο για διπλή ελληνική εκπροσώπηση στα φετινά Worlds παραμένει ακόμα ανοιχτό. Αν η Misfits του Mersa κερδίσει τη Fnatic, τότε ο 19χρονος Έλληνας παίκτης θα δώσει και εκείνος το “παρών” στο επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Photos: Amazon European Masters, Greek Legends League

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη