League of Legends Recall: Στην κορυφή του κόσμου η T1 του Faker

by Manos Kavvalos

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε τον τελικό του Worlds 2023 η Τ1, που νίκησε με 3-0 την Weibo Gaming και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια για 4η φορά στην ιστορία της. Σημαντική στιγμή για τον αστέρα της ομάδας Lee “Faker” Sang-hyeok που έγινε ο πρώτος παίκτης με τέσσερις παγκόσμιους τίτλους. Ο τελικός καθήλωσε το κοινό και έσπασε το ρεκόρ των διοργανώσεων esports με 5.9 εκατομμύρια ταυτόχρονα συνδεδεμένους viewers.

 

Μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πριν τον τελικό απολαύσαμε ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα. ΝewJeans & HEARTSTEEL ξεσήκωσαν το κοινό που γέμισε το επιβλητικό Gocheok Sky Dome και μας έβαλαν από νωρίς στο κλίμα. Χάρη στην τεχνολογία οι ήρωες του League of Legends “ανέβηκαν” στη σκηνή, ενώ μια ultimate από Ezreal διέσχισε το γήπεδο.

 

 

Η Τ1 πετούσε “φωτιές”

H T1 έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά του game 1 προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της και παρόλο που έμεινε (για λίγο) πίσω στα kills κατάφερε να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης. Το εξαιρετικό fight του 22ου λεπτού έδωσε το πρώτο Baron buff των τελικών στην Τ1 και άνοιξε το “δρόμο” για το 1-0. Έχοντας πάρει ώθηση από το 1-0 αλλά και το κοινό της Σεούλ, η “γηπεδούχος” Τ1 μπήκε φουριόζα και στο δεύτερο παιχνίδι. Η ομάδα του Faker έπιασε τρομακτική απόδοση με τη διαφορά στο gold να ξεπερνά τις 14.000 και τα kills να είναι 14-1.

 

Η Weibo προσπάθησε να βγάλει αντίδραση ώστε να αποφύγει το 0-3 και κατάφερε να βρει κάποια γρήγορα kills στο game 3. Στην Τ1 δεν ίδρωσαν και πριν καν φτάσουμε στο 20ο λεπτό είχαν φροντίσει να ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση. Ένα καλό fight και στο 26’ όλα είχαν τελειώσει. Σπουδαία στιγμή τόσο για την Τ1 όσο και τον Faker που επέστρεψαν στην κορυφή του παγκόσμιου League of Legends μετά από 7 χρόνια.

 

 

Με την κατάκτηση αυτήν η T1 έφτασε τα τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα (2013, 2015, 2016 & 2023) κάτι που δεν έχει πετύχει καμία άλλη ομάδα. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Faker που για χρόνια ισοβαθμούσε στις 3 κατακτήσεις με τον Bengi. Πολυτιμότερος παίκτης του φετινού τελικού αναδείχθηκε ο 19χρονος top laner των νικητών Choi “Zeus” Woo-je.

Photo: LolEsports

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη