League of Legends Recall: Στον τελικό του GLL Spring Split η WLGaming

by Zikou Stella

Η WLGaming θα είναι η αντίπαλος της Anorthosis Famagusta Esports στον τελικό του GLL Spring Split 2023. Οι “κόκκινοι” νίκησαν με 3-1 την Team Phantasma στον ημιτελικό του lower bracket και το Σάββατο 1 Απριλίου θα διεκδικήσουν το πέμπτο τρόπαιο Greek Legends της ιστορίας τους. Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Πρώην Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σοφοκλέους 8-10).

 

Η φορμαρισμένη WLG ξανά σε τελικό Greek Legends

 Η πρώτη αναμέτρηση της σειράς ήταν αμφίρροπη στη μεγαλύτερη διάρκεια της, με καμία ομάδα να μην μπορεί να χτίσει σημαντικό προβάδισμα για πάνω από 20 λεπτά. Χρειάστηκε το κερδισμένο fight του 26’ για να μπορέσει η WLG να περάσει μπροστά και να φτάσει στο 1-0. Η TP έμοιαζε να πατάει καλύτερα στο game 2, με το προβάδισμα που απέκτησε στο early game μεγάλωνε όσο περνούσε η ώρα. Όλα όσα έχτιζε για μισή ώρα, γκρεμίστηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι “κόκκινοι” κέρδισαν το team fight του 33’, έφεραν τούμπα το παιχνίδι και έκαναν το 2-0.

 

 Παρά την οδυνηρή ήττα τα “φαντάσματα” δεν το έβαλαν κάτω. Στο τρίτο παιχνίδι κυριάρχησαν απόλυτα και ξαναμπήκαν στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Οι ελπίδες βέβαια για reverse sweep έσβησαν πολύ γρήγορα. Η WLG πετούσε “φωτιές” στο game 4 και με τον Hesszero μπροστάρη σφράγισε την πρόκριση στον τελικό του Greek Legends. Να σημειώσουμε πως οι δύο φιναλίστ του Spring Split (ANO & WLG) θα λάβουν μέρος στα προκριματικά του EMEA Masters που θα διεξαχθεί μέσα στον Απρίλιο.

 

 Μπορεί η WLG να είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της κατά τη διάρκεια της regular season, όμως με το που ξεκίνησαν τα Playoffs η αλλαγή ήταν τρομακτική. Όπως αποδείχθηκε και στο παιχνίδι με την Team Phantasma, η άνετη πρόκριση επί του PAO Luminox μόνο τυχαία δεν ήταν. Τo Split τελειώνει εδώ για την TP που μετά από δύο συνεχόμενους τελικούς θα αρκεστεί στην 3η θέση.

 

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια του μεγάλου τελικού

Σε κυκλοφορία έχουν τεθεί από την περασμένη Δευτέρα τα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό του GLL Spring Split 2023. Το Σάββατο 1 Απριλίου, οι δύο καλύτερες ομάδες σε Ελλάδα και Κύπρο δίνουν ραντεβού στην αίθουσα του Πρώην Χρηματιστηρίου Αθηνών. Αγόρασε σήμερα το εισιτήριό σου και παρακολούθησε τη στέψη της πρώτης πρωταθλήτριας για το 2023. Επισκέψου την ιστοσελίδα του Greek Legends League για να μάθεις πως θα αποκτήσεις το δικό σου εισιτήριο.

 

Όλες οι αναμετρήσεις του GLL Spring Split 2023 προβάλλονται ζωντανά και αποκλειστικά από τα κανάλια του Gamers Lounge (Twitch & YouTube).

 

Photos: Greek Legends League

Μπορείς να δεις ακόμη