League of Legends Recall: Στον τελικό του Greek Legends η WLGaming

by Zikou Stella

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησαν τα Playoffs του GLL Summer Split 2023. Οι WLGaming και Ανόρθωση τέθηκαν αντιμέτωπες στον α’ ημιτελικό με την πρώτη να παίρνει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Αυγούστου. Οι δύο ομάδες μας προσέφεραν μια απολαυστική αναμέτρηση γεμάτη δράση και ανατροπές η οποία κρίθηκε στα πέντε παιχνίδια. Η WLG πέρασε στον τελικό και το EMEA Masters Play-In stage ενώ η Ανόρθωση θα παίξει με την Gamespace MCE στον β’ ημιτελικό.

Η σειρά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Anorthosis Famagusta Esports που κυριάρχησε στο early game του πρώτου παιχνιδιού. Η WLG εκμεταλλευόμενη κάποια λάθη της αντιπάλου της κατάφερε να μείνει για αρκετή ώρα στο παιχνίδι, όμως στο 34′ λύγισε. Ακολούθησε ένα 32λεπτο ντέρμπι στο οποίο η WLGaming ήταν πιο ψύχραιμη στα κρίσιμα teamfights με αποτέλεσμα να καταφέρει να ισοφαρίσει σε 1-1.

 

 

Το game 3 θύμιζε πολύ το ξεκίνημα του ημιτελικού, με την ΑΝΟ να παίρνει από νωρίς ένα σημαντικό προβάδισμα. Αυτό που ήταν διαφορετικό από το game 1 ήταν ο νικητής της αναμέτρησης. Η WLG έκανε ένα εντυπωσιακό come back και γύρισε ένα ματς που έμοιαζε χαμένο. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ προσεκτικές στο match 4 με τα ρίσκα στο πρώτο 20λεπτο να είναι ελάχιστα. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον HAWHAW η ΑΝΟ βρήκε μια ακόμα νίκη και ισοφάρισε σε 2-2.

Με το σκορ στο 2-2 το πρώτο “εισιτήριο” για τα προκριματικά του EMEA Masters θα κρινόταν στο game 5. Παρόλο που περιμέναμε ένα κλειστό παιχνίδι που θα μας κρατούσε σε αγωνία ως το τέλος, η WLG είχε διαφορετική άποψη. Μπήκε “φουριόζα” στο Rift και πήρε το προβάδισμα από πολύ νωρίς, ήταν μπροστά με 6-1 kills και +4k gold στο 20’. Οι “κόκκινοι” έπαιξαν σχεδόν τέλεια και μετά από μισή ώρα αγώνα έκαναν το 3-2 (με kills 19-3!) για να περάσουν από νωρίς στον τελικό.

 

 

Το βράδυ της Τετάρτης (19/7) πήραν τη “σκυτάλη” Gamespace MCE και Team Phantasma, με την πρώτη να επικρατεί με 3-0 και να περνά στον ημιτελικό του lower bracket. Οι “μπλε” βρέθηκαν σε εξαιρετική μέρα και δεν άφησαν την TP να τους απειλήσει. Από το πρώτο κιόλας παιχνίδι η GSMC επέβαλε τον ρυθμό της, με ένα πανέμορφο Pentakill του mid laner της ομάδας Toffe να ανοίγει τον δρόμο για το 1-0. Το 2-0 ήρθε εύκολα για την ομάδα του Habubu με το nexus των “φαντασμάτων” να πέφτει πριν το ρολόι δείξει 25 λεπτά.

 

Η τρίτη αναμέτρηση αποδείχτηκε τυπική διαδικασία με την GSMC να κάνει ό,τι θέλει και να “σκουπίζει” την Team Phantasma. Απίθανο σπλιτ για την Gamespace που από την τελευταία θέση της Άνοιξης φτάνει μια νίκη μακριά από τον μεγάλο τελικό.

Tα Playoffs του GLL Summer Split 2023 μεταδίδονται ζωντανά και αποκλειστικά από το κανάλι του Gamers Lounge στο Twitch.

 

Photo: Greek Legends League

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη