Την έχεις δει ξανά παιδί; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου και η θερμοκρασία συνεχίζει να είναι υψηλή σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού έσπασε πολλά ημερήσια ρεκόρ ζέστης σε πολλές περιοχές του πλανήτη. Αυτό που θα σε κάνει να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου είναι οι καλές σειρές και ταινίες που έρχονται για να σου δώσουν μια ανάσα καλοπέρασης καθώς απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις.

 

Ταξίδι στο Κέντρο της Γης (Disney+)

Μία σειρά επιστημονικής φαντασίας με δράση και περιπέτεια εμπνευσμένη από το βιβλίο του Ιούλιου Βερν σε μια ισπανική έκδοση.

Ο Ιούλιος Βερν αφηγείται ότι ταξιδεύοντας στα βάθη της θάλασσας και στο κέντρο της Γης ανακάλυψε όχι στον πραγματικό κόσμο, αλλά σε ένα παράλληλο σύμπαν, ότι όλα όσα συμβαίνουν στο ένα σύμπαν επηρεάζουν το άλλο. Έτσι αφήνει κληροδότημα στη γενιά του να φυλάξουν τις μυστικές πύλες τις οποίες θα περνάνε μόνον όταν η Γη χάνει την ισορροπία της για να διορθώσουν τις ανισορροπίες στην άλλη διάσταση.

Το όνειρο του Diego (απόγονος του Βερν) είναι να μετατραπούν τα επιτεύγματά του στα βιντεοπαιχνίδια σε αληθινές εξερευνήσεις. Είναι ένα δημιουργικό παιδί γεμάτο περιέργεια, ένας εφευρέτης και αρχηγός στην παρέα των φίλων του. Ο Diego στέλνεται από τους γονείς του στην κατασκήνωση του Pompilio Calderón. Εκεί βρίσκει το μενταγιόν της γιαγιάς του Pola και ακολουθώντας τα ίχνη της μαζί με τους φίλους του ανακαλύπτουν την μυστηριώδη πύλη για την “Διάσταση Βερν”. Όλοι μαζί θα βοηθήσουν τη γιαγιά του να αποκαταστήσει την ισορροπία των δύο διαστάσεων, έρχονται όμως αντιμέτωποι με τον Pompilio και την κολλητή του Claudio που έχουν σκοπό να καταστρέψουν τον φανταστικό κόσμο στον οποίο κατάφεραν να μπουν.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Oscar Jaenada, Margarita Rosa de Francisco, Gabriel Goity, Sebastian Garcia, Yankel Stevan, Mauricio Barrientos.

 

 

 

FUTURAMA (Disney+)

Η νέα κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων επιστημονικής φαντασίας Futurama θα είναι διαθέσιμη για streaming από τις 24 Ιουλίου, με νέο επεισόδιο κάθε εβδομάδα.

Το Futurama έκανε το ντεμπούτο του αρχικά στο Fox το 1999, τρέχοντας για τέσσερις σεζόν πριν αποχωρήσει από το δίκτυο και κατευθυνθεί στο Adult Swim του Cartoon Network, καταφέρνοντας να αποσπάσει δύο βραβεία Emmy στην κατηγορία κινουμένων σχεδίων.

Μετά από μια παύση δέκα ετών, το Futurama σύρθηκε θριαμβευτικά από τον κρυογονικό σωλήνα στην επικαιρότητα, με το πλήρες αρχικό καστ και το σατιρικό του πνεύμα. Η σειρά έχει σχεδιαστεί για νέους και παλιούς fans οπότε δεν χρειάζεται να έχετε δει τις προηγούμενες δέκα σεζόν για να την εκτιμήσετε. Όσοι την έχουν παρακολουθήσει θα αναγνωρίσουν τα μυστήρια δεκαετιών συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στην επική ιστορία αγάπης του Fry και της Leela, το μυστηριώδες περιεχόμενο του κουτιού απορριμμάτων του Nibbler, τη μυστική ιστορία του κακού Robot Santa και το πού βρίσκονται οι γυρίνοι της Kif και της Amy. Εν τω μεταξύ, υπάρχει μια εντελώς νέα πανδημία στην πόλη καθώς οι πρωταγωνιστές εξερευνούν το μέλλον των εμβολίων, του bitcoin, της κουλτούρας ακύρωσης και της ροής της τηλεόρασης.

Το πλήρες αρχικό cast επιστρέφει για τη νέα σεζόν, συμπεριλαμβανομένων των John DiMaggio, Billy West, Katey Sagal, Tress MacNeille, Maurice LaMarche, Lauren Tom, Phil LaMarr και David Herman.

 

 

 

Jurassic World: Camp Cretaceous (Netflix)

Ακολουθώντας την παράδοση του εξαιρετικά επιτυχημένου franchise ταινιών Jurassic, το Jurassic Word: Camp Cretaceous αποτελεί μια καλογραμμένη σειρά σε έναν παράλληλο κόσμο κινουμένων σχεδίων σε αντίθεση με τη ζωντανή δράση που διαδραματίζεται στο σύμπαν του Jurassic Park. Ενώ οι περισσότερες ταινίες έχουν πλέον γίνει μέρος της ποπ κουλτούρας, αυτή η σειρά εξυπηρετεί καλά την I Gen. Οι δημιουργοί δε, έχουν καταφέρει να συμπεριλάβουν τη διαφορετικότητα στους χαρακτήρες της και έτσι μπορούμε να δούμε Ισπανόφωνους καθώς και Αφροαμερικάνους να συνυπάρχουν, άλλωστε με τον Steven Spielberg ως έναν από τους εκτελεστικούς παραγωγούς τα πράγματα δεν μπορούν να πάνε και πολύ στραβά.

Η σειρά  επικεντρώνεται σε έξι έφηβους κατασκηνωτές που επιλέχτηκαν πρώτοι να ζήσουν την πιο απίστευτη περιπέτεια της κατασκήνωσης στον κόσμο το Camp Cretaceous. Αλλά όταν το γενετικά κατασκευασμένο αρπακτικό, Indominus Rex, δραπετεύει, μπλοκάρει όλα τα συστήματα του Jurassic World με αποτέλεσμα να απελευθερωθούν μανιασμένοι δεινόσαυροι στο πάρκο. Οι κατασκηνωτές διαπιστώνουν ότι πρέπει να βασιστούν στον εαυτό τους και ο ένας στον άλλον για να καταφέρουν να βγουν από το Isia Nublar και να βρουν το δρόμο της επιστροφής στο σπίτι.

 

 

 

Dew Drop Diaries (Netflix)

Ξεκινάει η πρώτη σεζόν της σειράς “Δροσοσταλένια Ημερολόγια”. Θα είναι διαθέσιμη στο Netflix από τις 24 Ιουλίου και έρχεται από τον δημιουργό, παραγωγό και συγγραφέα παιδικών κινουμένων σχεδίων Rick Suvalle.

Το Dew Drop Diaries είναι μια αξιολάτρευτη σειρά που ακολουθεί μια μοναδική ομάδα οικογενειακών νεράιδων γνωστών ως Dew Drops. Με ύψος μόλις τρείς ίντσες, αυτές οι αξιολάτρευτες νεράιδες κατοικούν στα μαγευτικά νεράιδοσπιτά τους μέσα σε κήπους σε μια πολυσύχναστη πόλη. Η μυστική αποστολή τους είναι να βοηθούν τους ανθρώπους με τα μικρά πράγματα της ζωής που συχνά περνούν απαρατήρητα ή παραβλέπονται.

Κάθε Dew Drop έχει τη δική της μοναδική προσωπικότητα και μία ή δύο μαγικές ικανότητες. Η αισιόδοξη Eden λατρεύει να ψήνει, μπορεί να μιλήσει με τα ζώα και περιστασιακά πηδάει πριν κοιτάξει. Η πανίσχυρη Αθηνά μπορεί να σηκώσει πάνω από 100 φορές το βάρος της. Η Φοίβη μπορεί να αλλάξει την διάθεση του ανθρώπου με τις μαγικές μελωδίες της, κάνει πράγματα ολομόναχη και είναι η πιο προσγειωμένη στην παρέα. Δεν μπορούν να πετάξουν παρόλο που έχουν φτερά, πάντα όμως καταφέρνουν να φτάνουν στο προορισμό τους εγκαίρως. Όλες κρατούν ημερολόγια ευγνωμοσύνης για να καταγράψουν τα συναισθήματα τους από τις περιπέτειες τους.

 

 

 

Captain Fall (Netflix)

Το Captain Fall είναι μια επερχόμενη σειρά κινουμένων σχεδίων για ενήλικες που δημιουργήθηκε από το ταλαντούχο δίδυμο Jon Iver Helgaker και τον Jonas Torgersen. Έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 28 Ιουλίου 2023 και υπόσχεται ένα μοναδικό μείγμα χιούμορ και ίντριγκας.

Η σειρά στοχεύει να προσφέρει μια εμπειρία σκοτεινής κωμωδίας, εξερευνώντας θέματα λαθρεμπορίου, εξαπάτησης και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ομώνυμος χαρακτήρας. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν ευκολόπιστο καπετάνιο ο οποίος αναλαμβάνει κυβερνήτης ενός πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου και πιστεύει ότι έχει βρει τη δουλειά της ζωής του, αλλά σύντομα συνειδητοποιεί ότι γίνεται άθελά του ο αποδιοπομπαίος τράγος για όλα όσα πηγαίνουν στραβά στο πλοίο αφού καταλήγει στο να γίνει το τέλειο εξιλαστήριο θύμα μιας επιχείρησης λαθρεμπορίου. Οι λαθρέμποροι δε, δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν με τίποτα για να προστατεύσουν την ταυτότητά τους και ο Captain θα κάνει τα πάντα για να προστατευθεί όταν ξέρει ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.
Το εντυπωσιακό φωνητικό cast περιλαμβάνει τους Jason Ritter, Cristopher Meloni, Lesley-Ann Brandt, Anthony Carrigan, Alejandro Edda, Adam Devine και Trond Fausa.

 

 

 

Απόλαυσε τις ταινίες μέσα στην άνεση του σπιτιού σου. Μπες στο site του Κωτσόβολου και βρες τη Smart TV που σου ταιριάζει.

 

Μπορείς να δεις ακόμη