League of Legends Recall: Ξεκινά το World Championship 2022

by Aggeliki Tsoukana
├

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τη μεγαλύτερη γιορτή του παγκόσμιου League of Legends που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Μεξικό και τις ΗΠΑ. Το 12 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα League of Legends (ή αλλιώς: τα Worlds 2022) ξεκινούν αργά το βράδυ της Πέμπτης με το Play-In Stage, και ολοκληρώνονται στις 5 Νοεμβρίου με τον μεγάλο τελικό όπου αναμένεται να καθηλώσει εκατομμύρια θεατές. Φέτος η διοργάνωση έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για το ελληνικό κοινό με τον Μάρκο “Comp” Σταμκόπουλο να εκπροσωπεί τη χώρα μας στην κορυφαία διοργάνωση.

 

Worlds 2022 Play-In

Όπως συνηθίζεται η αρχή θα γίνει με το Play-In Stage όπου 12 ομάδες θα δώσουν τη δική τους μάχη για να προκριθούν στα groups του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ο ιδιαίτερος αυτός προκριματικός ξεκινά με δύο ομίλους των 6 ομάδων, με τις νικήτριες των groups να παίρνουν την πρόκριση για το Main Event. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 2 έως 4 θα δώσουν μάχη σε bo5 elimination matches για τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια.

 

 

Από το Worlds 2022 Play-In δεν λείπουν τα μεγάλα ονόματα. Στον πρώτο όμιλο συναντάμε τη θρυλική Fnatic (τη μόνη ευρωπαϊκή ομάδα που έχει κατακτήσει Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) αλλά και την Evil Geniuses μια από τις καλύτερες ομάδες του αμερικανικού LCS. Στο Group B ξεχωρίζει η νικήτρια των δύο τελευταίων MSI, Royal Never Give Up καθώς και η κορεατική DRX που μετά από ένα χρόνο απουσίας επιστρέφει στα Worlds. Στον ίδιο όμιλο βρίσκεται και η MAD Lions του LEC.

H δράση των Play-Ιns ξεκινά αργά το βράδυ της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου.

 

Το main event που έχει και ελληνικό ενδιαφέρον

Αφού “ζεσταθούμε” με την πρώτη φάση, θα περάσουμε στο main event των Worlds όπου μας περιμένουν οι 16 καλύτερες ομάδες του πλανήτη. Οι υπερδυνάμεις από Κορέα (LCK) και Κίνα (LPL) μοιάζουν να έχουν τον πρώτο λόγο όμως οι εκπρόσωποι του LEC (Ευρώπη) δεν θα παραδώσουν τα όπλα χωρίς μάχη. Η κάτοχος του τροπαίου Edward Gaming επιστρέφει για να υπερασπιστεί τον τίτλο της όμως οι συμπατριώτισες της JD Gaming & Top Esports καθώς και η πανίσχυρη Gen.G από το LCK έχουν βάλει στόχο την κορυφή.

 

 

Όταν μιλάμε για φαβορί δεν γίνεται να αφήσουμε εκτός την τρεις φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια T1 του θρύλου του League of Legends, Faker. Φυσικά δεν ξεχνάμε την περσινή φιναλίστ και νικήτρια της διοργάνωσης το 2020, DWG KIA η οποία φέτος βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τη δευτεραθλήτρια του LEC, G2 Esports. Με μεγάλο ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε και τις αμερικανικές Cloud9 & 100 Thieves τις δύο κορυφαίες εκπροσώπους του LCS που θα παίζουν… εντός έδρας.

Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο αφού στα φετινά Worlds υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον καθώς στο Group C συναντάμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Rogue του Μάρκου “Comp” Σταμκόπουλου. Ο 20χρονος marksman θα γίνει ο 2ος Έλληνας που αγωνίζεται σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ευχόμαστε και ελπίζουμε να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά στη διοργάνωση. Η Rogue έχει κληρωθεί με τις Top Esports και GAM Esports και περιμένει να μάθει τον 3ο της αντίπαλο που θα προκύψει από τα Play-Ins.

Το main event ξεκινά στις 7 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται με τον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου στο Chase Center του Σαν Φρανσίσκο.

*Photos: Lolesports

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη