Μάνα είναι μόνο μία! Και το μυαλό της όλο γεννά νέες ανησυχίες!

by Aggeliki Tsoukana

Τί κάνει μια μαμά 24 ώρες το 24ωρο; Τί άλλο από το να ανησυχεί για τα παιδιά της! Και όταν δεν υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχήσει, ψάχνει, ψάχνει και… όλο κάτι νέο βρίσκει… Μην την παρεξηγείς, δεν το θέλει.

Πριν σε αποκτήσει μπορεί κι εκείνη να πιεζόταν από τις ανησυχίες της δικής της μαμάς και να της έλεγε: «Όταν εγώ γίνω μητέρα θα είμαι άνετη, δεν θα ζαλίζω τα παιδιά μου όπως εσύ…». Τώρα όμως δεν περνάει μέρα που να μην επαναλάβει τις κλισέ φράσεις της δικής της μαμάς. Μερικές φορές μάλιστα καθώς τις ξεστομίζει, χαμογελά και σκέφτεται: “Μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μην πεις»

Ποιες είναι οι μικρές καθημερινές ανησυχίες της δικής σου μαμάς; Σου θυμίζουν κάτι οι παρακάτω;

 

 

Να βγαίνεις όλο έξω ξέρεις! Κάνα πλυντήριο να βάζεις όμως δεν ξέρεις!

Βγαίνεις κάθε μέρα και θες να είσαι άψογος με ρούχα ολοκάθαρα, απαλά και μυρωδάτα, κατάλευκα λευκά, λαμπερά χρωματιστά. Ποιος φροντίζει για όλα αυτά; Μην μου πεις ότι αφήνεις ακόμα τη μαμά σου να πλένει τα ρούχα σoυ! Αν το κάνεις, έχει και εκείνη κάθε δικαίωμα να παραπονιέται. Όχι γιατί δεν θέλει να ασχοληθεί με αυτή τη δουλειά -αφού γνωρίζεις καλά ότι της αρέσει να σε περιποιείται- αλλά γιατί ανησυχεί. Θέλει να μάθεις να φροντίζεις μόνος σου τον εαυτό σου. Και στην ουσία είναι τόσο εύκολο έχοντας ως σύμμαχό σου την τεχνολογία!

Τα σύγχρονα πλυντήρια είναι τόσο εύκολα στη χρήση που, στην κυριολεξία, με το πάτημα ενός κουμπιού πλένουν αποτελεσματικά τα ρούχα σου χωρίς να τα φθείρουν. Διαθέτουν προγράμματα για κάθε τύπο υφάσματος και για κάθε σου ανάγκη, όπως αφαίρεση λεκέδων ή φρεσκάρισμα. Πολλά μοντέλα μάλιστα διαθέτουν λειτουργία ατμού που φρεσκάρει και απολυμαίνει τα ρούχα κάνοντάς τα απαλά και πουπουλένια. Αν θέλεις επιστρέφοντας από τη δουλειά να βρεις την μπουγάδα έτοιμη για στέγνωμα, μπορείς να προγραμματίσεις την ώρα λήξης που επιθυμείς, ενώ αν δεν έχεις αρκετό χρόνο για σιδέρωμα μπορείς να επιλέξεις το κατάλληλο πρόγραμμα για λιγότερες ζάρες. Με τις έξυπνες λειτουργίες μπορείς μέσω του smartphone σου να προγραμματίζεις το πλυντήριό σου, ακόμα και αν δεν βρίσκεσαι στο σπίτι. Το χεις..δεν νομίζεις;

 

 

Α πα-πα χλωμός είσαι! Φρούτα τρως;

Η διατροφή, ως γνωστό, είναι η βάση της υγείας και της ευεξίας. Και η υγεία σου η μεγαλύτερη ανησυχία της μαμάς σου. Για αυτό και μόλις σε δει σε περνάει με τα μάτια της από ακτίνες Χ. Τώρα αν σε πέτυχε και χλωμό, αλίμονο σου, δεν ξεφεύγεις με τίποτα. Για πότε θα βρεθείς μπουκωμένος με φρεσκοκομμένο μηλαράκι ούτε που θα το καταλάβεις.

Αλήθεια τώρα, φρούτα τρως; Η μαμά σου έχει ένα δίκιο. Φρούτα πρέπει να τρως. Και αν δεν έχεις χρόνο να καθαρίσεις, να κόψεις και να φας μια ποικιλία φρούτων, η τεχνολογία σου έχει τη λύση. Ένας αποχυμωτής, σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, σου ετοιμάζει ολόφρεσκο χυμό, γεμάτο βιταμίνες, ιδανικό για το ξεκίνημα της ημέρας. Αν αναζητάς κάτι πιο χορταστικό που θα σε «κρατήσει» μπορείς να αναμείξεις στο μπλέντερ φρούτα με γάλα ή γιαούρτι, μέλι και ό,τι άλλο αγαπάς ώστε να παρασκευάσεις ένα λαχταριστό smoothie.  Την επόμενη φορά η μανούλα δεν θα πιστεύει στα μάτια της όταν αντικρύσει τα ροδαλά σου μάγουλα!

 

Μα είναι δυνατόν να κυκλοφορείς με τσαλακωμένα ρούχα;

Εδώ που τα λέμε, μια προσεγμένη εμφάνιση θέλει καλοσιδερωμένα ρούχα. Όσο σε φρόντιζε η μαμά σου, ήσουν στην πένα. Τώρα τί άλλαξε; Μήπως δεν έχεις χρόνο; Κατανοητό, όμως πλέον δεν χρειάζεται χρόνος για να σιδερώσεις. Με ένα σύγχρονο σύστημα σιδερώματος μπορείς να σιδερώσεις κάθε είδος ρούχου και υφάσματος σε ελάχιστο χρόνο, με ένα μόνο πέρασμα. Πρακτικό, δεν πιάνει χώρο και λειτουργεί με νερό βρύσης. Την επόμενη φορά που θα δεις τη μαμά σου φόρεσε τα ρούχα σου καλοσιδερωμένα και απόλαυσε την επική στιγμή του να σε κοιτάζει και να μην βρίσκει να σου πει απολύτως τίποτα…

Τώρα που βρήκες το χρωματάκι σου και έμαθες να πλένεις και να σιδερώνεις τα ρούχα σου, η μαμά σου θα σε καμαρώνει και θα νιώθει πιο ήσυχη! Απόλαυσε το… δεν θα κρατήσει πολύ…

 

Μπορείς να δεις ακόμη