Μάθε για τις εφαρμογές της έξυπνης κουζίνας

by Zikou Stella

Η συνδεσιμότητα Wi-Fi είναι πλέον ένα χαρακτηριστικό που ενσωματώνεται σε όλες τις οικιακές συσκευές. Με μια μόνο εφαρμογή, από την οθόνη του κινητού ή του tablet σου μπορείς να χειριστείς το πλυντήριο ρούχων, το ψυγείο, τις εστίες, τον φούρνο, τον απορροφητήρα, το πλυντήριο πιάτων, ακόμη και την καφετιέρα σου. Οι ίδιες συσκευές, «συνεργάζονται» και με έξυπνα ηχεία με ψηφιακό βοηθό Google ή Alexa, όπου με μια λέξη, μπορείς να ελέγξεις την κατάσταση των ρούχων σου, να προθερμάνεις τον φούρνο ή να φτιάξεις τον αγαπημένο σου καφέ.

Οι εφαρμογές της έξυπνης κουζίνας είναι σχεδόν άπειρες. Παρακάτω, σου δίνουμε απλώς μια ιδέα για το πόσα πράγματα μπορείς να κερδίσεις αναβαθμίζοντας την κουζίνα σου με έξυπνους αυτοματισμούς, που μπορούν να γίνουν σύμμαχοί σου σε κάθε περίσταση. Από τα καθημερινά μαγειρέματα για την οικογένεια και το απαραίτητο πρωινό για να ξεκινήσει δυναμικά η μέρα, μέχρι το δείπνο υψηλής γαστρονομίας που θα εντυπωσιάσουν τους αγαπημένους σου.

 

 

Απομακρυσμένος έλεγχος και διαχείριση οποιασδήποτε συσκευής

Έλεγξε και ρύθμισε τις οικιακές σου συσκευές, είτε από την άνεση του καναπέ σου, είτε ακόμα κι αν δεν βρίσκεσαι στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο το μαγείρεμα και το συστηματικό πλύσιμο των πιάτων γίνεται παιχνίδι και δεν έχεις κανένα άγχος, όπου κι αν βρίσκεσαι. Μπορείς, για παράδειγμα, να ξεκινήσεις έναν κύκλο πλύσης από το smartphone ενώ βρίσκεσαι ακόμα στο γραφείο, ή να προγραμματίζεις την έναρξη ή την παύση της πλύσης, ανάλογα με το καθημερινό σου πρόγραμμα. Με παρόμοιο τρόπο, θα έχεις επίσης τη δυνατότητα να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία ταχείας κατάψυξης του έξυπνου ψυγείου, ή ακόμα και να ενεργοποιήσεις τον φούρνο σου όταν περιμένεις καλεσμένους κι εσύ δεν έχεις γυρίσει έγκαιρα στο σπίτι. Έτσι, όταν επιστρέψεις, το μόνο που θα έχεις να κάνεις είναι να βάλεις το ταψί στον φούρνο.

 

 

Εξοικονόμησε ενέργεια και χρήματα

Ανεξάρτητα αν βρίσκεσαι στο σπίτι ή στο σούπερ μάρκετ, μπορείς  ανά πάσα στιγμή να γνωρίζεις το απόθεμα του ψυγείου σου. «Τρέξε» απλώς την εφαρμογή στο κινητό ή στο tablet σου και ρίξε μια ματιά στο εσωτερικό του ψυγείου σου. Επιπλέον, αν έχει τελειώσει ένα προϊόν, η εφαρμογή θα το προσθέσει αυτόματα στη λίστα αγορών σου, ώστε να ξέρεις τι να αγοράσεις όταν πας για ψώνια. Έτσι, η λίστα αγορών σου είναι πάντα μαζί σου, εξασφαλίζοντας έτσι πως αγοράζεις μόνο όσα σου είναι πραγματικά αναγκαία. Αξιοποίησε συχνότερα το οικολογικό πρόγραμμα του πλυντηρίου πιάτων μέσω της εφαρμογής, ώστε να εξασφαλίσεις τέλειο αποτέλεσμα πλύσης με μικρότερη κατανάλωση ρεύματος και νερού. Ρύθμισε ένα κύκλο πλύσης για ελαφρώς λερωμένα πιάτα ή προγραμμάτισέ το για να εκκινεί μια συγκεκριμένη ώρα το βράδυ, ώστε να αξιοποιήσεις το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος.

 

 

Μαγείρεψε πιο νόστιμα και συντήρησε καλύτερα τα τρόφιμά σου

Με έναν έξυπνο φούρνο, όχι μόνο θα κάνεις πιο εύκολη τη ζωή σου ως προς την ετοιμασία και το μαγείρεμα, αλλά θα ανακαλύψεις εκατοντάδες καινούργιες συνταγές μέσα από την εφαρμογή για το κινητό σου και απαλλάξου από τον καθημερινό πονοκέφαλο του «τι να μαγειρέψω σήμερα». Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις τη συνταγή που θέλεις να μαγειρέψεις και η εφαρμογή θα υπολογίσει για λογαριασμό σου τον χρόνο, τη θερμοκρασία και τον τρόπο ψησίματος για να πετύχεις τέλεια γευστικά αποτελέσματα.

Επικεντρώσου πλήρως στο μαγείρεμα με την πρωτοποριακή άνεση που μπορεί προσφέρει ένα έξυπνο σετ απορροφητήρα και εστίας. Ο απορροφητήρας και η εστία επικοινωνούν μεταξύ τους, ώστε η ενεργοποίηση και η ταχύτητα του ανεμιστήρα να ρυθμίζεται αυτόματα, βάσει της έντασης των εστιών και των οσμών του μαγειρέματος.

Παράλληλα, μέσω της εφαρμογής του έξυπνου ψυγείου μπορείς να προσαρμόσεις με μεγαλύτερη ευκολία και ακρίβεια τη θερμοκρασία, με βάση το είδος και τον όγκο των τροφίμων που βρίσκονται στο εσωτερικό του.

 

 

Απαλλάξου από το άγχος της συντήρησης των οικιακών συσκευών σου

Η smart τεχνολογία έρχεται για να σε απαλλάξει κι από το άγχος της συντήρησης των οικιακών συσκευών σου, αφού με μια ειδοποίηση στο κινητό σου θα σε ενημερώσουν άμεσα για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει με τη λειτουργία τους. Το έξυπνο ψυγείο, για παράδειγμα, θα σε ειδοποιεί αν τυχόν έχεις ξεχάσει ανοιχτή την πόρτα ή θα σου υπενθυμίσει να αλλάξεις φίλτρο και να το συντηρήσεις, για να μην αμελείς τη φροντίδα και το καθαρισμό του, δίνοντας έτσι μακροζωία στις αγορές σου.

 

 

Προγραμμάτισε πιο ξέγνοιαστα την ημέρα σου

Χάρη στις εφαρμογές της έξυπνης κουζίνας, μπορείς πλέον να προγραμματίζεις καλύτερα την ημέρα σου και να κερδίσεις περισσότερο χρόνο για πράγματα που είναι πιο σημαντικά για σένα. Για παράδειγμα, δε θα ξαναχρειαστεί να ανησυχείς μήπως τελειώσει το πλυντήριο ρούχων, πριν προλάβεις να επιστρέψεις στο σπίτι για να βγάλεις τη μπουγάδα από τον κάδο. Οποιαδήποτε στιγμή, μέσα από την οθόνη του κινητού σου, θα μπορείς έγκαιρα να προσθέσεις σύντομους επιπλέον κύκλους πλυσίματος, ώστε τα ρούχα να σε περιμένουν φρεσκοπλυμένα. Παράλληλα, θα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις ακόμα μεγαλύτερη οικονομία στους λογαριασμούς ρεύματος αξιοποιώντας τα οικολογικά προγράμματα των συσκευών σου, ανεξάρτητα από τη διάρκεια ή το νυχτερινό ρεύμα.

Η καθημερινότητά μας ξεκινάει από το σπίτι ή και τις περισσότερες φορές από το χώρο της κουζίνας. Γι’ αυτό υπάρχουν πλέον πολλές λύσεις σε οικιακές συσκευές για να εξασφαλίσεις περισσότερο χρόνο για σένα. Για μια καθημερινότητα με λιγότερη κούραση, λιγότερο άγχος, και ακόμη πιο νόστιμα μαγειρέματα!

Μπορείς να δεις ακόμη