Μάθε τα πάντα για τη νέα συνδρομητική υπηρεσία Nintendo Switch Online!

Στα επίσημα αποκαλυπτήρια του Nintendo Switch τον Ιανουάριο του 2017, η Nintendo αποκάλυψε ότι ετοίμαζε μια συνδρομητική online υπηρεσία για τη νέα της κονσόλα. Έπρεπε όμως να περιμένουμε σχεδόν 18 μήνες για να δούμε όλες τις δυνατότητες της πρώτης συνδρομητικής υπηρεσίας στην ιστορία της Nintendo. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να δούμε αν άξιζε η αναμονή.

Στη συνέχεια του άρθρου θα δούμε τι είναι το Nintendo Switch Online, τα είδη συνδρομών, κι αν όντως μπορεί να ενισχύσει την εμπειρία gaming στο Nintendo Switch.

 

Τι είναι το Nintendo Switch Online;

Από τότε που λανσαρίστηκε το Nintendo Switch, το Μάρτιο του 2017, οι κάτοχοι της κονσόλας μπορούσαν να παίζουν τίτλους που πρόσφεραν online multiplayer δωρεάν. Ωστόσο, μετά το λανσάρισμα της συνδρομητικής online υπηρεσίας Nintendo Switch Online, τα πράγματα άλλαξαν. Τώρα, πληρώνοντας μια συνδρομή, μπορείς ν’ απολαύσεις όλες τις εμπειρίες online gaming στους αγαπημένους σου τίτλους, όπως μεταξύ άλλων, τα Mario Tennis Aces, Splatoon 2, Rocket League, DOOM, Minecraft, Mario Kart 8 Deluxe και ARMS.

Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι τα free-to-play games, όπως τα Fornite και Arena of Valor, δεν απαιτούν συνδρομή στο Nintendo Switch Online για online play.

 

Τι είδη συνδρομών υπάρχουν;

Οι εναλλακτικές δυνατότητες συνδρομής είναι οι εξής: η μηνιαία (30 μέρες) συνδρομή, η τρίμηνη (90 μέρες) και η ετήσια (365 μέρες). Επιπροσθέτως, υπάρχει κι η δυνατότητα αγοράς οικογενειακής ετήσιας συνδρομής. Στην οικογενειακή συνδρομή, μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα μέχρι και 8 διαφορετικοί λογαριασμοί Nintendo – συμπεριλαμβανομένων των παιδικών λογαριασμών.

Αν απλώς θες να δοκιμάσεις το Nintendo Switch Online χωρίς να πληρώσεις συνδρομή, μπορείς να το κάνεις επιλέγοντας -μέσα από το eShop της Nintendo– τη δοκιμαστική περίοδο 7 ημερών. Μόλις ολοκληρωθεί η δωρεάν δοκιμή, η εγγραφή σου θ’ ανανεωθεί μέσω της αυτόματης αγοράς ενός συνδρομητικού πακέτου 30 ημερών. Αν δεν επιθυμείς ν’ αγοράσεις κάποια συνδρομή, μπορείς απλά να τερματίσεις την αυτόματη ανανέωση κατά τη διάρκεια της δωρεάν δοκιμαστικής περιόδου και δε θα χρεωθείς.

Αφού είδαμε το κόστος της υπηρεσίας, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι ακριβώς κερδίζεις με μια συνδρομή στο Nintendo Switch Online.

 

Cloud saves

Ένα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά που προσφέρει η νέα online υπηρεσία της Nintendo είναι η δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των save files των παιχνιδιών σου στο cloud. Αυτό σημαίνει ότι, σε περίπτωση που -για οποιονδήποτε λόγο- διαγραφούν τα saves των παιχνιδιών σου από την κονσόλα σου, ή αρχίσεις να παίζεις σε καινούργιο Nintendo Switch, τα δεδομένα σου παραμένουν ασφαλή.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι ορισμένοι τίτλοι, όπως το Splatoon 2 για παράδεγιγμα, δεν υποστηρίζουν cloud saves. Ο λόγος πίσω απ’ αυτή την επιλογή σχετίζεται με το online multiplayer game και συγκεκριμένα με την αντιμετώπιση του cheating. Επιπλέον, σε περίπτωση που δεν ανανεώσεις τη συνδρομή σου, τα αποθηκευμένα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σου θα παραμείνουν διαθέσιμα στο cloud για έξι επιπλέον μήνες. Μετά το πέρας αυτού του διαστήματος, τα αρχεία διαγράφονται οριστικά.

 

NES Classics

Με το λανσάρισμα του Nintendo Switch Online, οι συνδρομητές της υπηρεσίας είχαν άμεση πρόσβαση σε 20 κλασικούς τίτλους του ΝΕS όπως τα Super Mario Bros. 3, The Legend of Zelda, Double Dragon, Ice Hockey και πολλά άλλα. Τον Οκτώβριο προστέθηκαν ακόμα τέσσερις τίτλοι (Solomon’s Key, NES Open Tournament Gold και Super Dodge Ball), ενώ η βιβλιοθήκη θ’ ανανεώνεται κάθε μήνα με νέους τίτλους. Η Nintendo έχει ήδη ανακοινώσει τα Metroid, Might Bomb Jack και TwinBee για τον Νοέμβριο και τα Wario’s Woods, Ninja Gaiden, και Adventures of Lolo για τον Δεκέμβριο.

Για ν’ αποκτήσεις πρόσβαση σ’ αυτά τα παιχνίδια, απλώς κατέβασε στην κονσόλα σου την εφαρμογή Nintendo Entertainment System από το eShop της Nintendo. Στη συνέχεια, ξεκίνησε την εφαρμογή και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα εμφανιστεί η επιλογή των τίτλων που θέλεις να παίξεις. Μπορείς, επίσης, να διασκεδάσεις παρέα με δεύτερο παίκτη τοπικά, ή μπορείς να παίξεις online με παίκτες που βρίσκονται στη λίστα των φίλων σου.

Για ακόμα πιο ολοκληρωμένη retro εμπειρία, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε τρία visual filters, 4:3, Pixel Perfect και CRT Filter. Επιπλέον, μπορείς να «σώσεις» τη πρόοδό σου στα παιχνίδια μέσω των suspend points.

 

Nintendo Switch Online smartphone app

Η συνδρομητική υπηρεσία Nintendo Switch Online σου επιτρέπει να συνομιλείς με τους φίλους σου χρησιμοποιώντας το smartphone σου. Απλά πρέπει να κατεβάσεις τη σχετική mobile app για iOS, ή Android και να συνδεθείς στο λογαριασμό σου στο Nintendo Switch Online. Προς το παρόν, η εφαρμογή υποστηρίζεται μόνο στα Mario Tennis Aces, Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2, ARMS, καθώς και στα NES Classics.

Ανοίγοντας την εφαρμογή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μπορείς να κάνεις voice chat με τους φίλους σου, ή να χρησιμοποιήσεις διάφορα “special features” για να κάνεις ακόμα πιο διασκεδαστική την εμπειρία. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή στο Spatoon 2, αποκτάς πρόσβαση στο SplatNet 2. Εκεί μπορείς να δεις και να μοιραστείς στατιστικές μάχης, να παραγγείλεις εξοπλισμό για χρήση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και ν’ απολαύσεις πολλά χαρακτηριστικά που κάνουν το παιχνίδι ακόμα πιο διασκεδαστικό.

 

Ειδικές προσφορές στα μέλη του Nintendo Switch Online

Οι συνδρομητές του Nintendo Switch Online απολαμβάνουν μια σειρά αποκλειστικών προσφορών. Για παράδειγμα, οι χρήστες με 12μηνη συνδρομή στην υπηρεσία λαμβάνουν δωρεάν κωδικούς για αποκλειστικό in-game εξοπλισμό στο Splatoon 2. Επιπλέον, υπάρχουν αποκλειστικά προϊόντα που μπορούν ν’ αγοράσουν μόνο τα μέλη του Nintendo Switch Online.

 

Nintendo Switch Online και «παιδικές ασθένειες»

Όπως συμβαίνει σχεδόν με κάθε καινούρια online υπηρεσία, έτσι και στο Nintendo Switch Online υπάρχουν κάποια ζητήματα που ίσως απογοητεύσουν τους πιο «σκληροπυρηνικούς» παίκτες, όπως είναι για παράδειγμα η απουσία dedicated servers για πιο αξιόπιστο και «γρήγορο» online play κι η ενσωμάτωση του voice chat στη σχετική εφαρμογή για τα smartphones, κι όχι στην κονσόλα.

Γενικά, η υπηρεσία δεν είναι τέλεια. Παρ’ όλα αυτά αξίζει να κάνεις μια ετήσια συνδρομή, καθώς το κόστος της σίγουρα συμφέρει ως οικονομικότερη επιλογή. Μ’ αυτό το ελάχιστο κόστος, απολαμβάνεις μια μεγάλη συλλογή από κλασικούς τίτλους του NES, αυτόματο save data cloud για τα περισσότερα παιχνίδια σου κι online multiplayer game για ατελείωτες ώρες διασκέδασης με τους φίλους σου.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη