Μια μαγευτική ζωή υπόσχεται το Our Life on Water

by Aggeliki Tsoukana

Εδώ και πολλές δεκαετίες, τα life simulation games βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των video gamers, για τον λόγο ότι τους επιτρέπουν να δημιουργήσουν τη ζωή όπως τη φαντάζονται οι ίδιοι, κάνοντας τα όνειρά τους πραγματικότητα. Δεν είναι μόνο η σειρά The Sims της Electronic Arts ή τα παιχνίδια Animal Crossing της Nintendo, που είναι τα πλέον γνωστά του είδους. Υπάρχουν και πολλά άλλα, που είτε εμβαθύνουν περισσότερο, είτε λιγότερο στο κομμάτι της προσομοίωσης και στο πνεύμα αυτό κινείται το Our Life on Water, που περιλαμβάνει στοιχεία RPG και θα κυκλοφορήσει για PC (Steam), εντός του 2024.

Τα γεγονότα του Life on Water διαδραματίζονται στο Sahakom, ένα φανταστικό χωριό εμπνευσμένο από τον ποταμό Mekong και τις νησίδες που είναι χτισμένες σε αυτόν. Φτάνεις εκεί για να αναλάβεις τον ρόλο του Rivertalker, του συνδέσμου της κοινότητας με το βασίλειο των πνευμάτων. Προκειμένου να αντιμετωπίσεις τις συνεχώς αυξανόμενες απειλές του σύγχρονου κόσμου, θα ζητήσεις τη βοήθεια των River Spirits και θα έχεις για παρέα μια ενυδρίδα που μιλάει.

Το ποτάμι είναι το νέο σου σπίτι. Θα απολαύσεις την ήρεμη ζωή, θα μαζεύεις μπαμπού, θα ανακυκλώνεις σκουπίδια, θα κατασκευάζεις αντικείμενα, σπίτια και άλλες εγκαταστάσεις, θα ψαρεύεις, θα καλλιεργείς φυτά και θα εκτρέφεις ζώα. Το σκηνικό του ποταμού προσθέτει μια ξεχωριστή νότα σε όλες αυτές τις δραστηριότητες.

 

 

Θα ασχοληθείς ενεργά με τη ζωή στο χωριό, θα παρακολουθείς συνεδριάσεις του συμβουλίου και κοινωνικές εκδηλώσεις και χρησιμοποιώντας τη γοητεία και τη σοφία σου θα προσπαθήσεις να φέρεις του ανθρώπους πιο κοντά. Θα πρέπει να βάλεις ως στόχο να δημιουργήσεις μια ισχυρή, ενωμένη κοινότητα όπου οι άνθρωποι υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον και μπορούν να υπομείνουν τις δυσκολίες ως ομάδα. Σε όλη τη διάρκεια του gameplay θα δημιουργείς φιλίες και θα προσπαθείς να βρεις την αγάπη.

Θα εξερευνήσεις ένα μαγευτικό τοπίο που βρίσκεται στην καρδιά των μουσώνων, εμπνευσμένο από τα πλωτά χωριά της Καμπότζης και του Βιετνάμ, με μια νότα μαγευτικού ρεαλισμού. Θα ταξιδέψεις με βάρκα, θα κολυμπήσεις και θα βουτήξεις για να βρεις αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για λατρεία. Θα αλληλοεπιδράς με την Yla και θα αναζητάς συνεχώς τρόπους να κερδίσεις την εύνοια των πνευμάτων του ποταμού για να ξαναχτίσεις το χωριό.

Θα εξερευνήσεις την πλούσια ιστορία του τόπου όπου η σύγχρονη ζωή έρχεται αντιμέτωπη με τους αυτόχθονες, με το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά να βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο. Θα πρέπει να προσέχεις τις επιλογές σου, γιατί θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο χωριό και τους κατοίκους του. Άραγε θα μπορέσεις να θεραπεύσεις τις πληγές της κοινότητας και να σώσεις το χωριό;

Τα παραπάνω φαίνονται τόσο μαγευτικά, που ελπίζουμε όταν κυκλοφορήσει το παιχνίδι να μπορέσουμε να σου μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Xbox Series X, Xbox Series SPC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη