Μπες στο παιχνίδι με τη νέα σειρά επεξεργαστών Ryzen 5000

by K-Admin 1

 

Το λανσάρισμα της νέας σειράς επεξεργαστών ΑMD Ryzen 5000 έρχεται να φέρει σημαντική αύξηση στην επεξεργαστική ισχύ των desktop PCs αλλά και νέες επιλογές στην κατηγορία του PC gaming. Ας δούμε, παρακάτω, γιατί χαρακτηρίζονται ως πιο οι ισχυρές gaming CPUs στον κόσμο.

 

 

Ασύγκριτες επιδόσεις με τη νέα αρχιτεκτονική Zen 3

Οι νέοι επεξεργαστές της σειράς Ryzen 5000 βασίζονται στην πιο πρόσφατη αρχιτεκτονική Zen 3 (7nm) της AMD, που φέρνει κατά μέσο όρο αύξηση στις επιδόσεις έως και πάνω από 25% από την προηγούμενη γενιά, αξιοποιώντας τον ίδιο αριθμό πυρήνων επεξεργασίας.

Το εντυπωσιακότερο είναι ότι, ενώ αυξάνονται κατακόρυφα οι επιδόσεις, η κατανάλωση ενέργειας παραμένει στις ίδιες τιμές. Η διάταξη στα Ryzen επανασχεδιάστηκε έτσι ώστε οι πυρήνες να έχουν πλέον άμεση πρόσβαση στην L3 cache, την ίδια στιγμή που ο δείκτης κατανάλωσης, σε όλα τα μοντέλα της σειράς,  είναι μόλις TDP 105 Watts.

Κάτι τέτοιο μεταφράζεται σε κορυφαίες επιδόσεις με την πιο βέλτιστη κατανάλωση ενέργειας. Αυτό, άλλωστε, είναι και το ζητούμενο, είτε πρόκειται για multimedia χρήση, όπως ταινίες, βίντεο, casual gaming, είτε για ακόμα πιο «βαριές» εργασίες όπως multitasking και απαιτητικό gaming.

Η νέα αρχιτεκτονική εισάγει και την τεχνολογία Infinity Cache, τη μεγαλύτερη καινοτομία της σειράς. Η νέα τεχνολογία στοχεύει στην εξάλειψη του bottleneck που επιφέρει η τεχνολογία μνήμης DRAM. Η Infinity Cache έχει μέγεθος 128MB και είναι περισσότερο αποτελεσματική σε περιπτώσεις που χρησιμοποιείται ανάλυση υψηλότερη από 1440p στο gaming.

 

 

Επεξεργαστές για ταχύτητα και επιδόσεις

Η ναυαρχίδα της νέας σειράς Ryzen 9 5950X προσφέρει 16 πυρήνες 32-threads, με συχνότητα λειτουργίας στα 4.9GHz. Είναι η ιδανική επιλογή για τους χρήστες που θέλουν να έχουν στην κατοχή τους τον καλύτερο επεξεργαστή για να παίζουν παιχνίδια ή να δημιουργούν εφαρμογές.

Ο νέος επεξεργαστής Ryzen 9 5900X προσφέρει 12 πυρήνες 24-threads και υπόσχεται έως και 26% περισσότερη απόδοση στο gaming αλλά και 19% γενική αύξηση στις συχνότητας χρονισμού.

Έπειτα, ακολουθούν οι πιο οικονομικές προτάσεις, που επίσης παρέχουν κορυφαίες επιδόσεις, είτε στις single thread εφαρμογές είτε στο PC gaming. Ο λόγος για τους Ryzen 7 5800X (8-core επεξεργαστή, 16-thread) και Ryzen 5600X (6-core επεξεργαστή, 12-thread).

 

 

Smart Access Memory για παιχνίδι χωρίς περιορισμούς

Ο όρος “bottleneck” περιγράφει τις καταστάσεις εκείνες κατά τις οποίες ένα υποσύστημα δεν μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα γιατί περιορίζεται από τη μειωμένη απόδοση ενός άλλου εξαρτήματος. Με πιο απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι ένα ή περισσότερα υποσυστήματα στον υπολογιστή υπολειτουργούν, όχι γιατί έχουν κάποια βλάβη αλλά γιατί η ισχύς τους χαραμίζεται λόγω της «υπολειτουργίας» ενός άλλου υποσυστήματος. Αυτό το φαινόμενο συνήθως το συναντάμε στο συνδυασμό επεξεργαστή/ κάρτα γραφικών.

Η νέα σειρά Ryzen 5000 κατάργει αυτό το φαινόμενο με τις νέες socket AM4 B550 chipset μητρικές κάρτες, που αξιοποιούν την smart access memory. Η νέα αποκλειστική τεχνολογία της AMD ενεργοποιείται μέσω του BIOS της μητρικής (μετά από BIOS update) δίνοντας τη δυνατότητα στον επεξεργαστή να έχει πρόσβαση σε όλο το εύρος της μνήμης της κάρτας γραφικών μέσω PCIe 4.0.

Σε συνδυασμό με τις νέες κάρτες γραφικών AMD Radeon RX 6000 υπόσχεται ακόμα πιο ισχυρές επιδόσεις στο gaming. Ήδη οι πρώτες επίσημες μετρήσεις σε επιλεγμένους τίτλους όπως Borderlands 3, Gears 5, Forza Horizon 4, έχουν δείξει ότι νέα τεχνολογία υπόσχεται έως και 11% επιπλέον απόδοση σε υπερ-υψηλές αναλύσεις.

 

 

Infinity Gear Model R5 – Αναβάθμισε την εμπειρία gaming

Εάν θέλεις κι εσύ να απολαμβάνεις PC gaming χωρίς περιορισμούς, στον Κωτσόβολο θα βρεις, σε 1η παρουσίαση, την απόλυτη «σύνθεση» βασισμένη στο νέο chipset B550 της AMD.

Το νέο Infinity Gear Model R5 βασίζεται στον ανανεωμένο και υδρόψυκτο AMD Ryzen 5 5600X και την πανίσχυρη κάρτα γραφικών Radeon RX 6800 με 16GB GDDR6. Όλα τα υποσυστήματα υποστηρίζονται από την B550 μητρική της Gigabyte για να αξιοποιείς τον Ryzen σου στο έπακρο. Παίξε όλους τους σύγχρονους τίτλους σε υψηλές ρυθμίσεις χωρίς περιορισμούς ή απόλαυσε multitasking, χωρίς κολλήματα και καθυστερήσεις.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη