Φορητό gaming σε άλλο level με τα laptop της MSI

by K-Admin 1

 

Οι εποχές που κάποιος K-mer, έπρεπε να διαθέτει desktop PC για να απολαύσει τα καλύτερα παιχνίδια που υπήρχαν διαθέσιμα για Windows έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τα σημερινά gaming laptop μπορούν να σηκώσουν χωρίς πρόβλημα και τα πιο απαιτητικά παιχνίδια χωρίς να σε έχουν δεμένο σε μία καρέκλα και σε ένα σταθερό σημείο. H MSI έχει εδώ και χρόνια μία ολοκληρωμένη γκάμα από gaming laptops, με διαφορετικό προσανατολισμό (απόδοση προς τιμή, enthusiast gaming, υψηλή φορητότητα, απολύτως κορυφαίες επιδόσεις) προκειμένου να διαλέξεις το καταλληλότερο συνδυασμό για το budget και τις προτεραιότητές σου, με κοινό παρονομαστή σε όλες τις περιπτώσεις το πιο σύγχρονο hardware.

 

 

Πάρε για παράδειγμα το νέο MSI GP66 Leopard. Αν και η σειρά GP εστιάζει στην απόδοση προς τιμή, αυτό δεν έχει εμποδίσει την MSI να εξοπλίσει το GP66 Leopard με ένα Core i7-10870 10ης γενιάς και την GeForce RTX 3060 κάρτα γραφικών της Nvidia. O Core i7 προσφέρει 15% υψηλότερες επιδόσεις σε σχέση με την περασμένη γενιά, ενώ η RTX 3060 διαθέτει 8GB μνήμης GDDR6 και υποστηρίζει και την τεχνολογία ray tracing για απίστευτα ρεαλιστικά εφέ φωτισμών (στα συμβατά παιχνίδια).

Για την οθόνη η MSI έχει επιλέξει ένα FHD πάνελ με πολύ λεπτά περιθώρια (μόλις 5mm) και μέγιστο ρυθμό ανανέωσης 144Hz, προκειμένου να απολαμβάνεις τα παιχνίδια σου χωρίς περισπάσεις και με την ομαλότερη δυνατή απεικόνιση. Όσο για τη συνδεσιμότητα το GP66 Leopart υποστηρίζει ασύρματη συνδεση Wi-Fi 6, ενσύρματη σύνδεση Gigabit, Bluetooth 5.1, ενώ διαθέτει και τρεις θύρες USB 3.2 Gen1 για τη σύνδεση περιφερειακών.

 

 

Ένα σκαλί πιο πάνω βρίσκεται η σειρά GS Stealth και το GS66 Stealth, που εστιάζει στις επιδόσεις, αλλά σε ένα πιο φορητό (για gaming laptop) πακέτο, κάτι που αντικατοπτρίζεται στις διαστάσεις του σασί που δεν ξεπερνάει σε πάχος τα 20mm ενώ ζυγίζει ελάχιστα πάνω από 2 κιλά. Και εδώ συναντάμε τον ίδιο Core i7-10870 10ης γενιά αλλά στη θέση της GTX 3060 υπάρχει η πιο ισχυρή RTX 3070, για ακόμα πιο υψηλές επιδόσεις, τις οποίες άλλωστε θα χρειαστείς προκειμένου να εκμεταλλευτείς την οθόνη των 15,6” ανάλυσης FHD με μέγιστο ρυθμό ανανέωσης 240Hz!

 

 

Αν τώρα το budget σου στο επιτρέπει και θέλεις τις απόλυτες επιδόσεις τότε ανεβαίνεις στη σειρά GE της MSI και συγκεκριμένα στο GE76 Raider. Ό,τι και να πούμε για το συγκεκριμένο laptop είναι λίγο. Σημείωσε: επεξεργαστής Intel Core i9-10980HK 10ης γενιάς,  κάρτα γραφικών Nvidia RTX 3080 και 64GB μνήμης RAM συνθέτουν ένα φορητό που βάζει τα γυαλιά στα περισσότερα desktop PC που υπάρχουν εκεί έξω.

Φυσικά το hardware δεν υπάρχει μόνο για να κάνεις επίδειξη, αλλά είναι απαραίτητο για να οδηγήσεις σωστά την FHD οθόνη των 17,3 ιντσών η οποία υποστηρίζει μέγιστο ρυθμό ανανέωσης 300Hz. Ναι, σωστά διάβασες, 300Ηz! Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το σύστημα ήχου που έχει επιμεληθεί η Dynaudio και το οποίο εκτός από τις συνηθισμένες μονάδες full range διαθέτει και παθητικούς ακτινοβολητές για ακόμα καλύτερη απόδοση στις χαμηλές συχνότητες.

Απολύτως κορυφαίες είναι και οι επιλογές συνδεσιμότητας με υποστήριξη για το νεότερο πρότυπο ασύρματης σύνδεσης Wi-Fi 6E, Gigabitl LAN, 2 θύρες USB 3.2 Gen2 και δύο 3.2 Gen.1, αναγνώστη για κάρτες μνήμης SD και τρεις εξόδους εικόνας (miniDP 1.4, HDMI και  μία ακόμα DP σε βύσμα USB-Type C).

 

 

Και τα τρία laptop διαθέτουν keyboard κατασκευής SteelSeries με RGB φωτισμό ανα πλήκτρο και έτοιμα προφίλ για διαφορετικές κατηγορίες παιχνιδιών και διαφορετικές διαθέσεις. Επίσης και στα τρία laptop μπορείς να συνδέσεις πολλαπλές εξωτερικές οθόνες (μέχρι δύο στο GP66 Leopard και μέχρι τρεις στα GS66 Stealth και GE76 Raider) όταν θες να παίξεις τα παιχνίδια σου σε πραγματικά μεγάλο μέγεθος ή για μέγιστη ευκολία όταν streamάρεις τα gaming session σου.

 

Και τα τρία gaming θηρία της MSI είναι διαθέσιμα για προ-παραγγελία, μέσα από το kotsovolos.gr

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη