MWC 2022 – Οι τελευταίες ανακοινώσεις

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Έχοντας καλύψει όλες τις ανακοινώσεις που αφορούσαν στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και τα smartphones πάμε να δούμε τι άλλο έκρυβε το φετινό Mobile World Congress.

 

 

Acer

Αφιερωμένη στο mobility και η Acer, η οποία παρουσίασε τα νέα της φορητά της οικογένειας Swift. Προφανώς το μοντέλο που ξεχωρίσαμε είναι το Swift 5, η ναυαρχίδα της στα ultraportables. H οθόνη του παραμένει στις 14”, όμως πλέον είναι αναλογίας πλευρών 16:10 με ανάλυση 2560×1600 pixels. Στο εσωτερικό του συναντάμε επεξεργαστές Intel Core 12ης γενιάς, με έως 16GB RAM και έως 2TB αποθηκευτικού χώρου. Επίσης το Swift 5 ενσωματώνει και FullHD webcam με υποστήριξη τεχνολογίας “Temporal Noise Reduction” για ακόμα καλύτερη ποιότητα εικόνας, ενώ δεν λείπει και ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Όσο για το βάρος του αυτό θα είναι στα 1,2 κιλά. Η διάθεσή του αναμένεται να ξεκινήσει στην Ευρώπη τον Απρίλιο με τιμή από τα €1.799 για τη βασική έκδοση.

 

 

Lenovo

Η Lenovo δεν είχε φυσική παρουσία στην έκθεση και ανακοίνωσε τις συσκευές της, οι οποίες ήταν πολλές, σε ένα ψηφιακό event. Ανάμεσα στα πολλά laptop που ανακοίνωσε η Lenovo αυτό που ξεχώρισε ήταν σίγουρα το ολοκαίνουργιο ThinkPad X13s. Πρόκειται για ένα laptop που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Qualcomm Technologies και τη Microsoft, και είναι ο πρώτος φορητός υπολογιστής στον κόσμο που τροφοδοτείται από την πλατφόρμα Snapdragon 8cx Gen 3, και λειτουργεί με έως και Windows 11 Pro. Εξαιρετικά λεπτό,  και ελαφρύ, χωρίς ανεμιστήρα, προσφέρει πλήρως αθόρυβη λειτουργία, ενώ είναι, always-on και always-connected, με την εταιρεία να υπόσχεται αυτονομία έως 28 ωρών συνεχόμενης λειτουργίας, ενώ μέσω του προγράμματος Microsoft App Assure, προσφέρει αδιάκοπη παραγωγικότητα, ασφάλεια και συνεργασία.

 

MediaTek

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής mobile επεξεργαστών ανακοίνωσε τα νέα της SoC, το Dimensity 8100 και 8000. Tα δύο νέα chip που θα τα δούμε σε midrange συσκευές υπόσχονται επιδόσεις επιπέδου flagship. Αμφότερα κατασκευάζονται σε λιθογραφία 5nm, ακολουθούν οκταπύρηνη διάταξη με τέσσερις πυρήνες Cortex-A78 υψηλής απόδοσης και τέσσερις πυρήνες Cortex-A55 χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, σε συνδυασμό με το υποσύστημα γραφικών Mali-G610 MC6.

Οι συσκευές που θα τα χρησιμοποιήσουν θα μπορούν να υποστηρίξουν οθόνες με ρυθμό ανανέωσης 120Hz σε ανάλυση έως WQHD+, συνδεσιμότητα 5G, αισθητήρες κάμερας έως 200MP με δυνατότητα επεξεργασίας 14-bit raw και εγγραφή βίντεο 4K HDR. Όσο για τη διαφορά τους; Αυτή περιορίζεται στον χρονισμό με το 8100 να λειτουργεί έως τα 2,85GHz και το 8000 έως τα 2,75GHz.

 

 

OnePlus

Όπως είχαμε γράψει και στο teaser άρθρο, δεν περιμέναμε κάποια μεγάλη ανακοίνωση από την Oppo. Ουσιαστικά η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι λανσάρισμα τoυ OnePlus 10 Pro στην αγορά της Ευρώπης θα γίνει εντός του Μαρτίου. Μάλιστα η εταιρεία τόνισε ότι η συσκευή θα έρθει με λειτουργικό Oxygen OS 12.1 και όχι με το νέο unified λειτουργικό των Oppo και OnePlus όπως φοβούνται οι οπαδοί της εταιρείας.

 

 

Oppo

Η “μαμά” εταιρεία του BBK Group (κάτω από την ομπρέλα της οποία ανήκουν Oppo, Vivo, OnePlus και realme, ανακοίνωσε τη ναυαρχίδα τα smartphones της σειράς Oppo Find X5 και τα ακουστικά Enco X2.

Η ναυαρχίδα της σειράς το Oppo Find X5 Pro θα διαθέτει οθόνη 6,7”, ανάλυσης QHD+, τεχνολογίας LTPO 2.0 με υποστήριξη μεταβλητού ρυθμού ανανέωσης από 1-120Hz. Θα χρησιμοποιεί φυσικά τον Snapdragon 8 Gen 1 επεξεργαστή της Qualcomm, και θα είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις 8/256GB, 12/256GB και 12/512GB. Όσο για το σύστημα κάμερας της συσκευής που θα έχει επιμεληθεί η Hasselblad, θα διαθέτει δύο αισθητήρες των 50MP με wide και ultrawide φακούς, και ένα αισθητήρα των 13MP με 2x οπτικό ζουμ. Τέλος θα διαθέτει μπαταρία των 5.000mAh και γρήγορη φόρτιση των 80W και γρήγορη ασύρματη φόρτιση των 50W.

Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε και το δικό της όραμα περί γρήγορης φόρτισης με την τεχνολογία SuperVOOC η οποία θα μπορεί να υποστηρίξει ισχύ φόρτισης στα 150W και 240W. Σύμφωνα με την εταιρεία η έκδοση των 150W θα μπορεί να φορτίσει μία μπαταρία των 4.500mAh κατά 50% σε 5 λεπτά και πλήρως σε 12 λεπτά, ενώ η τεχνολογία Battery Health Engine της Oppo θα μπορεί να εξασφαλίσει ότι οι μπαταρίες θα εξακολουθούν να προσφέρουν το 80% της χωρητικότητάς τους ακόμα και μετά από 1600 κύκλους φόρτισης, έναντι των 800 που είναι ο στάνταρ κύκλος της βιομηχανίας. Όσο για την έκδοση των 240W στόχος της είναι να μπορεί να φορτίσει πλήρως μία μπαταρία των 4.500mAh σε μόλις 9 λεπτά.

 

Qualcomm

Η μεγάλη εταιρεία κατασκευής mobile επεξεργαστών έχει παραδοσιακά μεγάλη παρουσία στην έκθεση. Στην προκειμένη περίπτωση το highlight ήταν η ανακοίνωση του νέου Snapdragon X70 modem με τεχνολογία AI για υψηλότερες ταχύτητες, που αναμένεται να το δούμε σε συσκευές που θα κυκλοφορήσουν το τελευταίο τρίμηνο του 2022. Το Χ70 modem θα υποστηρίζει ταχύτητες 5G download στα 10Gbps, υποστηρίζοντας όλες τις διεθνείς μπάντες, όμως το σημαντικότερο θα προσφέρει ταχύτητες upload έως 3,5Gbps, έχοντας μάλιστα και χαμηλότερη κατανάλωση

 

TCL

Εκτός από τις συσκευές της σειράς 30 για τις οποίες σας ενημερώσαμε τη Δευτέρα, η TCL παρουσίασε στην έκθεση και ορισμένες concept συσκευές, τα TCL 360-degree Ultra Flex και TCL Fold n Roll παρουσιάζοντας το όραμά της για το μέλλον των foldable smartphone.

Ξεκινώντας από το πρώτο πρόκειται για ένα foldable smartphone η οθόνη του οποίου μπορεί να διπλώσει και προς τις δύο κατευθύνσεις, δηλαδή και προς τα μέσα και προς τα έξω, χάρη στον ειδικά σχεδιασμένο μεντεσέ που υποστηρίζει περιστροφή 360 μοιρών. Μάλιστα η concept συσκευή είχε οθόνη 8 ιντσών, ανάλυσης 2480x1860pixels ενώ υποστήριζε και stylus. Μια τέτοια σχεδίαση είναι σίγουρα εντυπωσιακή και δίνει μεγάλη ευελιξία, όμως πριν κυκλοφορήσει εμπορικά θα πρέπει να διασφαλιστεί η αντοχή της σε αρκετές χιλιάδες κύκλους αναδίπλωσης.

Η δεύτερη συσκευή τώρα είχε μία αναδιπλούμενη οθόνη η οποία μπορούσε να αλλάξει διαστάσεις με δύο τρόπους: ξεδιπλώνοντας και ανοίγοντας. Διπλωμένη η συσκευή μας έδινε μία “τυπική” οθόνη με διαγώνιο 6,87 ιντσών. Ξεδιπλώνοντας μπορούσε να μετατραπεί σε mini tablet με διαγώνιο οθόνης 8,55” και τέλος χάρη στον μηχανισμό roll που επιτρέπει το άνοιγμα από τη δεξιά πλευρά της συσκευής μπορούσε να γίνει κανονικό tablet με διαγώνιο οθόνης 10”!

 

ZTE

H ZTE αποκάλυψε τα 4 νέα μοντέλα της σειράς Blade V40 που θα είναι διαθέσιμα στην παγκόσμια αγορά τον Απρίλιο, αν και η αλήθεια είναι ότι οι συσκευές της δεν διατίθενται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Το ZTE Blade V40 Pro θα είναι το κορυφαίο μοντέλο στην γκάμα και διαθέτει οθόνη AMOLED 6,67 ιντσών με πλήρη κάλυψη του χρωματοχώρου DCI-P3. Ο επεξεργαστής είναι ένας Unisoc T618, με 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ τρέχει Android 11 με το MyOS 11. Στη φωτογραφία ο κύριος αισθητήρας έχει ανάλυση 64MP και η μπαταρία του είναι στα 5.100 mAh με γρήγορη φόρτιση των 65W, την ταχύτερη σε τηλέφωνο Blade μέχρι σήμερα.

Μπορείς να δεις ακόμη