MWC 2024: ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ SAMSUNG GALAXY RING

by Aggeliki Tsoukana

Όπως περιμέναμε η Samsung έφερε το Galaxy Ring στο Mobile World Conference 2024 και είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε μια σειρά από λεπτομέρειες. Η συσκευή αναμένεται να λανσαριστεί εντός του 2024, επικεντρώνεται γύρω από την υγεία και την ευεξία των χρηστών, θα γίνει διαθέσιμη σε τρεις χρωματισμούς, platinum silver, gold και ceramic black, ενώ τα μεγέθη του “δαχτυλιδιού” θα είναι από 5 ως 13, δηλαδή από Small μέχρι Extra Large, όσον αφορά βεβαίως την εσωτερική του διάμετρο. Ανάλογα με το μέγεθος και η χωρητικότητα της μπαταρίας, που θα ξεκινάει από τα 14,5mAh και θα φτάνει τα 21,5mAh.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Samsung, Dr. Hon Pak, το Galaxy Ring θα παρακολουθεί την ποιότητα του ύπνου με βάση τους καρδιακούς παλμούς, την κίνηση και την αναπνοή και με βάση τα στοιχεία αυτά θα παρέχει συμβουλές σε όσους το χρησιμοποιούν. Η εταιρεία θα λαμβάνει δεδομένα και από τη Natural Cycles, που ήδη παρακολουθεί στοιχεία τα οποία σχετίζονται με τη γονιμότητα, μέσω του Galaxy Watch.

Επιπλέον, το Galaxy Ring θα υποστηρίζει ένα νέο εργαλείο, το My Vitality Score, που μετράει το ποσοστό εγρήγορσης των χρηστών, για να διαπιστώνεται σε τι κατάσταση βρίσκονται. Οι σχετικές πληροφορίες θα γίνονται διαθέσιμες μέσω των “Booster Cards” που θα παρέχουν επιστημονικές πληροφορίες με βάση τα δεδομένα που συγκεντρώνει η συσκευή από τον ύπνο και άλλες δραστηριότητες.

Όπως είναι απόλυτα λογικό, το Galaxy Ring θα είναι συμβατό με το Galaxy Watch, αφού και οι δύο συσκευές ανήκουν στην οικογένεια προϊόντων Samsung Health. Οπότε θα μπορεί ο χρήστης να χρησιμοποιεί και τις δύο ταυτόχρονα για να παρακολουθεί την υγεία και την ευεξία του, έχοντας έτσι στη διάθεσή του πιο ποιοτικά αποτελέσματα. Επίσης, αρχικά, το Galaxy Ring θα συνεργάζεται μόνο με smartphones της Samsung, όμως πρόθεση της κορεατικής εταιρείας είναι να επεκτείνει την υποστήριξη και σε άλλες συσκευές με λειτουργικό Android. Το αν θα γίνει κάτι παρόμοιο και για τα iPhone, είναι κάτι που όπως αποκαλύπτει ο Pak βρίσκεται ακόμα υπό σκέψη.

Περισσότερα θα μάθουμε τους επόμενους μήνες, όσο πλησιάζουμε προς την κυκλοφορία του Galaxy Ring.

Μπορείς να δεις ακόμη