MWC 2024: TΟ ΖΕΥΓΟΣ ΓΥΑΛΙΩΝ AIR GLASS 3 XR ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ OPPO ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

by Aggeliki Tsoukana

Η Oppo είναι ένας ακόμα γίγαντας της τεχνολογίας που παρουσίασε ένα νέο προϊόν στο Mobile World Conference 2024. Η εταιρεία αποκάλυψε τα πλάνα της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, που συνοδεύονται από ένα πρωτότυπο του Air Glass 3 XR, ένα ζευγάρι γυαλιών που προορίζεται για εμπειρίες εκτεταμένης πραγματικότητας.

Τα γυαλιά έχουν πρόσβαση στο μοντέλο AndesGPT της Oppo μέσω ενός smartphone και παρέχουν μια εμπειρία AI δίχως περιορισμούς. Το βάρος τους είναι μόλις 50 γραμμάρια και διαθέτει έναν-ανεπτυγμένο από την εταιρεία-κυματοδηγό ρητίνης με δείκτη διάθλασης 1,70. Ο φακός σε κάθε μάτι, έχει μέγιστη φωτεινότητα 1.000 nits. Σύμφωνα με την Oppo τα χαρακτηριστικά αυτά παρέχουν μια εμπειρία ίδια με εκείνη ενός απλού ζευγαριού γυαλιών, σε συνδυασμό με την καλύτερη έγχρωμη οθόνη του είδους.

Η συσκευή είναι εφοδιασμένη με φωνητικό βοηθό που ενσωματώνει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης βασισμένη στο μοντέλο AndesGPT. Επίσης, μέσω αφής είναι δυνατός ο έλεγχος της αναπαραγωγής μουσικής, των φωνητικών κλήσεων, των πληροφοριών που απεικονίζονται και της αναζήτησης εικόνων. Έχει τέσσερα μικρόφωνα για την καλύτερη δυνατή απομόνωση των θορύβων και η Oppo υπόσχεται ήχο υψηλής ποιότητας.

Μπορείς να δεις ακόμη