Νέα μαμά: Η πρώτη σου Γιορτή της Μητέρας!

by Aggeliki Tsoukana

 

Φέτος η Γιορτή της Μητέρας θα είναι τελείως διαφορετική για σένα, καθώς δεν θα έχεις μόνο τη δική σου μητέρα να σκεφτείς, αλλά είσαι κι εσύ πλέον μητέρα! Έχεις φέρει το πρώτο σου παιδί στον κόσμο κι έχεις αρχίσει να γεύεσαι τη μοναδική χαρά της μητρότητας.

Παράλληλα, όμως, είσαι και μπερδεμένη. Όπως όλοι ξέρουμε, τα παιδιά δεν έρχονται στον κόσμο με εγχειρίδιο χρήσης κι εσύ ίσως να αισθάνεσαι λίγο χαμένη στον καινούργιο αυτό κόσμο που ξεδιπλώνεται μπροστά σου. Σίγουρα θέλεις να είσαι μια καλή μαμά και πιθανότατα έχεις γεμίσει ανασφάλειες και ερωτηματικά για το τι πρέπει να κάνεις και τι είναι το καλύτερο για το μονάκριβο πλασματάκι σου.

Θα ακούσεις πολλές συμβουλές και νουθεσίες, από συγγενείς και φίλους. Χαμογέλα, κούνα συγκαταβατικά το κεφάλι και πράξε σύμφωνα με το δικό σου ένστικτο, το δικό σου μωρό και τη δική σου θέληση. Άλλωστε, κάθε παιδί είναι διαφορετικό και εκεί βρίσκεται η μαγεία!

Ζήτησε βοήθεια όταν τη χρειαστείς, χωρίς να διστάσεις, και φρόντισε να μοιραστείς το βάρος της ανατροφής του παιδιού με τον σύντροφό σου. Μαζί θα ανακαλύψετε τους δικούς σας κώδικες και θα δημιουργήσετε την ολόδική σας και μοναδική οικογένεια.

Θέλοντας να σε διευκολύνουμε λιγάκι, ώστε να μπορέσεις ίσως να χαρείς λίγο περισσότερο τη Γιορτή της Μητέρας, σου έχουμε κάποιες συμβουλές που μπορεί να βρεις χρήσιμες και να σε βοηθήσουν.

 

 

Κάνε πιο εύκολο και πιο ευχάριστο τον ύπνο σας

Αναμφίβολα, ο ύπνος είναι το πιο πολυσυζητημένο θέμα για τις νέες μαμάδες. Ναι, είναι γεγονός ότι τίποτα δε θα είναι ξανά όπως πριν κι ότι οι συνήθειες και τα ωράρια του ύπνου σου θα αλλάξουν. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προσαρμόσεις και τον δικό σου ύπνο με βάση αυτόν του μωρού σου.

Και προκειμένου να αποκοιμηθεί πιο εύκολα και πιο ευχάριστα το μωρό, σου προτείνουμε τα εξής:

  • Αυτόματο Φωτάκι Νυχτός, που ανάβει αυτόματα μόλις σκοτεινιάζει, όπως το Safety 1st SF1. Είναι πολύ οικονομικό και με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και προσφέρει μία αίσθηση ασφάλειας στο μωρό.
  • Προτζέκτορας Μωρού: σου προτείνουμε τον Alecto BC-125 με θέμα νυχτερινό ουρανό, με απαλή μουσική, νανουρίσματα και χαμηλό φωτισμό για να κοιμάται το μωρό σου ήρεμα. Διαθέτει χρονοδιακόπτη και επιλέγεις να μείνει ενεργοποιημένος για 5, 10 ή 15 λεπτά. Χάρη στη λειτουργία VOX όταν το μωρό αρχίσει να κλαίει ένα νανούρισμα ενεργοποιείται αυτόματα για 5 λεπτά. Ρύθμισε την ένταση ή επίλεξε να προβάλλονται μόνο εικόνες.
  • Υγραντήρας Κρύου Ατμού, που βοηθά στην αποκατάσταση της σωστής υγρασίας στο δωμάτιο. Ιδανικό για ήρεμες νύχτες, για το παιδί σου και για εσένα. Εν αντιθέσει με τους κλασικούς υγραντήρες, ο Chicco Humi Fresh απλώνει ασφαλέστερο ατμό (που δεν καίει) και είναι πιο ήσυχο. Η υπερηχητική τεχνολογία διαχέει ένα κρύο ατμό και είναι επίσης σιωπηλό: δεν διαταράσσει τον ύπνο. Παρέχει μεγάλη αυτονομία ως και 7 ώρες, δοχείο για αιθέρια έλαια, κουμπί ενεργοποίησης/αναμονής και ρύθμισης έντασης ατμού και με χωρητικότητα δοχείου νερού περίπου 2lt .

Αν, πάλι, δε θέλεις να έχεις πολλές συσκευές, ιδανικός είναι ο Υγραντήρας & Προτζέκτορας Μωρού Alecto BC-21. Πρόκειται για υγραντήρα με τεχνολογία ultrasonic με αθόρυβη λειτουργία για να δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες υγρασίες στο δωμάτιο του μωρού σου. Γέμισε το δοχείο χωρητικότητας 120 ml με νερό και η ατμόσφαιρα του δωματίου θα είναι ιδανική για 8 ώρες, ενώ η τεχνολογία ατμού κρύου νερού ωφελεί τη βρεφική επιδερμίδα. Διαθέτει επίσης διαχυτή αρώματος, ενώ ο προτζέκτορας με θέμα νυχτερινός ουρανός με αστέρια που προβάλλεται στο ταβάνι του βρεφικού δωματίου το βοηθάει να κοιμηθεί ήσυχα.

 

Για να είσαι πάντα μαζί με το μωρό σου

Κι επειδή είναι απολύτως λογικό να μην κοιμάσαι όποτε κοιμάται το μωρό σου και να θέλεις να το επιβλέπεις ανά πάσα ώρα και στιγμή, αυτό που οπωσδήποτε έχεις ανάγκη είναι μία συσκευή παρακολούθησης μωρού (baby monitor). Ρίξε μια ματιά στο Motorola MBP-482, που μετατρέπει τις πολύτιμες ώρες ύπνου του μωρού σε στιγμές χαλάρωσης με ασφάλεια για σένα. Έχει μεγάλη εμβέλεια (έως και 300 μέτρα) με ειδοποίηση για λειτουργία εκτός εμβέλειας κι έτσι σου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις το μωρό σου από οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού και αν βρίσκεσαι αφού και η επαναφορτιζόμενη μπαταρία στη μονάδα γονέα θα σου δώσει την ευελιξία που επιθυμείς ώστε να πραγματοποιήσεις τις καθημερινές σου δραστηριότητες ή απλά να χαλαρώσεις. Η υψηλής ποιότητας κρυπτογράφηση δεδομένων σου προσφέρει επιπλέον ασφάλεια ενώ η ψηφιακή τεχνολογία παρέχει ασύρματη σύνδεση με κρυστάλλινης διαύγειας ήχο και μεγάλη εμβέλεια σήματος. Το ενσωματωμένο μικρόφωνο υψηλής ευαισθησίας εξασφαλίζει ότι μπορείς να ακούς και τον παραμικρό θόρυβο από το δωμάτιο του μωρού. Διαθέτει έγχρωμη οθόνη υψηλής ευκρίνειας από όπου μπορείς να παρακολουθήσεις το μωράκι όταν αυτό κοιμάται ή παίζει. Μπορείς να διακρίνεις καθαρά κάθε του κίνηση οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι στο σπίτι ώστε να νιώθεις ασφάλεια. Αναπαράγει με 25 καρέ το δευτερόλεπτο σε πραγματικό χρόνο την εικόνα και τον ήχο, δίνοντάς σου τον απόλυτο έλεγχο στο τι συμβαίνει ηχητικά και οπτικά στο δωμάτιο του μωρού, ενώ το ενσωματωμένο zoom στην κάμερα σου επιτρέπει να ζουμάρεις σε οποιοδήποτε σημείο του δωματίου επιθυμείς. Επίσης, είναι εξοπλισμένο με υπέρυθρη νυχτερινή όραση η οποία επιτρέπει εικόνα υψηλής ευκρίνειας ακόμα και όταν τα φώτα είναι σβηστά. Μη χάσεις λοιπόν λεπτό από τον ύπνο του μωρού και δείτε το ακόμα και όταν ονειρεύεται!

Προτάσεις που θα σου φανούν χρήσιμες:

  • Η ασφάλεια είναι το Α και το Ω στο σπίτι, με την άφιξη του νέου μέλους της οικογένειάς σας. Φρόντισε να λάβεις τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην κινδυνεύει το μωράκι σου μεγαλώνοντας. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο εμπόριο με ειδικές ασφάλειες για τις πρίζες, τα ντουλάπια, τις γωνίες και τα κάγκελα της σκάλας (αν υπάρχει), καθώς και ειδικές πόρτες ασφαλείας για σκάλες.
  • Ρίξε μια ματιά στα μπιμπερό της σειράς Natural Feeling της Chicco, που προσομοιάζει με το μητρικό θηλασμό. Οι θηλές είναι από πολύ μαλακή, σαν μετάξι, σιλικόνη, για να εξασφαλίσει μια φυσική αίσθηση κατά τη διάρκεια της διατροφής. Ιδανικό για εναλλαγή μεταξύ φυσικού θηλασμού και διατροφής με μπιμπερό.
  • Θυμήσου τον αποστειρωτή μπιμπερό και ιδανικά πάρε κάποιον που να χωράει αρκετά, για να μη χρειάζεται να αναλώνεις συνέχεια χρόνο στην αποστείρωση. Ο Olympia BS 29 χωράει έως 6 μπιμπερό και αποστειρώνει μέσα σε 11 μόλις λεπτά, ενώ εξοικονομεί ενέργεια.
  • Καλό θα είναι να προμηθευτείς και έναν αποφρακτήρα μύτης, όπως ο Chicco Κιτ Αναρρόφησης για τη Μύτη, που είναι εύκολο στη χρήση και προσφέρει μια γρήγορη λύση για να κρατάς τη μυτούλα του μωρού σου πάντα καθαρή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε φορά που η μύτη είναι βουλωμένη και πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρεί τη μύτη καθαρή από τις βλέννες. Συνιστάται ο αποφρακτήρας μύτης να χρησιμοποιείται αμέσως μετά τη χρήση του φυσιολογικού ορού για πιο αποτελεσματική απομάκρυνση των βλεννών.

 

Το μεγαλύτερο δώρο σου για τη Γιορτή της Μητέρας είναι αναμφισβήτητα το μωράκι σου! Για πρώτη φορά στη ζωή σου, γιορτάζεις αυτήν τη σπουδαία μέρα. Φρόντισε να την απολαύσεις παρέα με το πλασματάκι που έφερες στον κόσμο και θυμήσου πως ο μόνος «οδηγός» για να την ανατροφή του είναι η αγάπη σου για εκείνο!

 

Μπορείς να δεις ακόμη