Χαλβάς φραουλένιος με παγωτό

by Admin_

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Ανάλαφρος χαλβάς με φρουτένια γεύση. Θα τον σερβίρουμε σαν ελαφρύ επιδόρπιο παρέα με παγωτό και φρέσκες φράουλες.

 

Υλικά:

  • 2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό ή 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό + 1 φλ. χοντρό
  • 1 φλ. ηλιέλαιο
  • 2 έως 2 ½ φλ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό τον θέλετε εγώ έγαλα 2)
  • 1 ½ φλ. φράουλες
  • 3 φλ. νερό

 

Για τη διακόσμηση και το σερβίρισμα

  • μερικές φράουλες
  • παγωτό βανίλια

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε, στραγγίζουμε, αφαιρούμε το κοτσάνι, κόβουμε τις φράουλες σε μικρότερα κομμάτια. Τα πολτοποιούμε στον πολυκόπτη. Πρέπει ο πολτός που θα πάρουμε να είναι ένα φλιτζάνι ολόκληρο, αλλιώς συμπληρώνουμε με νερό.
  2. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ή τα δύο σιμιγδάλια. Τα καβουρντίζουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να απορροφήσει το σιμιγδάλι όλο το λάδι και να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  3. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τον φραουλοπολτό. Ανακατεύουμε δυνατά να αναμιχθούν τα υλικά. Προσοχή σε αυτή τη φάση ο χαλβάς πιτσιλάει και ζεματάει.
  4. Προσθέτουμε το νερό και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  5. Μεταφέρουμε το χαλβά όπως είναι ζεστός σε φόρμα ή σε ατομικές φόρμες. Με την κουτάλα πιέζουμε να πάει παντού και να μην αφήσει κενά στη φόρμα. Τον αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε παρέα με παγωτό και φράουλες.
  7. Εναλλακτικά αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει και με σπάτουλα σιλικόνης βάζουμε χαλβά σε ένα μπολ (μόνο στον πάτο και τα τοιχώματα) πιέζουμε καλά και γεμίζουμε το κενό με παγωτό. Σκεπάζουμε το παγωτό με χαλβά και ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε αμέσως!

Μπορείς να δεις ακόμη