Νέες ανακοινώσεις από την ΕΑ

by Aggeliki Tsoukana

Η επιστροφή του Dead Space

Κάτι περισσότερο από οκτώ χρόνια έχουν περάσει απο το τελευταίο παιχνίδι στο σύμπαν του Dead Space. Μέσα σε αυτά τα οκτώ χρόνια η ΕΑ εγκατέλειψε την άκρως ατμοσφαιρική σειρά θρίλερ και έβαλε λουκέτο στη Visceral Games δημιουργό του παιχνιδιού. Παρά τη θετική ανταπόκριση από το κοινό και τους κριτικούς για τα πρώτα δύο παιχνίδια, το Dead Space 3 κάθε άλλο παρά γοήτευσε τους φίλους της διαστημικής περιπέτειας που περίμεναν με ανυπομονησία να ολοκληρωθεί η τριλογία της ιστορίας του μηχανικού διαστήματος, Isaac Clarke. Οι λόγοι για την κακή κατάληξη της σειράς πολλοί: Aπό τα αμέτρητα microtransactions μέχρι την εγκατάλειψη της χαρακτηριστικής κλειστοφοβικής ατμόσφαιρας που υπέγραφαν τα πρώτα παιχνίδια, για μια πιο ανοιχτή προσέγγιση στη μάχη.

Τα τελευταία χρόνια η ανάγκη για επιστροφή στο σύμπαν του Dead Space και η ελπίδα των παικτών για αναβίωση των παιχνιδιών ήταν μεγάλη. Έπειτα απο έντονες φημολογίες και αρκετή υπομονή, η ΕΑ αποκάλυψε την επιστροφή του Dead Space υπό τη μορφή remake αποκλειστικά για τη νέα γενιά κονσολών και τα PC. Για την ώρα καμία παραπάνω πληροφορία δεν έχει γίνει γνωστή πέρα από το studio που έχει αναλάβει τη σκυτάλη της ανάπτυξης και πρόκειται για την EA Motive, ομάδα πίσω από το πρόσφατο Star Wars Squadrons.

Οι φίλοι της διαστημικής σειράς θα χρειαστεί να κάνουν λίγη ακόμα υπομονή μιας και η ημερομηνία κυκλοφορίας παραμένει άγνωστη.

 

Έρχεται το Battlefield Portal

Η επιστροφή της σειράς Battlefield σε σκηνικά μοντέρνου πολέμου αποτελεί από μόνο του μια σημαντική ανακοίνωση για τους φίλους της διάσημης μιλιταριστικής σειράς. Παρόλα αυτά ΕΑ και Dice θέλησαν να επεκτείνουν την περίοδο που διαδραματίζεται το ερχόμενο Battlefield 2042 επιτρέποντας στους παίκτες να επιλέξουν σε ποια χρονική περίοδο και με ποιο τρόπο θα προσεγγίσουν τις μάχες τους. Ο λόγος για το Battlefield Portal τη νέα υπηρεσία που θα δώσει σε όλους τους παίκτες του παιχνιδιού σημαντικό έλεγχο ως πως το πως θα παίξουν το παιχνίδι τους… κάνοντας τους έτσι, να ξεχάσουν για λίγο την απουσία campaign mode.

Στη βάση του το Battlefield Portal είναι εμπνευσμένο από τη σκηνή των mods διαφόρων παιχνιδιών που επιτρέπουν στους παίκτες να δημιουργήσουν τα δικά τους modes, πίστες, κανόνες, οχήματα και όπλα “πειράζοντας” μια μια τις διαθέσιμες επιλογές. Το υλικό με το οποίο θα μπορεί ο παίκτης να σχεδιάσει το παιχνίδι του, θα παρέχεται αυτούσιο από τα Battlefield 1942, Battlefield Bad Company 2 και Battlefield 3. Μερικά παραδείγματα που δίνει η εταιρία ανάπτυξης ως πως το πως θα μπορούσε να σχεδιάσει ο παίκτης ένα δικό του mode στο Portal είναι: Μάχη με οχήματα 2ου παγκοσμίου πολέμου σε χάρτες του Battlefield 2042, ομάδες που διαθέτουν αποκλειστικά όπλα από το Battlefield 3 έναντι σε ομάδες που διαθέτουν μόνο όπλα από το Battlefield 1942 κ.α.

Πρόκειται για τον απόλυτο λευκό καμβά προς τους παίκτες του Battlefield, με τη DICE να βασίζεται στη δημιουργικότητα των παικτών της για την ανάδειξη μερικών διασκεδαστικών νέων τρόπων να απολαύσει το κοινό το Battlefield 2042. Η εταιρία υπόσχεται πως τόσο οι μάχες όσο και η απόκτηση XP μέσα από τα εν λόγω modes να ειναι balanced ενώ θα δώσει στη δημοσιότητα και μια σειρά από βίντεο που θα εκπαιδεύουν τους παίκτες για το πως να χρησιμοποιήσουν το Portal mode του νέου παιχνιδιού.

Τέλος, την ανακοίνωση σχετικά με το Portal συνόδευε το κόστος χρήσης της υπηρεσίας το οποίο θα ειναι μηδενικό προς όλους τους κατόχους του Battlefield 2042 ενώ θα μπορούν να απολαύσουν τις δημιουργίες τους με όλους του φίλους τους μέσω cross play. Το παιχνίδι αναμένεται να γίνει διαθέσιμο στις 22 Οκτωβρίου 2021 για PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC, PlayStation 4, και Xbox One.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη