Νέο Samsung Galaxy Z Flip με «clamshell» σχεδιασμό και εύκαμπτη οθόνη

Το Galaxy Z Flip είναι το δεύτερο κινητό της Samsung που είναι αναδιπλούμενο, έχοντας ως βασικό πλεονέκτημα την εύκαμπτη οθόνη τεχνολογίας Dynamic AMOLED.

Συγκριτικά με την οθόνη του Galaxy Fold, η οθόνη του Galaxy Z Flip, που ακολουθεί τον… ρετρό και νοσταλγικό σχεδιασμό «clamshell», διπλώνει οριζόντια. Με αυτό τον τρόπο χωράει εύκολα ακόμα και στην τσέπη ενός πουκαμίσου ή σε ένα μεσαίου μεγέθους πορτοφόλι.

Η οθόνη τεχνολογίας Foldable Dynamic AMOLED διαθέτει διαγώνιο 6,7 ιντσών με ανάλυση 1080 x 2636 pixels και προστατεύεται από πραγματικό… γυαλί. To UltraThin Glass όπως το ονομάζει η Samsung είναι εξαιρετικά λεπτό και εύκαμπτο αλλά και αρκετά ανθεκτικό για να προστατεύει την οθόνη από γρατσουνιές. Στο κέντρο του πάνω μέρους της οθόνης υπάρχει μία οπή, στην οποία βρίσκεται η εμπρόσθια κάμερα 10MP για τις selfie που έχει ένα αρκετά φωτεινό φακό f:/1.8 για να μη σε προβληματίζουν οι βραδινές λήψεις.

Εξωτερικά, η συσκευή διαθέτει μία δεύτερη, αρκετά μικρότερη οθόνη τεχνολογίας AMOLED με διαγώνιο 1,01 ιντσών και ανάλυση 300 x 116 pixels. Η δεύτερη οθόνη απεικονίζει την ώρα, την ημερομηνία αλλά και ειδοποιήσεις (π.χ. για κλήσεις ή μηνύματα) ώστε ο χρήστης της συσκευής να μην χρειάζεται να ανοιγοκλείνει την συσκευή, αν και ο μηχανισμός αναδίπλωσης και η γυάλινη προστασία στην οθόνη αντέχουν σύμφωνα με την Samsung για περίπου 200 χιλιάδες αναδιπλώσεις.

 

Δίπλα στη μικρή αλλά ιδιαίτερα χρήσιμη οθόνη υπάρχουν δύο κάμερες που συνοδεύονται από φλας. Η κύρια κάμερα, που είναι ευρυγώνια, υποστηρίζει ανάλυση 12MP με OIS (οπτική σταθεροποίηση εικόνας) για εξαιρετικά σταθερές λήψεις βίντεο, ενώ διαθέτει φωτεινό φακό με διάφραγμα f:/1.8. Η δεύτερη κάμερα είναι υπερευρυγώνια ώστε το κάδρο να χωράει όσο το δυνατόν περισσότερη πληροφορία και βασίζεται σε έναν αισθητήρα επίσης ανάλυσης 12MP.

Στο εσωτερικό του Galaxy Z Flip βρίσκεται ο κορυφαίος οκταπύρηνος επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 855+ με 8GB RAM και 256GB μη επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Η συσκευή διαθέτει επίσης WiFi 6 (802.11b/g/n/ac/ax), WiFi direct και WiFi hotspot, Bluetooth 5.0, GPS, NFC και USB-C (USB3.1), στερεοφωνικά ηχεία με τη σφραγίδα της AKG και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η μπαταρία των 3300mAh υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 15W αλλά και ασύρματη φόρτιση 9W. Το λογισμικό βασίζεται στο Android 10 και έρχεται με τη μορφή του πλέον σύγχρονου περιβάλλοντος χρήσης της Samsung, One UI 2.0.

 

Μπορείς να δεις ακόμη