|  | 

Κουζίνα

Μιλφέιγ σε σχήμα καρδιάς με 2 κρέμες

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

 

Υλικά για την κρέμα:

  • 500ml γάλα φρέσκο
  • 2 αυγά
  • 1 βανιλίνη
  • 80γρ. ζάχαρη
  • 80γρ. κορν φλάουρ
  • 75γρ. μαύρη κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 300ml κρέμα γάλακτος

Για τα φύλλα:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
  • 2 κ. σ. ζάχαρη

 

Για το σερβίρισμα:

  • Ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση

    1. Για τις κρέμες: Βάζουμε το γάλα με τη βανιλίνη σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση
    2. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ να αφρατέψουν
    3. Ρίχνουμε το βραστό γάλα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά
    4. Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα
    5. Τη μοιράζουμε σε 2 μπολ να κρυώσει
    6. Στο πρώτο μπολ ρίχνουμε το σκέτο μείγμα
    7. Στο δεύτερο τη μαύρη σοκολάτα
    8. Ανακατεύουμε να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν
    9. Σκεπάζουμε την επιφάνειά τους με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο
    10. Για τα φύλλα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC
    11. Βάζουμε το φύλλο της σφολιάτας στο ταψί
    12. Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με ζάχαρη
    13. Το τρυπάμε με πιρούνι και με κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς κόβετε καρδιές
    14. Ψήνουμε για 25 λεπτά να ροδοκοκκινίσει
    15. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
    16. Προσθέτουμε 1/3 σαντιγί στο λευκό μείγμα και 1/3 στο σοκολατένιο
    17. Κρατάμε το 1/3 που μένει στην άκρη
    18. Μεταφέρουμε τις 2 κρέμες σε σακούλες ζαχαροπλαστικής
    19. Ετοιμάζουμε 2 πιάτα ως εξής: τοποθετούμε ελάχιστη ποσότητα κρέμας στο κάθε πιάτο και πάνω της στερεώνουμε μια καρδιά σφολιάτας
    20. Το καλύπτουμε με ροζέτες από κρέμα βανίλιας
    21. Συνεχίζουμε με δεύτερο φύλλο και καλύπτουμε με ροζέτες από κρέμα σοκολάτας
    22. Από πάνω τοποθετούμε τρίτο φύλλο καρδιάς που αλείφουμε ελαφρώς με σαντιγί
    23. Πασπαλίζουμε με σπασμένα φύλλα σφολιάτας και ζάχαρη άχνη

 

 

Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:

 

 

Δείτε ακόμη