Ο καιρός «ανοίγει», ώρα για βόλτα!

by Zikou Stella

Η φυσική δραστηριότητα προάγει το αίσθημα της ευτυχίας και είναι σημαντική για τη διατήρηση της ψυχικής υγείας και της ευεξίας. Ειδικά την άνοιξη, είναι η εποχή που μπορείς να απολαμβάνεις ακόμη περισσότερες δραστηριότητες εκτός σπιτιού. Και τι καλύτερο από μια ωραία βόλτα στην πόλη ή στην εξοχή.

 

Εξερεύνησε τις ομορφιές της πόλης σου

Μπορεί να ζεις πολλά χρόνια σε μια πόλη. Υπάρχει, όμως, περίπτωση να μην έχεις γνωρίσει όλους τους θησαυρούς που κρύβει μέσα της. Με το smartphone σου στο χέρι και με τη βοήθεια κάποιας εφαρμογής περιήγησης της πόλης σου όπως το Google maps, οργάνωσε τοπικούς ή θεματικούς περιπάτους και θα εκπλαγείς με το τι κρύβει η κάθε γειτονιά και το κάθε δρομάκι.

Επιπλέον, η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι εποχές με τις περισσότερες εκδηλώσεις. Εκθέσεις, συναυλίες, κινηματογραφικές βραδιές, υπαίθριες παραστάσεις, οργανωμένοι περίπατοι. Μάθε τι οργανώνεται στην πόλη σου και λάβε μέρος σε όποιες πιστεύεις ότι θα σου προφέρουν ευχαρίστηση.

 

Βόλτες με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο

Ακόμα κι αν δεν έχεις ασχοληθεί με την ποδηλασία, ίσως ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις. Αν δεν έχεις ποδήλατο, μπορείς να ξεκινήσεις με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που αποκτά κανείς με το ηλεκτρικό ποδήλατο, είναι ότι μπορεί να διανύει μεγαλύτερες αποστάσεις χωρίς να σπαταλά ενέργεια. Γιατί και πιο γρήγορα κινείται και δεν χρειάζεται να “ζοριστείς” ή και να μειώσεις ταχύτητα σε ανηφόρες.

Προτίμησε μοντέλο με αναδιπλούμενο σχεδιασμό για να το μεταφέρεις εύκολα στα μέσα ή για να το παίρνεις μαζί σου στις καλοκαιρινές σου εξορμήσεις.

 

Η άσκηση είναι ψυχαγωγία

Ο καλός καιρός ευνοεί περισσότερο την άσκηση σε εξωτερικούς χώρους. Τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο, ό,τι κι αν προτιμήσεις, έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις όμορφες περιοχές της πόλης. Παράλληλα, ενεργοποιείς τον μεταβολισμό σου και δυναμώνεις σώμα και πνεύμα!

Αν η κίνηση και το καυσαέριο της πόλης σε αποτρέπει να ασχοληθείς με την υπαίθρια άσκηση, υπάρχουν πολλές «οάσεις» που προσφέρονται για άθληση. Μάλιστα, μπορεί κάποιες να βρίσκονται πολύ κοντά σου. Για παράδειγμα, αν είσαι κάτοικος Αθήνας, ο Εθνικός Κήπος ή και το Άλσος Βεΐκου είναι εξαιρετικές επιλογές για τρέξιμο ή για ποδηλασία στο κέντρο της πόλης. Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σου αποκαλύψει πολλά μέρη για άθληση. Βάλε τα ακουστικά σου, ρύθμισε το smartwatch σου και μέτρησε την πρόοδό σου!

 

Ανακάλυψε τα ηλεκτρικά πατίνια

Τώρα είναι η ιδανική στιγμή να ανακαλύψεις τα ηλεκτρικά πατίνια και τα πατίνια ισορροπίας. Απόλαυσε ατέλειωτες βόλτες στην άδεια πόλη ή πάρε το μαζί σου στις διακοπές. Το ηλεκτρικό πατίνι ισορροπίας είναι ένα σύγχρονο, επαναφορτιζόμενο «μαγικό χαλί», που σε κάνει να νιώθεις ότι πλανιέσαι στον αέρα και σε μετακινεί πιο γρήγορα, οικολογικά και οικονομικά.

Αν πάλι η ισορροπία δεν είναι το δυνατό σου σημείο, δεν σημαίνει πως πρέπει να απαρνηθείς τα πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ηλεκτρικό πατίνι, είτε στη βόλτα είτε στην καθημερινότητά σου. Απλά θα πρέπει να επιλέξεις κάτι που να ταιριάζει περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία σου, όπως ένα ηλεκτρικό scooter.

 

 

Με μια κάμερα ανά χείρας

Κατάγραψε τις ιδέες σου κι ασχολήσου με μία photo challenge κάθε ημέρα. Το smartphone σου είναι πλέον η πιο εύκολη και άμεση λύση να απαθανατίσεις τις πιο όμορφες στιγμές σου. Είναι πάντα μαζί σου, πολλά μοντέλα πλέον διαθέτουν απίστευτους φακούς και είναι σίγουρα το πρώτο που σκέφτεσαι όταν κάποιος σου λέει «έλα να τραβήξουμε μια φωτογραφία». Βόλτα στην πόλη, στην εξοχή ή μια απόδραση στη θάλασσα. Όπου κι αν βρίσκεσαι, με ένα selfie stick θα μπορείς να τραβάς άνετα και με ασφάλεια selfies και φωτογραφίες με την παρέα σου.

 

Εάν θέλεις να δημιουργήσεις και να μοιραστείς εντυπωσιακά πορτρέτα με απίστευτες λεπτομέρειες και παράλληλα να επεκτείνεις τις δεξιότητές σου στον τομέα της φωτογραφίας, μία φωτογραφική μηχανή mirrorless ή DSLR θα σου ανοίξει νέους ορίζοντες.

Η άνοιξη ανοίγει το δρόμο στον ερχομό του καλοκαιριού και οι ηλιόλουστες μέρες αποτελούν από μόνες τους κίνητρο για να κάνεις δραστηριότητες που προάγουν την υγεία και την ευεξία. Έστω μία μικρή βόλτα, είναι το πιο απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις όταν χρειάζεσαι λίγη χαλάρωση μέσα στην ημέρα.

Μπορείς να δεις ακόμη