Την απόλυτη οπτική άνεση υπόσχεται το νέο 40” 5Κ monitor της Dell

by Zikou Stella

H Dell πρωτοπορεί για μια ακόμα φορά στον χώρο των οθονών για υπολογιστές desktop με το UltraSharp 40 Curved Thunderbolt Hub Monitor. Η εταιρεία υποστηρίζει πως είναι το πρώτο monitor 40” με ανάλυση 5K, πιστοποιημένο με “Five Star Eye Comfort”.

To Five Star Eye Comfort είναι ένα νέο βιομηχανικό standard της TUV Rheinland. Σκοπός είναι να υπάρχει ειδική σήμανση για τις οθόνες που μειώνουν τα σημάδια κόπωσης των ματιών. Για να το επιτύχει, η Dell αύξησε καταρχάς τον ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Δεύτερον, πρόσθεσε αισθητήρα που αντιλαμβάνεται το επίπεδο φωτισμού του περιβάλλοντος και ρυθμίζει αυτόματα το επίπεδο φωτεινότητας της οθόνης και τη θερμοκρασία των χρωμάτων. Αναφέρει ότι τα παραπάνω μπορούν να μειώσουν τη συχνότητα εμφάνισης κούρασης των ματιών σε ποσοστό 17%. τρίτο και εξίσου σημαντικό είναι η υιοθέτηση της τεχνολογίας ComfortView Plus, με προηγμένο οπίσθιο φωτισμό LED, για τη μείωση της έκθεσης στο μπλε φως από το 50% στο 35%.

Το UltraSharp 40 Curved Thunderbolt Hub καλύπτει σε ποσοστό 99% το χρωματικό φάσμα DCI-P3 και αναπαράγει 1,07 δισ. χρώματα. Είναι πιστοποιημένο κατά VESA DisplayHDR 600 και διαθέτει τεχνολογία IPS Black Panel κάτι που έχει ως αποτέλεσμα αντίθεση 2.000:1.

Οι δυνατότητες σύνδεσης που προσφέρει είναι πολλές. Πρώτα απ’ όλα υπάρχει υποστήριξη για Thunderbolt 4 ισχύος 140W. Επίσης θα βρεις θύρες HDMI 2.1, DisplayPort 2.1 και Ethernet με ταχύτητα έως 2,5 Gbps. Στο μπροστά μέρος του φιλοξενούνται θύρες USB-A και USB-C, όπου μπορείς να συνδέεις και να φορτίζεις τις συσκευές σου.

Το UltraSharp 40 Curved Thunderbolt Hub είναι σίγουρα μια από τις κορυφαίες επιλογές για εργασία και διασκέδαση.

 

Μπορείς να δεις ακόμη