O πρώτος PCIe 5.0 SSD από τη GIGABYTE είναι γεγονός!

by K-Admin 1

Η Gigabyte είναι μία εταιρεία που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στον χώρο του PC hardware, καθώς τα προϊόντα της (κάρτες γραφικών και μητρικές κάρτες) είναι άμεσα συνυφασμένα με την ποιότητα και τις δυνατές επιδόσεις. Αυτό έρχεται να μας υπενθυμίσει ο νέος σκληρός δίσκος AORUS Gen5 10000 SSD, με ταχύτητα ανάγνωσης 10GB/s.

Η νέα πρόταση της εταιρείας ενισχύεται από τον νέας γενιάς ελεγκτή PCIe 5.0 με το εξαιρετικά γρήγορο 3D-TLC NAND Flash.

 

Τι σημαίνει PCIe Gen5

Ο SSD PCIe Gen5 (5ης γενιά) είναι μια τεχνολογία που ενσωματώνει τη μετάδοση και την αποθήκευση υψηλής ταχύτητας, περνώντας τη μετάδοση δεδομένων στο επόμενο επίπεδο. Όπως και με τις προηγούμενες γενιές PCIe, ο AORUS Gen5 10000 SSD είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ Phison και Gigabyte. Με τις δύο εταιρείες να συνεχίζουν τη μακροχρόνια συνεργασία τους, o νέος SSD είναι η πρώτη μονάδα δίσκου στερεάς κατάστασης που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα PS5026-E26 της Phison. Οι δύο εταιρείες δημιούργησαν ειδική ομάδα για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη διεξαγωγή κοινής επαλήθευσης. Αυτού του είδους η συνεργασία επέτρεψε στις δύο εταιρείες να συνδυάσουν τις δυνάμεις τους στην Έρευνα και Ανάπτυξη και να δημιουργήσουν μια ανώτερη λύση αποθήκευσης.

 

Εξωπραγματικές επιδόσεις SSD

Ο SSD AORUS Gen5 10000 διαθέτει τον πιο πρόσφατο ελεγκτή 8 καναλιών Phison PS5026-E26,

 παρέχοντας στους χρήστες τον απόλυτο έλεγχο της ταχύτητας τυχαίας ανάγνωσης. Μαζί με μια διάρθρωση συστοιχίας πάνω από 200 στρώματα, μέγιστο εύρος ζώνης 2400MT/s 3D-TLC NAND Flash και σχεδιασμό cache LPDDR4, ο AORUS Gen5 10000 SSD ξεδιπλώνει το πλήρες δυναμικό των επιδόσεων PCIe 5.0 με εξαιρετικά γρήγορη ταχύτητα πρόσβασης 10 GB/s, η οποία αποτελεί αύξηση 40% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Ενισχυμένος από τον ελεγκτή πολυπύρηνης αρχιτεκτονικής PS5026-E26, ο AORUS Gen5 10000 SSD όχι μόνο βελτιώνει τις λειτουργίες AI multitasking, αλλά οδηγεί τους δημιουργούς περιεχομένου, τους gamers και τους χρήστες που επιθυμούν ακραίες επιδόσεις στο επόμενο επίπεδο.

 

Σχεδιασμένος για το μέλλον

Ο AORUS Gen5 10000 SSD διαθέτει σχεδίαση διασύνδεσης NVMe M.2. Για τους χρήστες που θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την απόδοση της ταχύτητας ανάγνωσης 10GB/s, συνιστώνται ιδιαίτερα μητρικές κάρτες με υποστήριξη PCIe 5.0, μητρικές κάρτες νέας γενιάς της Gigabyte, Z690 και άνω. Ενισχυμένες από την επαγγελματική προσαρμογή της Έρευνας και Ανάπτυξης, το ολοκληρωμένο λογισμικό παρακολούθησης και ελέγχου, οι μητρικές κάρτες της Gigabyte με μεγαλύτερη σταθερότητα και βελτιστοποιημένη απόδοση αποτελούν σίγουρα την καλύτερη επιλογή για τους χρήστες.

 

Μεγαλύτερη ευελιξία στην εγκατάσταση

Ο AORUS Gen5 10000 SSD παρέχει αυξημένη απόδοση πάνω από 55% σε σχέση με τους SSD PCIe 4.0, εξασφαλίζοντας ταχύτατες επιδόσεις αποθήκευσης με εξαιρετική αντοχή και συμβατότητα για βέλτιστη ποιότητα και απόδοση. Την ίδια στιγμή διατίθεται σε εκδόσεις χωρητικότητας από 1TB έως 4TB, χρησιμοποιώντας μια διεπαφή M.2 2280 για εύκολη εγκατάσταση και εξαιρετικές δυνατότητες.

Παράλληλα, ο SSD AORUS Gen5 10000 είναι ειδικά σχεδιασμένος ώστε να διαθέτει μια εύκολα αφαιρούμενη πλήρως καλυμμένη χάλκινη ψύκτρα. Οι χρήστες μπορούν με ευελιξία να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν την ενσωματωμένη ψύκτρα στις μητρικές τους κάρτες ή την ενσωματωμένη ψύκτρα με τον AORUS Gen5 10000 SSD ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Δίχως αμφιβολία, η Gigabyte κάνει για πολλοστή φορά τη διαφορά στον χώρο του PC hardware, παρουσιάζοντας ένα premium προϊόν, που απευθύνεται κυρίως σε χρήστες που αναζητούν premium επιδόσεις.

Μπορείς να δεις ακόμη