To 7ήμερο του gaming

by Aggeliki Tsoukana

Το 7ήμερο του gaming σου μεταφέρει τις πιο σημαντικές ειδήσεις από τη βιομηχανία των video games την εβδομάδα που προηγήθηκε.

 

Στις αρχές του 2023 η κυκλοφορία του PlayStation VR2

Το PlayStation VR2 θα τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων στις αρχές του 2023, όπως ανακοίνωσε η Sony Interactive Entertainment. Το νέο headset εικονικής πραγματικότητας θα είναι συμβατό με το PlayStation 5. Η εταιρεία δεν δημοσίευσε καμία άλλη νέα πληροφορία.

 

To 2023 θα κυκλοφορήσει το Tintin Reporter: Cigars of the Pharaoh

Το Tintin Reporter: Cigars of the Pharaoh θα κυκλοφορήσει το 2023 για PlayStation 5, Xbox Series Χ, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC, όπως ανακοίνωσαν η Microids και η ομάδα ανάπτυξης Pendulo Studios.

Είναι εμπνευσμένο από τη σειρά comic book The Adventures of Tintin, που έχει πουλήσει περισσότερα από 275 εκ. αντίτυπα παγκοσμίως και σηματοδοτεί την επιστροφή του δημοφιλούς ρεπόρτερ στη βιομηχανία των video games.

Ο Tintin και ο πιστός του σκύλος Snowy θα σαλπάρουν για εκπληκτικές περιπέτειες! Μετά από συνάντηση με τον Αιγυπτιολόγο Σοφοκλή Σαρκοφάγο κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, ο διάσημος ρεπόρτερ αποφασίζει να ερευνήσει τον τάφο του Φαραώ Kih-Oskh. Τι τρομερό μυστικό κρύβει ο τάφος; Από την Αίγυπτο μέχρι την Ινδία και την Αραβία, ο Tintin και ο Snowy θα ακολουθήσουν μια πληροφορία για τη διακίνηση ναρκωτικών μέχρι την Άπω Ανατολή.

Αυτό το νέο παιχνίδι θα βυθίσει τους παίκτες στο μαγευτικό σύμπαν του κόμικ και θα τους κάνει ήρωες ενός επικού αριστουργήματος περιπέτειας και δράσης. Με μια καλλιτεχνική κατεύθυνση πιστή στα σχέδια του Herge, αυτό το παιχνίδι αναμένεται να είναι μια επιτυχημένη μεταφορά.!

 

 

Ένα ακόμα trailer με πληροφορίες για τα Pokemon Scarlet και Pokemon Violet

Η The Pokemon Company και η ομάδα ανάπτυξης Game Freak, αποκάλυψαν ένα νέο trailer γεμάτο πληροφορίες για τα επερχόμενα Pokemon Scarlet και Pokemon Violet. Μεταξύ άλλων, στα πλάνα που θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις στη συνέχεια, παρουσιάζεται το νέο Pokemon Cyclizar, παρέχονται επιπλέον λεπτομέρειες για το Terastallizing αλλά και για μια σειρά από νέα items.

Τα Pokemon Scarlet και Pokemon Violet θα κυκλοφορήσουν στις 18 Νοεμβρίου 2022, αποκλειστικά για το Nintendo Switch.

 

 

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του Return to Monkey Island

H Devolver Digital και Terrible Toybox ανακοίνωσαν ότι το Return to Monkey Island θα λανσατριστεί για Nintendo Switch και PC (μέσω Steam), στις 19 Σεπτεμβρίου 2022

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τη στιγμή που ο Guybrush Threepwood βρέθηκε αντιμέτωπος με τον  μεγαλύτερο εχθρό του, τον πειρατή- zombie LeChuck. Η μεγάλη του αγάπη, η Elaine Marley, δεν ενδιαφέρεται πλέον για τη διακυβέρνηση του τόπου και ο Guybrush αισθάνεται μέσα του ένα τεράστιο κενό, καθώς ακόμα δεν έχει μπορέσει να βρει το Secret of Monkey Island. Μοντέρνοι, νεαροί πειρατές με επικεφαλής τον λοχαγό Μάντισον καταλάβει την εξουσία, το Melee Island έχει πάρει μια τροπή προς το χειρότερο και ο δημοφιλής επιχειρηματίας Stan έχει φυλακιστεί για «εγκλήματα που σχετίζονται με το μάρκετινγκ».

Ετοιμαστείτε για διασκεδαστικές περιπέτειες δίπλα σε παλιούς φίλους και νέα πρόσωπα σε γνωστά νησιά, στην ηγεσία των οποίων βρίσκονται πλέον επικίνδυνοι άνθρωποι. Θα ταξιδέψετε στην ανοιχτή θάλασσα για να εξερευνήστε νέες και άγνωστες περιοχές, ενώ παράλληλα θα προσπαθείτε να ξεφύγετε από επικίνδυνες καταστάσεις. Σας περιμένουν έξυπνοι γρίφοι, παράξενες καταστάσεις και απροσδόκητες εξελίξεις, στοιχεία που θα διαμορφώσουν την πορεία του Guybrush προς τη δόξα.

 

 

Την Άνοιξη του 2023 θα κυκλοφορήσει το Teslagrad 2

Το Teslagrad 2 το side-scrolling action adventure game sequel του Teslagrad, που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη του 2023 για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam), όπως ανακοίνωσαν η Modus Games και η Rain Games.

Η Lumina, μια νεαρή Teslamancer, βρίσκεται εγκλωβισμένη μετά τη συντριβή του αερόπλοιου της στο Wyrmheim, μια απομακρυσμένη και επικίνδυνη χώρα στον Βορρά. Ξεκινήστε μια επικίνδυνη περιπέτεια, εξερευνώντας έναν γιγαντιαίο, εγκαταλελειμμένο πύργο που δεσπόζει πάνω από μια κοιλάδα δίπλα στα φιόρδ, σε μια προσπάθεια να φέρετε τη Lumina πίσω στο σπίτι της και την οικογένειά της.

Χρησιμοποιήστε ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις για να επιβιώσετε από τους κινδύνους μιας άγριας και πρωτόγονης περιοχής. Υπερασπιστείτε τον εαυτό σας ενάντια στους επιδρομείς Βίκινγκ, αντιμετωπίστε φρικιαστικά θηρία εμπνευσμένα από τη σκανδιναβική μυθολογία και θριάμβευσε ενάντια σε επικά bosses. Καθώς το ταξίδι σας εξελίσσεται, θα ανακαλύψετε νέες ικανότητες και εξοπλισμό που θα σας φανούν απαραίτητα για να αποκαλύψετε τα μυστικά της γης και να εμβαθύνετε στο σκοτεινό παρελθόν των προγόνων της Lumina.

 

 

Νέο, εντυπωσιακό trailer για το Stray Blade

H 505 Games και η ομάδα ανάπτυξης Point Blank, κυκλοφόρησαν ένα νέο trailer για το action RPG Stray Blade, στο πλαίσιο της Gamescom 2022.

Ετοιμάσου να αποδείξεις τις ικανότητές σου σε αυτό το RPG που είναι γεμάτο δράση και γίνε κυρίαρχος των μαχών, εξερευνώντας παράλληλα τα αρχαία ερείπια ενός μυστηριώδους πολιτισμού. Οι θρύλοι μιλάνε για την Acrea, τη χαμένη κοιλάδα, ένα άγριο και κατάφυτο μέρος αλλά αναμφισβήτητα ισχυρό. Βρήκες αυτή την ξεχασμένη γη αλλά πεθαίνεις. Ο καιρός περνά και ως εκ θαύματος ξαναζωντανεύεις. Το τίμημα που πληρώνεις είναι ότι είσαι δέσμιος αυτού του τόπου.

Θα πρέπει να προσπαθήσεις να ανακτήσεις την ελευθερία σου και να αποκαταστήσεις την ισορροπία σε αυτόν τον ρημαγμένο από τον πόλεμο τόπο, έχοντας στο πλευρό σου τον έμπιστο σύντροφό σου, τον Boji. Θα εξερευνήσεις τεράστιες αίθουσες του θρόνου γιγάντιων θεών-βασιλιάδων και ξεχασμένες πόλεις. Καθώς αποκαλύπτεις τα μυστικά τους, προετοιμάσου να αντιμετωπίσεις όλο και πιο θανατηφόρους εχθρούς. Ετοιμάσου να εξερευνήσετε έναν κόσμο που βυθίζεται στη διαφθορά. Η περιπέτεια θα σου μείνει αξέχαστη.

 

Μια νέα πτυχή της ιστορίας ερευνά το νέο trailer του Layers of Fear

Η Bloober Team κυκλοφόρησε ένα νέο trailer για το Layers of Fears, το οποίο παρουσιάζει ένα από τα νέα σενάρια που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τον επερχόμενο τίτλο, με όνομα “The Final Note”. Σε πλήρη αντίθεση με το προηγούμενο trailer που σχετιζόταν με το πως το Layers of Fears θα προσφέρει μια νέα οπτική στα γεγονότα του παιχνιδιού, αυτό επικεντρώνεται σε νέο περιεχόμενο.

Το The Final Note έχει να κάνει με τη γυναίκα του ζωγράφου, μια δυστυχισμένη μουσικό, την ιστορία της οποίας ακόμα δεν γνωρίζουν οι παίκτες. Ακόμα, στο τέλος του trailer γίνεται αναφορά σε μια νέα τοποθεσία, που βοηθάει το κοινό να συνδέσει την ιστορία του Layers of Fear, με αυτή του Layers of Fear 2. Αποτελεί το κλασσικό παράδειγμα του ως δύο φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους γεγονότα, ουσιαστικά έχουν απόλυτη συσχέτιση.

Το Layers of Fears είναι ένα παιχνίδι που διαδραματίζεται από οπτική πρώτου προσώπου. Ανήκει στην κατηγορία του ψυχολογικού τρόμου και το σκηνικό τοποθετείται στις αρχές του 20ου αιώνα. Το σενάριο εξερευνά τις ζωές και τις τραγικές καταστάσεις που βιώνει μια οικογένεια, η οποία είναι βυθισμένη στην τρέλα και σιγά, σιγά κατρακυλάει στην παράνοια. Αυτό είναι ένα ταξίδι επηρεασμένο σε μεγάλο βαθμό από τους πολλούς τομείς της τέχνης, ξεκινώντας από τη ζωγραφική της Βικτωριανής εποχής και σιγά σιγά μεταφέρεται στους κόσμους της μουσικής και του κινηματογράφου. Αυτό το παιχνίδι στηρίζεται σε προηγούμενες κυκλοφορίες του franchise και λειτουργεί ως μια δομή που συνδέει τα πάντα.

 

 

Στις 28 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει το NeverAwake

To twin-stick shoot ’em up NeverAwake θα κυκλοφορήσει για PC (Steam) στις 28 Σεπτεμβρίου 2022. Το πρώτο τρίμηνο του 2023 θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχες εκδόσεις για PlayStation 5, PlayStation 4 και Nintendo Switch.

Ανακαλύψτε τους εφιάλτες ενός μικρού κοριτσιού, παγιδευμένου στον ύπνο του, παράλυτο από τον φόβο, που φαίνεται ότι δεν θα ξυπνήσει ποτέ. Στα βάθη του υποσυνειδήτου της, βλέπει τη Ρεμ, μια δυνατή μαχήτρια, οπλισμένη με ένα δαιμονικό όπλο σε σχήμα δράκου, ο οποίος παλεύει για να χαλιναγωγήσει τις δυνάμεις που τον έχουν παγιδεύσει

Απόφυγε τις επιθέσεις των αντιπάλων, στόχευσε και πυροβόλησέ τους σε επίπεδα με οπτική γωνία 360 μοιρών. Συγκέντρωσε αρκετή δύναμη για να προκαλέσεις μια ισχυρή έκρηξη γύρω από τη Ρεμ όταν αυτή περιβάλλεται από εχθρούς. Τα ζωγραφισμένα στο χέρι τοπία και τέρατα, αναπαριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους εφιάλτες του κοριτσιού. Διώξε μακριά τους φόβους που έχει όταν ξυπνάει, που περιλαμβάνουν οδοντίατρους, εξαγριωμένα σκυλιά αλλά και τη διαδρομή προς το σχολείο.

Κάθε ένα από τα 80 επίπεδα επαναλαμβάνεται έως ότου η Ρεμ μαζέψει όλες τις ψυχές και κάθε επανάληψη γίνεται πιο δύσκολο αν η Ρεμ δεν καταφέρει να νικήσει τους αντιπάλους της εγκαίρως. Θα αντιμετωπίσεις πάνω από δώδεκα bosses, θα ανακαλύψεις τι βρίσκεται στον πυρήνα του υποσυνείδητου της πρωταγωνίστριας και τι μπορεί να την οδηγήσει στην απελευθέρωσή της από αυτή την υπνική παράλυση.

 

 

Διαθέσιμο το launch trailer του The Last of Us Part I

Η Sony Interactive Entertainment και η ομάδα ανάπτυξης, Naughty Dog κυκλοφόρησαν το launch trailer του The Last of Us Part I. Ετοιμάσου να βιώσεις (ξανά) μια εκπληκτική περιπέτεια που έχει αποσπάσει περισσότερα από 200 βραβεία, δημιουργημένη εξ’ αρχής για το PlayStation 5.

Σε έναν διαλυμένο πολιτισμό, όπου οι επιζήσαντες και οι μολυσμένοι μάχονται καθημερινά για τη ζωή τους, ο Joel προσλαμβάνεται για να φυγαδεύσει την Ellie, ένα κορίτσι 14 ετών από τη ζώνη καραντίνας που έχει δημιουργήσει ο στρατός. Αρχικά όλα δείχνουν πως πρόκειται για μια καθημερινή δραστηριότητα, όμως η κατάσταση θα αλλάξει πολύ σύντομα και θα μετατραπεί ένα ταξίδι επιβίωσης από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με το κεφάλαιο- prequel Left Behind, το οποίο εξερευνά τα γεγονότα που άλλαξαν τη ζωή της Ellie και της φίλης της, Riley.

 

Χαρακτηριστικά της έκδοσης για το PlayStation 5

Αναβαθμισμένα Γραφικά – Πλήρως δημιουργημένο από την αρχή χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία της game engine της Naughty Dog για τη βελτίωση κάθε λεπτομέρειας του οπτικού τομέα. Η συνολική εμπειρία The Last of Us έχει βελτιωθεί αισθητά, με πιο ρεαλιστικό φωτισμό και ατμόσφαιρα, πιο περίπλοκα περιβάλλοντα και πιο πιστή αναπαράσταση των εσωτερικών χώρων.

Γρήγορη φόρτωση – Οι χρόνοι φόρτωσης έχουν μειωθεί σημαντικά και σε πολλές περιπτώσεις έχουν εκμηδενιστεί, χάρη στον SSD του PlayStation 5—ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε την ιστορία και να φορτώνετε συγκεκριμένες στιγμές και κεφάλαια πολύ πιο γρήγορα.

Haptic Feedback – Η υποστήριξη της τεχνολογίας haptic feedback του DualSense controller για κάθε όπλο, ενισχύει τα συναισθήματα κατά τη διάρκεια των μαχών και το περιβάλλον θα λέγαμε ότι ζωντανεύει, μια και θα αισθάνεσαι στο χέρι σου ακόμα και την παραμικρή αλλαγή στο έδαφος που πατάς.

Adaptive Triggers – Όλα τα όπλα The Last of Us, συμπεριλαμβανομένου του περίστροφου του Joel και του τόξου της Ellie, υποστηρίζουν πλέον τη δυναμική αντίσταση στις σκανδάλες του DualSense controller, για την καλύτερη δυνατή εμπειρία στις μάχες.

3D Audio – Σχεδιασμένη για να κάνει χρήση της Tempest 3D AudioTech της κονσόλας PlayStation 5, η πρόσφατα αναβαθμισμένη μηχανή ήχου του Naughty Dog προσφέρει πλουσιότερα ηχητικά εφέ και πιο εκρηκτικές στιγμές, μέσω συμβατών στερεοφωνικών ακουστικών (αναλογικών ή USB) ή ηχείων τηλεόρασης.

Το The Last of Us Part I αναμένεται να κυκλοφορήσει για το PlayStation 5 στις 2 Σεπτεμβρίου 2022.

 

 

Gameplay trailer για το The Last Case of Benedict Fox

Η Rogue Games και η ομάδα ανάπτυξης Plot Twist, δημοσίευσαν ένα νέο gameplay trailer και ένα developer diary για το side-scrolling action adventure platformer The Last Case of Benedict Fox.

Το The Last Case of Benedict Fox βυθίζει τους παίκτες σε έναν ατμοσφαιρικό, γοτθικό κόσμο γεμάτο εξερεύνηση, γρίφους, platforming και έντονες μάχες, με την καλύτερη δυνατή ποιότητα γραφικών σε ανάλυση 4K στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Το The Last Case of Benedict Fox είναι ένα 2D side-scrolling mystery game, που συνδυάζει την κλασική αίσθηση των Metroidvanias με τις απαιτητικές από πλευράς ικανοτήτων μάχες των Souls-like. Οι λάτρεις παιχνιδιών δράσης-περιπέτειας καθώς και της συναισθηματικής αφήγησης θα νιώσουν σαν στο σπίτι τους, στον παράξενο κόσμο του Limbo καθώς αποκαλύπτουν τη ζοφερή μοίρα της οικογένειας που κάποτε κατοικούσε στο σπίτι. Οι παίκτες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους αλλά και τα στοιχεία του περιβάλλοντος στις μάχες εναντίον των δαιμονικών δυνάμεων αλλά και μιας μυστικιστικής οργάνωσης που δεν θα πάψει να τους κυνηγάει.

Στη Βοστώνη του 1925, ο αυτοαποκαλούμενος ντετέκτιβ Μπένεντικτ Φοξ πρέπει να αποκαλύψει τη μοίρα μιας οικογένειας ενώ διασχίζει έναν σκοτεινό, απόκοσμο κόσμο γεμάτο συναισθήματα, που τον πλημμυρίζουν ενώ πολεμά τον δαίμονα που είναι παγιδευμένος μέσα στο σώμα του. Το The Last Case of Benedict Fox θα βυθίσει τους παίκτες σε μια πλούσια ιστορία με συναρπαστικές μάχες και εξερεύνηση.

Το The Last Case of Benedict Fox θα κυκλοφορήσει για Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One και PC (Steam, Epic Games Store) την Άνοιξη του 2023. Την ημέρα που θα λανσαριστεί θα προστεθεί στον κατάλογο της συνδρομητικής υπηρεσίας Xbox Game Pass.

 

 

Ανακοινώθηκε το Puzzle Bobble Everybubble!

Η TAITO ανακοίνωσε το Puzzle Bobble Everybubble! που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το Nintendo Switch εντός του 2023. Θα είναι το πρώτο παιχνίδι της σειράς που θα περιλαμβάνει story mode, με τη συμμετοχή έως τεσσάρων παικτών.

Στο story mode, οι παίκτες θα πρέπει να περάσουν μέσα από μια σειρά από επίπεδα στα Rainbow Islands. Κάθε puzzle θα συνοδεύεται από ένα απόσπασμα της ιστορίας, που θα παρουσιάζει τις προσωπικότητες των πρωταγωνιστών. Για την ολοκλήρωση κάθε επιπέδου θα πρέπει να συνδέσεις τρεις ή περισσότερες φούσκες του ίδιου χρώματος, πολλές φορές με τη βοήθεια χρήσιμων αντικειμένων.

Η ιστορία του Puzzle Bobble Everybubble! θα φέρει τους Bub, Bob, Peb και Pab στο Rainbow Island, όπου ζει ο Miniroon, ένας μυστηριώδης χαρακτήρας που μοιάζει με τον Bub. Μια μέρα, ο Miniroon ξεκινάει να παράγει έναν τεράστιο αριθμό από φούσκες που καλύπτουν όλο το νησί και δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα στους κατοίκους του. Είναι η ώρα οι τέσσερεις φίλοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Ακολουθεί το trailer που συνοδεύει την ανακοίνωση.

 

 

Στις 30 Αυγούστου ξεκινάει η νέα σεζόν του Battlefield 2042

Η EA και DICE ανακοίνωσαν λεπτομέρειες για τη δεύτερη σεζόν του Battlefield 2042, που έχει τίτλο Master of Arms. Θα ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, σε όλες τις πλατφόρμες που είναι διαθέσιμος ο τίτλος. Από πλευράς περιεχομένου θα πρέπει να περιμένετε έναν νέο χάρτη, έναν νέο Specialist, δύο νέα οχήματα και τρία νέα όπλα.

Ο νέος χάρτης ονομάζεται Stranded και τοποθετείται στον Παναμά, γύρω από μία αποξηραμένη λίμνη. Το επόμενο highlight της νέας σεζόν είναι ο Βρετανός Charlie Crawford, ένας νέος Support Specialist, με ειδικότητα στον χειρισμό αλλά και στην εμπορία όπλων. Το Trait του είναι το Cache Point, που του δίνει τη δυνατότητα να αναπληρώνει τα πυρομαχικά των gadgets των συμμάχων του, όταν τους επαναφέρει στη ζωή. Το δικό του gadget είναι ένα Vulcan minigun.

Τα τρία νέα όπλα που θα προστεθούν με το Master of Arms είναι το AM40, το Avancys LMG αλλά και το PF51. Ακόμα, όλοι οι Specialists θα έχουν την επιλογή ενός ακόμα gadget, του Concussion Grenade.

Από πλευράς οχημάτων υπάρχει το EBLC-RAM, που ουσιαστικά είναι ένα APC, με τη δυνατότητα να τοποθετεί ένα spawn beacon οπουδήποτε στο πεδίο της μάχης. Ακόμα, διαθέτει σύστημα AMPS, για να αποκρούει τα εχθρικά πυρά. Το δεύτερο όχημα είναι το Polaris Rzr, ένα ελαφρύ και γρήγορο buggy, που δεν θα είναι διαθέσιμο με την έναρξη της νέας σεζόν, αλλά κάποια στιγμή με το νέο update.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη