Οι 5 πιο ‘‘δυνατές’’ χώρες στον πίνακα των μεταλλίων.

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από ένα σημείο και μετά το τοπίο φάνηκε να ξεκαθαρίζει στο ποιος θα κατακτήσει την 1η θέση στον πίνακα των μεταλλίων. Οι ΗΠΑ ήταν αυτές που έδειξαν τη δύναμη τους καταλαμβάνοντας την 1η θέση. Τη 2η πήρε με μικρή διαφορά η Κίνα, την 3η η Ιαπωνία, την 4η η Μεγάλη Βρετανία και την 5η η ΡΟΕ (Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή).

 

Στην 1η θέση οι ΗΠΑ.

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατέκτησαν την 1η θέση στον πίνακα των μεταλλίων στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο έχοντας κατακτήσει 39 χρυσά, 41 ασημένια και 33 χάλκινα μετάλλια. Στο σύνολο αποκόμισαν από την διοργάνωση 113 μετάλλια.

 

Στην 2η θέση η Κίνα.

Την 2η θέση κατέλαβε η Κίνα με 38 χρυσά, 32 ασημένια και 18 χάλκινα μετάλλια. Συνολικά 88 ολυμπιακά μετάλλια.

 

Στην 3η θέση η Ιαπωνία.

 Η διοργανώτρια χώρα Ιαπωνία πήρε την 3η θέση στον πίνακα των μεταλλίων έχοντας επιτύχει μια καλή απόδοση. Στο σύνολο μετράει 58 ολυμπιακά μετάλλια. Χρυσά ήταν τα 27 εξ αυτών, ασημένια τα 14 και χάλκινα τα 17.

 

Στην 4η θέση η Μεγάλη Βρετανία.

 Αρκετά καλή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και η συγκομιδή της Μεγάλης Βρετανίας στους Ολυμπιακούς. Αποκόμισε και αποχώρησε από το Τόκιο με 65 μετάλλια στο σύνολο. 22 ήταν χρυσά, 21 ασημένια και 22 χάλκινα.

 

Στην 5η θέση η ΡΟΕ.

 Την πρώτη 5άδα στον πίνακα των μεταλλίων συμπληρώνει η ΡΟΕ. Η Ρωσία παρουσιάστηκε στους αγώνες με την ονομασία αυτή, Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή, και χωρίς τη δική της σημαία μετά από ποινή που της είχε επιβληθεί. Παρόλα αυτά πήρε την 5η θέση και συνολικά 71 μετάλλια. Χρυσά ήταν τα 20, ασημένια τα 28 και χάλκινα τα 23.

Μπορείς να δεις ακόμη