Οι απαραίτητες συσκευές για μαγικές καλοκαιρινές βραδιές στη βεράντα!

by K Admin

 

Καθώς ο καιρός ανοίγει η βεράντα γίνεται πλέον το αγαπημένο μέρος του σπιτιού. Ένα μέρος ιδανικό για να περάσεις όμορφες καλοκαιρινές βραδιές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Είτε πρόκειται για χαλαρές συνεστιάσεις, είτε για το πιο ξέφρενο πάρτι, παρακάτω θα βρεις 6 μοναδικά gadgets για τη βεράντα (κι όχι μόνο) που είναι βέβαιο ότι θ’ απογειώσουν τη βραδιά!

 

Φορητό ηχείο Bluetooth

 

Κοκτέιλ πάρτι, ή ένα ρομαντικό βράδυ στη βεράντα; Ένα φορητό ηχείο Bluetooth μπορεί να προσφέρει την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο χώρο ανάλογα με την περίσταση. Βασικά πλεονεκτήματα ενός φορητού ηχείου Bluetooth είναι ότι διαθέτει τη δική του μπαταρία και μπορεί να συνδεθεί ασύρματα με οποιαδήποτε φορητή συσκευή υποστηρίζει τεχνολογία Bluetooth, όπως smartphones, tablets, ΜP3 players, iPod και, φυσικά, φορητό υπολογιστή. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι μπορείς ν’ απολαύσεις την αγαπημένη σου μουσική στο μπαλκόνι, ή τη βεράντα, χωρίς να «τραβάς έξω» ενισχυτές, ηχεία, Hi-Fi κ.λπ. Μ’ ένα ηχείο σαν το Sony SRS-XB10, μπορείς να έχεις δυνατό και καθαρό ήχο για όλη την παρέα. Μπορεί να φαίνεται μικρό, όμως θα δεις πως προσφέρει πλούσιο ήχο.

 

Γενικά, τα περισσότερα μοντέλα έρχονται με διάφορες τεχνολογίες ήχου που ενισχύουν την εμπειρία ακρόασης. Ο ήχος 360ο και η σχεδίαση του LG PH1, για παράδειγμα, επιτρέπουν στο χρήστη να κινείται ελεύθερα γύρω από το ηχείο χωρίς να αισθάνεται κάποια αλλοίωση του ήχου. Χάρη σ’ αυτό το χαρακτηριστικό ο ήχος «ακολουθεί» ακέραιος το χρήστη είτε βρίσκεται μπροστά, είτε πίσω από το ηχείο. Το συγκεκριμένο μοντέλο ενσωματώνει επίσης τρεις λειτουργίες φωτισμού LED. Οι ακροατές μπορούν να ρυθμίσουν ένα σταθερό χρώμα, να χαλαρώσουν με μια απαλή αύρα φωτός, ή ν’ αφήσουν το φως να αναβοσβήνει σύμφωνα με το ρυθμό της μουσικής που ακούγεται. Οι φωτεινές ενδείξεις του PH1 προσελκύουν τα βλέμματα, συμβάλλοντας στη δημιουργία ατμόσφαιρας, ανεξάρτητα από το σημείο που είναι τοποθετημένο στο χώρο.

 

Ποιος όμως θα διαλέγει τη μουσική; Εφόσον μπορείς να συνδέεις με Bluetooth το ηχείο μ’ οποιοδήποτε smartphone και tablet, ο καθένας από την παρέα θα μπορεί ν’ αναλαμβάνει το ρόλο του DJ για λίγο. Εναλλακτικά, μπορείς να συνδέσεις το laptop, ή ένα απλό MP3 player για να παίζει ακατάπαυστα μουσική.

Ηλεκτρονικό εντομοαπωθητικό

 

 

Απόλαυσε τις στιγμές στο μπαλκόνι, ή στη βεράντα σου, χωρίς την ενοχλητική παρουσία κουνουπιών κι εντόμων μ’ ένα εντομοαπωθητικό. Όταν λέμε «εντομοαπωθητικό» δεν αναφερόμαστε στις κλασσικές ταμπλέτες που βάζουμε στην πρίζα, ή στο μπουκαλάκι με το υγρό, ή στο «φιδάκι». Οι προαναφερθείσες αποτελούν καλές και δοκιμασμένες λύσεις, είναι, όμως, αρκετά ξεπερασμένες και με κινδύνους. Η ταμπλέτα θερμαίνεται αρκετά κι αν είναι ελαττωματική υπάρχει κίνδυνος βραχυκυκλώματος. Το φιαλίδιο μας γεμίζει αναθυμιάσεις όπως και το φιδάκι, με το τελευταίο να εκπέμπει ρύπους που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Συγκεκριμένα, μελέτες έχουν δείξει ότι ο καπνός από ένα αντικουνουπικό φιδάκι περιέχει σημαντικές ποσότητες πτητικών οργανικών ενώσεων, συμπεριλαμβανομένων κάποιων καρκινογόνων ουσιών.

 

Αντίθετα, το ηλεκτρονικό απωθητικό είναι η πιο σύγχρονη κι ασφαλέστερη μέθοδος για ν’ απωθήσεις τα έντομα που σ’ ενοχλούν. Μια απλή λύση είναι το ηλεκτρονικό απωθητικό που εκπέμπει υπερήχους. Εκτός του ότι απαιτεί ελάχιστο ρεύμα, είναι άοσμο, αθόρυβο, κι ακίνδυνο για ανθρώπους και κατοικίδια. Διαθέτει, επίσης, μεγάλη εμβέλεια, οπότε μπορεί να καλύψει άνετα ακόμα και μια μεγάλη βεράντα.

 

Διαφορετικά, μπορείς να επιλέξεις μια εντομοπαγίδα με λαμπτήρα που ελκύει τα έντομα, τα παγιδεύει και τα εξοντώνει. Διαφορετικής λογικής από το απωθητικό αφού τα προσελκύει αντί να τα διώχνει, όμως όσα πλησιάσουν είναι σίγουρο ότι δε θα σ’ ενοχλήσουν ποτέ. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα με τις συγκεκριμένες συσκευές είναι ότι φωτίζουν το χώρο γύρω τους. Μία καλαίσθητη επιλογή μπορεί να γίνει η εντομοπαγίδα Beper που διατίθεται σε λευκό χρώμα, κι εκπέμπει ένα διακριτικό λευκό φωτισμό.

 

Ανεμιστήρας δαπέδου

 

Κανείς δεν μπορεί να κάτσει για πολλή ώρα στο μπαλκόνι, ή στη βεράντα όταν έξω επικρατεί ζέστη και άπνοια – συνηθισμένο φαινόμενο τις καυτές μέρες του καλοκαιριού. Ένας ανεμιστήρας δαπέδου θα σου προσφέρει ένα συνεχόμενο ρεύμα αέρα που θα σε βοηθήσει ν’ αντιμετωπίσεις τη ζέστη και τον καύσωνα.

 

Ο ανεμιστήρας δαπέδου είναι η πιο απλή και οικονομική λύση δροσισμού για το μπαλκόνι, ή τη βεράντα. Τα μοντέλα με μεγάλη διάμετρο και δυνατό μοτέρ, όπως ο ανεμιστήρας Primo PF-50RS, είναι ιδανικά για εξωτερικούς χώρους, όπου οι απαιτήσεις σε δροσισμό είναι ακόμη μεγαλύτερες. Τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν αθόρυβη λειτουργία, ενώ μπορείς να επιλέξεις κάποιο που να ταιριάζει με την αισθητική της βεράντας σου. Για παράδειγμα, ο ανεμιστήρας δαπέδου AEG VL5688S διαθέτει ξύλινη βάση κι όμορφες μεταλλικές λεπτομέρειες.

 

Δες Επιτραπέζιους Ανεμιστήρες.

 

Αν θέλεις να πας ένα βήμα παραπέρα και να μετατρέψεις το μπαλκόνι, ή τη βεράντα σου σε μια όαση δροσιάς, υπάρχουν και οι επιδαπέδιοι ανεμιστήρες υδρονέφωσης. Λειτουργούν αυτόνομα (με δοχείο νερού) και μεταφέρονται εύκολα, για να μπορείς να το χρησιμοποιείς και μέσα στο σπίτι. Η λειτουργία υδρονέφωσης ψεκάζει μικρά σταγονίδια νερού τα οποία αιωρούνται κι εξατμίζονται στην ατμόσφαιρα. Μ’ αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η ξηρότητα της ατμόσφαιρας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται κι ένα ευχάριστο κύμα δροσιάς.

 

Δες Ανεμιστήρες Οροφής. 

 

Blender

 

 

«Καλοκαιρινή βραδιά στη βεράντα» σημαίνει πολλά πράγματα, όπως π.χ. να κάθεσαι αραχτός και ν’ απολαμβάνεις ένα δροσιστικό ρόφημα. Βάλε, λοιπόν, το μπλέντερ στην πρίζα και φτιάξε τα πιο δημοφιλή ποτά του καλοκαιριού, από γευστικά smoothies και χυμούς, μέχρι… Daiquiri! Από τη στιγμή που έχεις το σωστό «εργαλείο» και τις απαραίτητες πρώτες ύλες δεν υπάρχει περιορισμός ως προς το τι θα δημιουργήσεις.

 

Αν η παρέα είναι μεγάλη ή/και σ’ αρέσουν τα coctail πάρτι στη βεράντα, θα χρειαστείς ένα μπλέντερ με μεγάλη κανάτα κι έξτρα λειτουργίες, ώστε να είσαι σε θέση να φτιάχνεις άνετα και χωρίς κόπο όλα τα δροσιστικά και γευστικά ποτά του καλοκαιριού κι όχι μόνο.

 

Ένα μπλέντερ με μεγάλη κανάτα προσφέρει αναμείξεις χωρίς περιορισμό, ενώ χρήσιμες λειτουργίες όπως -τουλάχιστον- δύο ρυθμίσεις ταχύτητας και παλμική λειτουργία εγγυώνται άψογα αποτελέσματα. Χαρακτηριστικά, δηλαδή, που μπορεί να συναντήσεις ακόμα και στα πιο οικονομικά μπλέντερ όπως το Rohnson R533 Blender.

 

Μπάρμπεκιου

 

 

Ποιος είπε ότι το μπάρμπεκιου είναι μόνο για τις μεγάλες αυλές και τους κήπους; Μπορείς κι εσύ να τοποθετήσεις τη δική σου συσκευή μπάρμπεκιου, ανάλογα πάντα με τις διαστάσεις της βεράντας σου και να δημιουργήσεις ένα ιδανικό περιβάλλον για συνεστιάσεις και βραδιές με φίλους και φαγητό. Οι επιλογές, άλλωστε, είναι πολλές. Για παράδειγμα, αν η βεράντα σου είναι μικρή, μπορείς να επιλέξεις μία μικρή επιτραπέζια ψηστιέρα κάρβουνου όπως η Weber Smokey Joe που μπορεί να τοποθετηθεί με ασφάλεια τόσο στο πάτωμα όσο και σ’ ένα σταθερό τραπέζι. Η συγκεκριμένη, μάλιστα, εγγυάται ασφαλές ψήσιμο χωρίς ιδιαίτερη κάπνα.

 

Αν δεν σ’ ενθουσιάζει και τόσο η κάπνα και η τσίκνα, ή η βεράντα σου δεν ενδείκνυται για ψηστιέρα κάρβουνου, υπάρχει και η επιλογή της ψηστιέρας υγραερίου. Πρόκειται για μια από τις πιο εύχρηστες συσκευές μπάρμπεκιου, καθώς η προετοιμασία και το άναμμα γίνονται πιο εύκολα και γρήγορα. Με το πάτημα ενός διακόπτη η ψησταριά σου θ’ ανάψει και θ’ αρχίσει να ψήνει μέσα σε 10-15 λεπτά, ενώ μπορείς να έχεις επιτυχημένα ψησίματα, ακόμα κι αν έχεις βασικές γνώσεις για σωστή λειτουργία. Σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί επίσης η έλλειψη καπνού από τα κάρβουνα, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για χρήση σε μπαλκόνια και βεράντες καθώς δεν υπάρχει ο ενοχλητικός καπνός, που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα τόσο στους γείτονες, όσο και σε σένα. Επίσης, καθαρίζεται πολύ εύκολα χωρίς να χρειαστεί μετά το ψήσιμο να πλύνεις και τον περιβάλλοντα χώρο, κάτι που ίσως χρειαστεί να κάνεις με την παραδοσιακή ψησταριά κάρβουνου.

 

Να σημειωθεί ωστόσο ότι, οι ψησταριές υγραερίου είναι -κατά κανόνα- δυσκίνητες λόγω όγκου και βάρους της μπουκάλας υγραερίου. Γι’ αυτό μία παράμετρος που πρέπει να εξετάσεις πριν προχωρήσεις σε αγορά ψησταριάς υγραερίου είναι και ο διαθέσιμος χώρος που έχεις.

 

Για το μικρό μπαλκόνι, τη λύση έρχεται να δώσει μια ψησταριά τύπου grill, γνωστή κι ως γκριλιέρα. Πρόκειται για ένα βολικό μπάρμπεκιου που μπορείς άνετα να το βγάλεις σ’ εξωτερικό χώρο. Χωράει σχεδόν παντού, ενώ το μόνο που χρειάζεσαι για να την ανάψεις είναι να πατήσεις το διακόπτη έναρξης λειτουργίας.

 

Για το μικρό μπαλκόνι, τη λύση έρχεται να δώσει μια ψησταριά τύπου grill, γνωστή κι ως γκριλιέρα. Πρόκειται για ένα βολικό μπάρμπεκιου που μπορείς άνετα να το βγάλεις σ’ εξωτερικό χώρο. Χωράει σχεδόν παντού, ενώ το μόνο που χρειάζεσαι για να την ανάψεις είναι να πατήσεις το διακόπτη έναρξης λειτουργίας. Εννοείται, όμως, ότι η συσκευή θα πρέπει να βρίσκεται κοντά σε παροχή ρεύματος. Επίσης, λόγω μεγέθους και τρόπου ψησίματος (ρεύμα/αντίσταση), το καθάρισμα είναι λιγότερο επίπονο – βοηθάει πολύ και το γεγονός ότι οι περισσότερες γκριλιέρες διαθέτουν αποσπώμενα μέρη για εύκολο καθάρισμα.

 

Δες εδώ Αξεσουάρ Ψηστιέρας.

 

Παγωτομηχανή

 

 

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση απ’ αυτή ενός λαχταριστού παγωτού στη βεράντα ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ. Με την παγωτομηχανή 634 της Ariete, είναι τόσο απλό να φτιάξεις παγωτό, όσο απλό είναι να πεταχτείς μέχρι το κοντινότερο περίπτερο για ν’ αγοράσεις ένα. Με χωρητικότητα δοχείου 1 λίτρου, χωράει αρκετό μείγμα παγωτού για πολλά σερβιρίσματα και είναι έτοιμο για χρήση σε μόλις 30 λεπτά.

 

Συναρμολόγησε τα βασικά εξαρτήματα, τα οποία αποσπώνται ανά πάσα στιγμή για εύκολο καθαρισμό και είσαι έτοιμος να φτιάξεις το δικό σου κρεμώδες, λαχταριστό παγωτό. Απόλαυσέ το σε χωνάκι, ή σε μπολάκι, με τρούφα, ή ξηρούς καρπούς, με κομμάτια φρούτων ή/και σοκολάτας, ή με σιρόπι της αρεσκείας σου. Οι παραλλαγές πολλές και το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείς να φτιάξεις το πιο εύκολο, λαχταριστό και «προσωπικό» παγωτό με το πάτημα ενός κουμπιού!

 

Εκτός από τα παραπάνω, μερικά μόνο έπιπλα και μία λιτή διακόσμηση αρκούν για να μετατρέψουν ακόμη και την πιο μικρή βεράντα σ’ έναν όμορφο, και πάνω απ’ όλα άνετο χώρο, όπου θα περάσεις χαλαρές στιγμές τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

 

Καλό καλοκαίρι!

Μπορείς να δεις ακόμη