Οι Ελληνικές επιδόσεις την Δευτέρα 02 Αυγούστου

by Aggeliki Tsoukana

 

Χρυσό, χάλκινο, 1ες θέσεις, νίκες και προκρίσεις μας χάρισε το ελληνικό επιτελείο τη Δευτέρα 02/08.

Δεν θα μπορούσε να μην ξεχωρίζει η προσπάθεια του άλτη της ελληνικής αποστολής Μίλτου Τεντόγλου, ο οποίος όπως δήλωσε τους ‘‘έκλεψε’’ το χρυσό μετάλλιο. Δεν ξεκίνησε ιδανικά και είχε άκυρες προσπάθειες, όμως στο τελευταίο άλμα του, εκεί που θα κρίνονταν όλα έκανε την καλύτερη του εμφάνιση. Πήδηξε στο 8.41 και έστειλε την ελληνική σημαία στο πιο ψηλό σημείο. Ο χρυσός πλέον Ολυμπιονίκης χάρισε στιγμές χαράς σε όλη τη χώρα.

Στους κρίκους μπορεί ο Λευτέρης Πετρούνιας να μη κατέκτησε την 1η θέση, όμως όπως φημολογείται, ποτέ ένα χάλκινο μετάλλιο δεν ήταν τόσο ‘‘χρυσό’’. Ο ‘‘άρχοντας των κρίκων’’ πέρα από την αγάπη όλου του κόσμου και μετά την μεγάλη περιπέτεια που πέρασε, πήρε την 3η θέση με βαθμολογία 15,200. Δεν κατάφερε να περάσει τους δυο Κινέζους αντιπάλους του, αλλά η προσπάθεια του ήταν εκπληκτική και στα μάτια όλων παραμένει ‘‘χρυσός’’.

Για πρώτη φορά στην καριέρα της η Νικόλ Κυριακοπούλου πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες και όπως αποδείχθηκε όχι άδικα. Η αθλήτρια του άλματος επί κοντώ ήταν από την αρχή εκπληκτική και πέρασε και τα τρία ύψη που επιχείρησε (4.25, 4.40, 4.55). Αποτέλεσμα αυτού να πάρει την 1η θέση και στη γενική κατάταξη και να περάσει απευθείας στον τελικό της Πέμπτης.

 

 

Στο ίδιο άθλημα η Ολυμπιονίκης μας Κατερίνα Στεφανίδη κατέλαβε την 4η θέση ξεπερνώντας και αυτή το ύψος των 4.55. Στη γενική κατάταξη πήρε την 8η θέση και το εισιτήριο του τελικού είναι στα χέρια της.

Από τις τρεις απεσταλμένες του ελληνικού επιτελείου στο άλμα επί κοντώ η Ελένη Πόλακ ήταν αυτή που δεν κατάφερε να βρεθεί στον τελικό μαζί με τις συναθλήτριες της. Η Πόλακ έκανε τρεις άκυρες προσπάθειες στο 4.55 και αποκλείστηκε. Τερμάτισε 11η και στη γενική κατάταξη πήρε τη 19η θέση. Να σημειωθεί πως το όριο που είχαν κληθεί να περάσουν οι αθλήτριες ήταν το 4.70 αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών και της αναπάντεχής διακοπής δεν το ξεπέρασε καμία και στον τελικό προκρίθηκαν 15 αθλήτριες.

Εκτός τελικού βρέθηκε ο Έλληνας αθλητής Χρήστος Φρατζεσκάκης στη σφυροβολία ανδρών. Στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό. Η καλύτερη ρίψη του ήταν στα 72.19 τερματίζοντας έτσι 13ος και 25ος στη γενική κατάταξη.

Άτυχη ήταν και η προσπάθεια του σφυροβόλου Μιχάλη Αναστασάκη καθώς δεν κατόρθωσε ούτε αυτός να πάρει μια θέση στον τελικό. Με καλύτερη ρίψη στα 73.52 τερμάτισε 10ς και 22ος στη γενική κατάταξη μένοντας εκτός.

Στην πρώτη της προσπάθεια η πρωταθλήτρια Ραφαηλία Σπανουδάκη τερμάτισε 5η στα 200 μ. με χρόνο 23.16 και κατετάγη 22η στο σύνολο εξασφαλίζοντας έτσι τη θέση της στον ημιτελικό. Η παρουσία της όμως σταμάτησε εκεί καθώς δεν κατόρθωσε να πάρει το εισιτήριο του τελικού. Με καλύτερο χρόνο 23.38 τερμάτισε 9η και 22η στη γενική κατάταξη και αποκλείστηκε.

Τις εκπληκτικές εμφανίσεις συνεχίζει η υδατοσφαίριση ανδρών, αυτή τη φορά νικώντας και αποκλείοντας με σκορ 14-5 τις ΗΠΑ. Η εθνική ομάδα πόλο έκανε για ακόμη μια φορά ένα πολύ καλό παιχνίδι και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά, εκεί όπου θα βρει μπροστά της το Μαυροβούνιο.

 

 

Σε ένα από τα πιο θεαματικά αθλήματα, στην καλλιτεχνική κολύμβηση το δίδυμο Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου κατέλαβε τη 10η θέση. Σε μια αρκετά καλή εμφάνιση προχώρησε το ελληνικό ‘‘ντουέτο’’ που βαθμολογήθηκε με 88,1667 και συνεχίζει την πορεία του αναμένοντας τις εξελίξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη