Όλες οι ανακοινώσεις από το Resident Evil Showcase της Capcom

by Aggeliki Tsoukana

Η Capcom πρόσφερε στους fans την ευκαιρία να ρίξουν μια ακόμα ματιά στο πολυαναμενόμενο remake του Resident Evil 4 – και μοιράστηκε επιπλέον πληροφορίες για μια σειρά από projects σχετικά με το Resident Evil κατά τη διάρκεια του πρόσφατου video showcase της, με το remake να λαμβάνει τόσο νέα πλάνα από το gameplay όσο και ένα νέο story trailer.

Τα πλάνα θα φανούν οικεία σε όσους έχουν ασχοληθεί με τον original τίτλο, είναι όμως λίγο διαφορετικά. Αυτή τη φορά το σενάριο διαδραματίζεται μέσα στη νύχτα και το πρώτο σπίτι που θα συναντήσει ο πρωταγωνιστής, Leon είναι πολύ μεγαλύτερο. Η αρχική σκηνή είναι περισσότερο εστιασμένη στον τρόμο. Ακολουθεί η μάχη στο χωριό, μια από τις πλέον εμβληματικές στο παιχνίδι. Στο τρέιλερ θα έχεις επίσης την ευκαιρία να πάρεις μια γεύση από τους νέους μηχανισμούς του παιχνιδιού, όπως οι εκτελέσεις με μαχαίρι. Ακόμα, η Capcom αποκάλυψε τον έμπορο, ο οποίος έχει νέα φωνή και ένα αναβαθμισμένο κατάστημα που έχει περισσότερα προϊόντα.

 

 

Όσον αφορά το cinematic trailer, σε αυτό θα έχεις την ευκαιρία να ρίξεις μια ματιά στα cutscenes, το περιβάλλον και τους χαρακτήρες. Από την οθόνη θα περάσουν οι Ashley, Ada, Luis, Mendez, Saddler, ο El Gigante αλλά και ορισμένοι από τους εχθρούς.

 

 

Θα υπάρξουν δύο Special Editions για το Resident Evil 4 remake. Η πρώτη είναι η Deluxe Edition που θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή. Πέρα από το παιχνίδι, θα περιλαμβάνει τέσσερεις ενδυμασίες για τον Leon, δύο για την Ashley, δύο φίλτρα, δύο όπλα, έναν χάρτη θησαυρού, μοντέρνα γυαλιά ηλίου και τη δυνατότητα αναπαραγωγής του original soundtrack.

Η Collector’s Edition θα προσφέρει ό,τι και η Deluxe Edition, συν ένα steelbook, το ψηφιακό soundtrack, ένα αγαλματίδιο του Leon, ένα artbook, ένα poster, ένα κουτί και κωδικό προϊόντος για ένα DLC, με την Capcom να μην αποκαλύπτει λεπτομέρειες.

Όσοι προπαραγγείλουν οποιαδήποτε ψηφιακή έκδοση μέσω του PlayStation Store, θα λάβουν ως δώρο το soundtrack. Αν προπαραγγείλεις τη standard edition, θα προσθέσεις στη συλλογή σου ένα χρυσό attache case και ένα handgun ammo charm που κρέμεται από αυτή. Αν προπαραγγείλεις την Deluxe ή της Collector’s Edition θα ξεκλειδώσεις τα προαναφερθέντα δώρα, συν ένα κλασσικό attache skin και ένα green herb attache case charm.

Το Winters’ Finale DLC του Resident Evil Village θα κυκλοφορήσει στις 28 Οκτωβρίου 2022 και είχε σημαντική παρουσία στο Resident Evil Showcase. Κατά τη διάρκεια του event προβλήθηκε ένα νέο trailer για το expansion αλλά και μια συνέντευξη με τον director, Kento Kinoshita.

Το trailer επικεντρώνεται στο Shadows of Rose, που είναι η πιο σημαντική προσθήκη στο σενάριο. Ακολουθεί τα χνάρια της κόρης του Ethan που γνωρίσαμε ως μωρό στο Resident Evil Village. O Kinoshita μίλησε για το πως η Rose προσπαθεί να ξεφορτωθεί τις δυνάμεις της και πως η πιο τρομακτική εκδοχή του χωριού από το βασικό παιχνίδι θα δημιουργήσει στους παίκτες το συναίσθημα του φόβου.

Ο Kinoshita μίλησε επίσης για το third person mode, λέγοντας ότι είναι καλό για άτομα που παθαίνουν ναυτία σε first person mode ή το βρίσκουν πολύ τρομακτικό. Είπε επίσης ότι το third person mode δημιουργεί μια απόσταση ανάμεσα στον χαρακτήρα και τον παίκτη και έτσι δεν δημιουργείται κάποιος σημαντικός, συναισθηματικός δεσμός.

Το Mercenaries mode δεν είχε ιδιαίτερο χώρο στην παρουσίαση. Ο Kinoshita απλά είπε ότι η Capcom επέλεξε χαρακτήρες που θα ενδιέφεραν τους παίκτες οι οποίοι δεν ασχολήθηκαν με το mode στο παρελθόν και για τον λόγο αυτό είναι αρκετά δυνατοί ή έχουν υπερφυσικές δυνάμεις. Επίσης έχουν πραγματοποιηθεί αλλαγές στο balancing και πλέον οι εχθροί κυνηγούν πάντοτε τους παίκτες, για να διασφαλίσουν ότι δεν θα τους ξεφύγουν.

 

 

Ακόμα, δόθηκαν λίγες πληροφορίες για το multiplayer Re:Verse, για το οποίο επιβεβαιώθηκε η υποστήριξη cross-play ανάμεσα στις πλατφόρμες που θα κυκλοφορήσει. Επίσης, οι κάτοχοι του Resident Evil Village θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν για ένα διήμερο με το παιχνίδι, πριν αυτό κυκλοφορήσει, από τις 24 Οκτωβρίου ώρα 05:00πμ ως τις 26 Οκτωβρίου ώρα 09:00πμ. Ακόμα, η Capcom θα κάνει διαθέσιμα τρία σημαντικά updates μετά το λανσάρισμά του.

 

 

Τέλος, υπάρχουν και οι εκδόσεις cloud για το Nintendo Switch. Ti Resident Evil Village αναμένεται στις 28 Οκτωβρίου και το Winters’ Expansion στις 2 Δεκεμβρίου. Στις 11 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει το Resident Evil 2 remake και στις 18 του ίδιου μήνα το Resident Evil 3 remake. Τέλος, το Resident Evil 7 έρχεται στις 16 Δεκεμβρίου.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: Nintendo Switch.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη