Όλες οι ανέσεις για να απολαύσεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο σαλόνι σου

by Aggeliki Tsoukana

 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι εδώ, και είναι βέβαιο ότι θα μας καθηλώσουν για πολλές ώρες στον καναπέ, απέναντι από την τηλεόραση. Παρακάτω θα βρεις όλες τις ανέσεις που πρέπει να έχεις για να απολαύσεις στο μέγιστο το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού.

 

 

Τηλεόραση… αλλά τι τηλεόραση!

Είναι πολύ πιθανό να γνωρίζεις πως η αγορά μιας τηλεόρασης 4Κ, προκειμένου να αποδώσει τα μέγιστα πρέπει να έχει και το κατάλληλο περιεχόμενο που θα κάνει την επένδυση αυτή να αποδώσει τα μέγιστα. Όμως, το περιεχόμενο 4Κ (ή το 8Κ) δεν αποτελεί προϋπόθεση για να απολαύσεις μια εμπειρία θέασης ανώτερη του Full HD. Οποιοδήποτε κανάλι εκπέμπει σε κανονική «απλή» ανάλυση HD έχει εικόνα πολύ καλύτερης ευκρίνειας εάν η παρακολούθησή του γίνεται μέσω τηλεόρασης ανάλυσης 4K ή, ακόμα καλύτερα, ανάλυσης 8Κ.

Μπορεί η επίγεια τηλεόραση να μην έχει ακόμα ξεκινήσει τις μεταδόσεις σε 4K. Αυτό σημαίνει ότι πολύ συχνά θα βλέπεις προγράμματα με τυπική (SD) ή υψηλή (HD) ανάλυση μέσω της 4K UHD συσκευής σου. Αν όμως γινόταν απλά εμφάνιση του σήματος όπως αυτό ερχόταν σε SD ή HD, το πιο πιθανό θα ήταν να διακρίνεις τα pixels, ειδικά σε SD. Αυτό δε θα ήταν καθόλου ευχάριστο, οπότε κάπου εδώ μπαίνει στο παιχνίδι το λεγόμενο upscaling, η αναβάθμιση εικόνας/ανάλυσης. Για να το θέσουμε απλά, το upscaling παίρνει μια κανονική μετάδοση ή καταγραφή και την κάνει να φαίνεται καλύτερη. Οπότε εάν βλέπεις οποιοδήποτε κανάλι σε μία τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας και μετά σε μία τηλεόραση 4K UHD θα παρατηρήσεις αισθητή βελτίωση.

Έπειτα, με μία τηλεόραση υπερυψηλής ανάλυσης 4Κ ή 8Κ, με μεγάλο πάνελ, από 50 και πάνω ίντσες, θα νιώθεις ότι είσαι στο κέντρο της δράσης!

 

 

Ενίσχυσε τον ήχο σου

Για εξαιρετική εμπειρία ήχου, ένας συνδυασμός soundbar με διάταξη ηχείων 9.1.4, όπως το soundbar της Samsung, αγκαλιάζει το δωμάτιο με τρισδιάστατο surround ήχο, που γεμίζει το δωμάτιο. Με τεχνολογία ήχου Dolby για να απολαμβάνεις δυνατό ήχο, που θα σε μεταφέρει στην καρδιά της δράσης. Συνδέοντάς τα είτε μέσω Wi-Fi είτε μέσω Bluetooth, τα ηχεία της TV σταματούν να λειτουργούν. Με την τεχνολογία Q-Symphony, είναι δυνατή η ταυτόχρονη χρήση του soundbar και των ηχείων της τηλεόρασης. Το αποτέλεσμα είναι ένας εκπληκτικός τρισδιάστατος ήχος.

 

Για να έχεις πάντα παγωμένα αναψυκτικά και μπίρες

Εσύ και η παρέα κάθεστε αναπαυτικά στον καναπέ, κάτω από τη δροσιά του κλιματιστικού, και το επόμενο αγώνισμα πρόκειται να ξεκινήσει πολύ σύντομα. Θέλεις να βάλεις μερικές «εξάδες» μπίρα στο ψυγείο, αλλά θέλεις να παγώσουν σε χρόνο ρεκόρ. Μην αγχώνεσαι, σε έχουμε ήδη καλύψει. Άλλωστε, η παγωμένη μπίρα είναι το καλύτερο «συνοδευτικό» για να απολαύσεις το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Με ένα ψυγείο όπως το Hisense RS677N4BIE θα έχεις άφθονο χώρο για τις μπίρες σου, και με λειτουργία ειδική για να ψύχονται γρήγορα τα αναψυκτικά, τρόφιμα ή ποτά.

 

 

Για να παρακολουθείς απερίσπαστος τους αγώνες σου

Δε θέλεις να χάσεις στιγμή από το αγαπημένο σου άθλημα. Τι θα έλεγες να γινόντουσαν όλες (εντάξει, όχι όλες) οι δουλειές του σπιτιού με μία σου εντολή, με μία σου λέξη; Αν έχεις εξοπλίσει το σπίτι σου με έξυπνες οικιακές συσκευές, όλα μπορούν να γίνουν! Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείς οικιακές συσκευές με

Home Connect, όπως είναι οι συνδεδεμένες κουζίνες, εστίες, καφετιέρες και πλυντήρια των Bosch και Siemens, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Google Assistant ή το Amazon Alexa και να τις ελέγχεις μέσω φωνητικών εντολών. Ενδεικτικά, εάν είσαι κάτοχος μιας συνδεδεμένης μηχανής espresso, μπορείς να εκφωνήσεις την εντολή “Alexa, tell Home Connect coffee machine to start” (“Alexa, πες στην καφετιέρα με Home Connect να τεθεί σε λειτουργία”), κι η Alexa ξεκινά τον διάλογο αμέσως, καθοδηγώντας σε, σε όλα τα απαραίτητα βήματα.

Παράλληλα, θα μπορείς να φτιάξεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο σαλόνι σου ανάλογα με το άθλημα που βλέπεις. Δώσε εντολή στο έξυπνο ηχείο με βοηθό φωνής και ρύθμισε τον φωτισμό Hue Philips με μια φωνητική εντολή.

 

 

Πρόσφερε στους φίλους σου «Ολυμπιακά γεύματα» με έναν έξυπνο φούρνο

Όλες οι έξυπνες συσκευές παρέχουν ειδικά αυτόματα προγράμματα για εγγυημένα τέλεια αποτελέσματα. Με δυνατότητα αποθήκευσης αγαπημένων σου συνταγών ως αυτόματα προγράμματα. Έπειτα, με το πάτημα ενός κουμπιού στην αντίστοιχη εφαρμογή για smartphone/ tablet, ο φούρνος φροντίζει για τη διάρκεια και τη θερμοκρασία μαγειρέματος.

 

 

Φρόντισε για τη δροσιά του χώρου σου

Ίσως να εξετάσεις την αναβάθμιση του κλιματιστικού σου, με ένα πιο σύγχρονο με έξυπνες λειτουργίες όπως είναι τα κλιματιστικά με συνδεσιμότητα WiFi για να το ελέγχεις από την οθόνη του κινητού σου. Φαντάσου, για παράδειγμα, να επιστρέφεις από τη δουλειά και με το που πατήσεις το πόδι σου στο σπίτι, να συναντήσεις μια όαση δροσιάς! Κι αυτό, γιατί θα έχεις ήδη ρυθμίσει τη θερμοκρασία από το κινητό, λίγο πριν φτάσεις στο σπίτι.

Επιπλέον, σχεδόν όλα τα σύγχρονα κλιματιστικά διαθέτουν λειτουργία follow me που σου επιτρέπει να ελέγξεις τη θερμοκρασία του χώρου με βάση τη θέση του τηλεχειριστηρίου και όχι της εσωτερικής μονάδας.

Όταν χρειάζεσαι δροσιά σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο που δεν διαθέτει κλιματιστικό, η ζέστη γίνεται ανυπόφορη. Επιπλέον, υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο χώρος δεν ενδείκνυται καν για εγκατάσταση κλιματισμού. Κι εδώ τη λύση έρχονται να δώσουν τα φορητά κλιματιστικά, τα air cooler και οι ανεμιστήρες. Πρόκειται για τις συσκευές που σου εξασφαλίζουν εύκολη μετακίνηση ενώ προσφέρουν ικανοποιητική απόδοση δροσιάς κι εξοικονόμηση χρημάτων.

 

 

Ολυμπιακοί Αγώνες στη βεράντα

Αν απολαμβάνεις Ολυμπιακούς Αγώνες στη βεράντα ή στον κήπο, ίσως χρειαστείς έναν ανεμιστήρα. Αν και από πολλούς θεωρείται ξεπερασμένος, ο ανεμιστήρας παραμένει ακόμη σύμμαχος δροσιάς. Αυτή η απλή συσκευή μπορεί να φέρει σε κάθε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, ένα δροσερό και αναζωογονητικό αεράκι, με την ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Ιδανικά, μπορείς να επενδύσεις σε ανεμιστήρα με υδρονέφωση. Λειτουργούν αυτόνομα (με δοχείο νερού) και μεταφέρονται εύκολα, για να μπορείς να το χρησιμοποιείς και μέσα στο σπίτι. Η λειτουργία υδρονέφωσης ψεκάζει μικρά σταγονίδια νερού τα οποία αιωρούνται και εξατμίζονται στην ατμόσφαιρα. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η ξηρότητα της ατμόσφαιρας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ένα ευχάριστο κύμα δροσιάς.

Βάλε κι ένα ηλεκτρονικό εντομοαπωθητικό και έχεις φτιάξει την απόλυτη ατμόσφαιρα στη βεράντα, στο μπαλκόνι, ή στον κήπο. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις μια εντομοπαγίδα με λαμπτήρα που ελκύει τα έντομα, τα παγιδεύει και τα εξοντώνει. Διαφορετικής λογικής από το απωθητικό αφού τα τραβάει αντί να τα διώχνει, όμως όσα πλησιάσουν είναι σίγουρο ότι δε θα σε ενοχλήσουν ποτέ. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα με τις συγκεκριμένες συσκευές είναι ότι φωτίζουν τον χώρο γύρω τους.

Μπορείς να δεις ακόμη