Όλοι οι τίτλοι παιχνιδιών που ανακοινώθηκαν στο Nintendo Direct

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Πολλές και ποικίλες ανακοινώσεις περιείχε το Nintendo Direct της Ιαπωνικής εταιρίας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης προς ξημερώματα Πέμπτης 10 Φεβρουαρίου 2022. Η Nintendo ξεκίνησε την παρουσίαση της με την ανακοίνωση του Fire Emblem Warriors: Three Hopes ένας νέος Fire Emblem Musou τίτλος που διαδραματίζεται στο σύμπαν του Three House και αναμένεται να γίνει διαθέσιμος για το Nintendo Switch στις 24 Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

 

 

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp

Στη συνέχεια η παρουσίαση περιείχε μια νέα φρέσκια ματιά στο Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 8 Απριλίου αποκλειστικά για την κονσόλα της Nintendo. Στις νέες πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα αναφέρεται ότι το παιχνίδι θα διαθέτει νέες φωνές στους χαρακτήρες, ένα νέο reset turn χαρακτηριστικό και fast forward μαζί με νέα modes για να κρατήσουν το ενδιαφέρον του παίκτη ακόμα περισσότερες ώρες.

 

 

No Man’s Sky

Μεγάλη έκπληξη για την παρουσίαση ήρθε όταν την οθόνη κατέκλυσε το διάστημα και λίγο μετά εμφανίστηκε και το λογότυπο του No Man’s Sky. Ο εντυπωσιακός τίτλος με τους δισεκατομμύρια αυτόματα δημιουργημένους πλανήτες που ενώ έκανε κακή αρχή πριν από μερικά χρόνια, έχει καταφέρει να γυρίσει σχεδόν 180 μοίρες και να δημιουργήσει εκτός από μια ισχυρή κοινότητα και αρκετό υλικό για τον παίκτη ώστε να έχει λόγο να εξερευνήσει τους πάμπολους πλανήτες. Το No Man’s Sky της Halo Games θα έρθει και αυτό στο Nintendo Switch το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

 

Mario Strikers Battle League

Ένας ακόμα νέος τίτλος ακολούθησε την παρουσίαση. Αυτή τη φορά την τιμητική του είχε ο Mario στο νέο παιχνίδι Mario Strikers Battle League το οποίο θα κυκλοφορήσει, και αυτό, αποκλειστικά για την κονσόλα της Nintendo στις 10 Ιουνίου 2022. Πρόκειται για ένα ποδοσφαιράκι με πρωταγωνιστές τους γνωστούς χαρακτήρες της Ιαπωνικής εταιρίας. Θα διαθέτει ένα competitive mode το οποίο αποτελείται από δύο ομάδες των 5 παικτών με διάφορα αντικείμενα και ειδικές κινήσεις. Επιπλέον, θα διαθέτει σύστημα παραμετροποίησης των χαρακτήρων που αλλάζει τα στατιστικά τους καθώς και online clubs αλλά και ranking σύστημα.

 

Splatoon 3

Ένα από τα αναμενόμενα παιχνίδια για τους φίλους της Nintendo ειναι ο νεότερος τίτλος Splatoon. Το νέο παιχνίδι που ακούει στο όνομα Splatoon 3 είναι προγραμματισμένο και αυτό να κυκλοφορήσει το φετινό καλοκαίρι αποκλειστικά για Nintendo Switch ενώ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ένα νέο τρέιλερ για τον τίτλο δόθηκε στη δημοσιότητα.

 

 

Front Mission 1st

Μια ακόμα έκπληξη της βραδιάς ήταν η ανακοίνωση της κυκλοφορίας ενός remake του Front Mission 1st. Όπως φαίνεται η Nintendo έχει ενισχύσει πολύ το φετινό της καλοκαίρι με τίτλους αλλά και εκπλήξεις από παλαιότερα παιχνίδια που θα ευχαριστήσουν παλιούς και νέους παίκτες. Επιπλέον, ένας ακόμα τίτλος Front Mission 1st αναμένεται να κυκλοφορήσει στο άμεσο μέλλον το οποίο θα είναι εντελώς καινούριος όπως είπε η εταιρία.

 

Disney Speedstorm

Στη συνέχεια, πάλι για το ερχόμενο καλοκαίρι, ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του Disney Speedstorm, ενός racing τίτλου το οποίο θα διαθέτει cross-platform δυνατότητες για τους παίκτες να παίξουν από όποια κονσόλα επιθυμούν και να αγωνιστούν μεταξύ τους. Ο εν λόγω τίτλος είναι μια συνεργασία Disney/Pixar και πρόκειται για online παιχνίδι.

 

 

Star Wars: The Force Unleashed

Ακόμα, η Disney ανακοίνωσε επίσης πως θα φέρει τον παλιό αγαπημένο Star Wars: The Force Unleashed που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2008, στο Nintendo Switch. Το παιχνίδι του Switch θα είναι ένα port, η αλλιώς μια παρόμοια έκδοση, του τίτλου, όταν αυτός κυκλοφόρησε για το Wii U. Ένα ακόμα port που ανακοινώθηκε κατά την παρουσίαση είναι και αυτό του Assassin’s Creed: The Ezio Collection το οποίο κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2016 για τις τότε κονσόλες προηγούμενης γενιάς και περιλαμβάνει τα Assassin’s Creed 2, Assassin’s Creed Brotherhood, και Assassin’s Creed Revelations. Ο τίτλος θα βρει τελικά τον δρόμο και προς το Nintendo Switch της εταιρίας στις 17 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους.

 

Portal: Companion Collection

Μια ακόμα συλλογή παιχνιδιών που έρχεται σαν έκπληξη αφού οι φίλοι της ιαπωνικής εταιρίας δεν το περίμεναν ούτε στο ελάχιστο, είναι η διάθεση του Portal: Companion Collection. Αυτή η συλλογή θα περιλαμβάνει τα διάσημα παιχνίδια της VaLVE, Portal 1 και Portal 2 και θα γίνει διαθέσιμη για το Switch κάποια στιγμή μέσα στο 2022.

 

Chrono Cross The Radical Dreamers Edition

Εντυπωσιακή ανακοίνωση αποτέλεσε η αποκάλυψη του Chrono Cross The Radical Dreamers Edition το οποίο έρχεται στην υβριδική, φορητή-σταθερή κονσόλα της Nintendo στις 7 Απριλίου του τρέχοντος έτους. Οι παίκτες θα μπορούν να παίξουν με μηχανισμούς του παιχνιδιού όπως να κλείσουν ορισμένα εχθρικά σημεία καθώς ο τίτλος περιλαμβάνει επίσης και ένα ενισχυμένο soundtrack.

 

 

Kirby and the Forgotten Land

Καθώς η κυκλοφορία του Kirby and the Forgotten Land πλησιάζει, ήταν φυσικό και καθόλα αναμενόμενο η Nintendo να περάσει αρκετή ώρα αναλύοντας τον τίτλο και παρουσιάζοντας νέες λειτουργίες και τρέιλερ για αυτόν. Το παιχνίδι είναι μια ανάσα πριν κυκλοφορήσει στις 25 Μαρτίου του 2022 και η Nintendo στην παρουσίαση της έδειξε για πρώτη φορά το νέο Mouthful Mode το οποίο επιτρέπει στο Kirby να “καταπιεί” ένα αμάξι, ένα κώνο, μια αυτόματη μηχανή και άλλα πολλά ώστε να πάρει τη μορφή τους.

 

 

Klonoa 1 και 2 & Live A Live

Εξίσου μεγάλης σημασίας αλλά με μικρότερο χρόνο στην “πρώτη θέση” πέρασαν οι δυο παρακάτω τίτλοι που έρχονται και αυτοί στο Switch της Nintendo. Πρόκειται για τους Klonoa 1 και 2 καθώς και το Live A Live remake τα οποία θα κυκλοφορήσουν στην κονσόλα της Ιαπωνικής εταιρίας κάποια στιγμή μέσα στον χρόνο και 22 Ιουλίου αντίστοιχα.

Τις σημαντικές ανακοινώσεις όμως φαίνεται πως τις κρατούσε για το τέλος η Nintendo αφού ανάμεσα σε άλλα ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Xenoblade Chronicles 3, DLC για το Mario Kart και νέο Sports τίτλο.

 

 

Nintendo Switch Sports

Ξεκινώντας από το νέο Nintendo Switch Sports, πρόκειται για τη συνέχεια του υπερ-επιτυχημένου στην εποχή του Wii Sports που κυκλοφόρησε πριν από περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια. Το νέο παιχνίδι που εντάσσεται στον τίτλο είναι το βόλεϊ. Θα κυκλοφορήσει στις 29 Απριλίου ενώ για όσους δεν μπορούν να περιμένουν άλλο διαθέτουν και ενεργή συνδρομή στο Nintendo Switch Online, ένα playtest θα διεξαχθεί μόνο για τους συνδρομητές στις 18 με 20 Φεβρουαρίου

 

Tatsujin: Rhythm Festival, Cuphead: The Delicious Last Course & Triangle Strategy

Ακόμα, τα Tatsujin: Rhythm Festival, Cuphead: The Delicious Last Course καθώς και το Triangle Strategy θα κυκλοφορήσουν και αυτά στο Nintendo Switch με το πρώτο να είναι προγραμματισμένο για κάποια στιγμή μέσα στο έτος, το Cuphead έρχεται στις 30 Ιουνίου 2022 ενώ το Triangle Strategy παρουσιάστηκε μέσα από ένα ολιγόλεπτο τρέιλερ. Τα Earthbound και Earthbound Beginnings είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή για τους συνδρομητές της υπηρεσίας Nintendo Switch Online.

 

 

Metroid Dread

Η προτελευταία ανακοίνωση για την παρουσίαση είχε να κάνει με το Metroid Dread και αφορούσε μια αναβάθμιση που έγινε διαθέσιμη η οποία προσθέτει στο παιχνίδι τα δυο νέα άκρα του. Μια δυσκολία με το όνομα Dread mode στην οποία ο παίκτης είναι ευάλωτος σε μόνο ένα χτύπημα από τους εχθρούς και τη δυσκολία Rookie που κάνει τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα από ότι ήταν πριν, για όσους το επιθυμούν. Ένα ακόμα mode αναμένεται να προστεθεί στο παιχνίδι τον Απρίλιο μέσω update το rush battle με όλα τα bosses.

 

 

Mario Kart 8 Deluxe DLC

Την παρουσίαση έκλεισε και η πιο σημαντική ανακοίνωση της Nintendo η οποία δεν ήταν άλλη από την αποκάλυψη των νέων DLC χαρτών για το Mario Kart 8 Deluxe. To Booster Course pack όπως θα ονομάζεται, προσθέτει στον τίτλο μερικές πίστες από παλιότερα Mario Kart παιχνίδια σε συνδυασμό με νέες. Ο τρόπος που θα κυκλοφορήσουν οι νέες πίστες είναι με τη μορφή πακέτων ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 8 χάρτες σε κάθε πακέτο θα διατίθενται για όσους αγοράσουν το DLC με τα συνολικά πακέτα να είναι 6 και το τελευταίο να κυκλοφορεί το 2023. Πρόκειται για 48 νέους χάρτες όπου οι παίκτες μπορούν να τρέξουν με τους φίλους τους. Το πρώτο πακέτο θα κυκλοφορήσει στις 18 Μαρτίου ενώ όσοι έχουν συνδρομή Nintendo Switch Online + Expansion Pack θα πάρουν το DLC χωρίς έξτρα κόστος.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη