OnePlus 8T

by K-Admin 1

 

Η OnePlus μας έχει συνηθίσει σε εξαιρετικής ποιότητας κινητά, τα οποία συνήθως διακρίνονται για τις πολύ καλές επιδόσεις και ταυτόχρονα την προσιτή τους τιμή. Δηλαδή, απευθύνονται κυρίως σε αυτούς που δεν θέλουν να διαθέσουν ένα μεγάλο ποσό για ένα smartphone, αλλά την ίδια στιγμή επιθυμούν επιδόσεις και αξιοπιστία. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει λοιπόν και το OnePlus 8T που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό.

Να σημειωθεί ότι ενσωματώνει νέες τεχνολογίες και στάνταρ σε τομείς όπως είναι ο τρόπος ψύξης, η φόρτιση και η ποιότητα της οθόνης. Επίσης, έχει ως λειτουργικό τη νέα έκδοση του OxygenOS 11, η οποία είναι βασισμένη στο Android 11, αλλά με ειδικές βελτιστοποιήσεις ειδικά για τη συσκευή αυτή. Άλλα ας δούμε πιο αναλυτικά όλες τις δυνατότητές του και γιατί μπορεί να σε ενδιαφέρει.

 

Φωτογραφία και Βίντεο

Το κινητό διαθέτει μια παραδοσιακή τετράδα φακών με βασική κάμερα 48MP, μία δεύτερη 16MP με υπερευρυγώνιο φακό (ultrawide), μία 5MP macro και τέλος 2MP depth. Γενικά, το φωτογραφικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, με ζωντανά χρώματα και λεπτομέρεια κυρίως σε συνθήκες με καλό φωτισμό, ενώ το λογισμικό (η AI) προσφέρει ενίσχυση αν απαιτηθεί. Σε βραδινές λήψεις το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό. Στα θετικά είναι και το γεγονός ότι η εφαρμογή κάμερας είναι βελτιστοποιημένη, πιο απλή και πιο γρήγορη. Έτσι, οι περισσότερες ρυθμίσεις είναι εύκολα προσβάσιμες μπροστά σου και δεν σε παιδεύει στη χρήση.

 

 

Οθόνη

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του OnePlus 8T είναι η εξαιρετικής ποιότητας μεγάλη ευκρινής οθόνη του. Ειδικότερα, διαθέτει ένα flat fluid Amoled Panel 6,55’’ υπερυψηλής ανάλυσης με επικάλυψη Gorilla Glass 5, αλλά και ελάχιστα περιθώρια σε όλες τις πλευρές. Επιπρόσθετα, ο εντυπωσιακός ρυθμός ανανέωσης της εικόνας φτάνει τα 120Hz, ενώ η φωτεινότητα, η αντίθεση και η απόδοση των χρωμάτων είναι (όπως ήταν αναμενόμενο) εντυπωσιακή. Μάλιστα, με υποστήριξη HDR10+ το μαύρο είναι όντως μαύρο και η οθόνη είναι ευκρινής ακόμα και στο έντονο φως της ημέρας. Τέλος, ειδικά οι gamers θα εκτιμήσουν την ταχύτητα αναγνώρισης των αγγιγμάτων στα 240Hz για άμεση απόκριση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, για απρόσκοπτο σκρολάρισμα, αλλά και για γενικότερη χρήση.

 

Ήχος

Και στο θέμα του ήχου έχει πολύ καλές επιδόσεις. Για την ακρίβεια διαθέτει δύο διαφορετικά σε μέγεθος stereo ηχεία τα οποία αποδίδουν υψηλές εντάσεις, καθαρό ήχο, αλλά και ένα ποιοτικό μπάσο (ειδικά για κινητό). Επίσης, υποστηρίζει Dolby Atmos.

 

 

Αυτονομία

Η φόρτιση και η αυτονομία της μπαταρίας είναι από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του. Συγκεκριμένα, κατασκευάζεται με μπαταρία χωρητικότητας 4500mAh, η οποία αντέχει σαφώς μία μέρα εντατικής χρήσης (ακόμα και με την οθόνη στα 120 Hz). Επίσης, υπάρχουν βελτιστοποιήσεις και στο λογισμικό για εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ η πλήρης φόρτιση απαιτεί γύρω στα 39 λεπτά! Σε μόλις 15 λεπτά ανεβάζεις την μπαταρία στο 60%! Μάλιστα, στο πακέτο περιλαμβάνεται πανίσχυρος φορτιστής 65W, ο οποίος είναι αρκετά δυνατός ώστε να χρησιμοποιηθεί και για τη φόρτιση άλλων πιο ενεργοβόρων και μεγαλύτερων ηλεκτρονικών συσκευών (π.χ. φορητών υπολογιστών).

 

Hardware

Και το υλικό του είναι αξιολογότατο. Ως επεξεργαστή χρησιμοποιεί τον δοκιμασμένο οκτώ πυρήνων Snapdragon 865. Κάποιοι θεωρούν ότι καλύτερη επιλογή θα ήταν ο νεότερος 865+ SoC, αλλά η διαφορά τελικά δεν είναι σημαντική, ειδικά όταν χρησιμοποιείς custom λειτουργικό (που αξιοποιεί βέλτιστα το hardware). Επιπλέον, συνοδεύεται από 8GB μνήμη RAM, αλλά και μεγάλο αποθηκευτικό χώρο 128GB UFS 3.1. Γενικά, το κινητό μπορεί να τρέξει και τις πιο απαιτητικές εφαρμογές, αλλά και να υποστηρίξει αποτελεσματικά το multitasking.

 

Ποιότητα Κατασκευής και Φινίρισμα

Η κατασκευή του και το όλο φινίρισμα του είναι σαφώς ικανοποιητικά για την κατηγορία του. Για την ακρίβεια είναι ένα ελαφρύ κινητό, με μεγάλη οθόνη και ωραία αίσθηση στη χρήση. Το περίγραμμά του είναι μεταλλικό και ως συσκευή έχει γυαλί εμπρός και πίσω, ενώ δεν θα παρατηρήσεις φαινόμενα υπερθέρμανσης ακόμα και σε έντονη χρήση (π.χ. βιντεοπαιχνίδια). Αυτό οφείλεται και στο νέο πρωτοποριακό σύστημα ψύξης, το οποίο έχει μεγαλύτερο θάλαμο κενού από γραφίτη και ειδικά τοποθετημένο αγώγιμο πυρίτιο σε διάφορα μέρη της συσκευής ώστε η θερμότητα να διοχετεύεται ομοιόμορφα. Όμως, συνετό είναι αγοράσεις θήκη για μεγαλύτερη προστασία, ενώ δεν υπάρχει επίσημη πιστοποίηση για προστασία από το νερό. Άρα χρειάζεται κάποια προσοχή.

 

 

Νέο Βελτιωμένο Σύστημα Δόνησης

Με το βελτιωμένο σύστημα Haptic Feedback 2.0 η δόνηση της οθόνης είναι σαν να πατάς ένα αληθινό κουμπί, ενώ όπως προαναφέρθηκε η ανάδραση αφής είναι ιδανική για δημοσίευση σε κοινωνικά μέσα, έντονα παιχνίδια ή ειδοποιήσεις.

 

Συμπερασματικά, θα λέγαμε ότι πρόκειται για ένα αξιολογότατο 5G smartphone που αξίζει τα λεφτά του με το παραπάνω. Μάλιστα, αν και ανήκει λίγο πιο πάνω από την mid-range κατηγορία μπορεί να προσελκύσει κοινό και από την premium κατηγορία. Τα πιο διακριτά πλεονεκτήματά του είναι η απίστευτη οθόνη, οι πολύ καλές επιδόσεις και η ταχύτατη φόρτιση. Ένα μειονέκτημα είναι ότι μάλλον χρειάζεται θήκη, διότι μπορεί σε ακραία και έντονη χρήση να παρουσιάσει ευαισθησία.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Οθόνη 6.55’’ Fluid AMOLED FHD+ (2400 x 1080, 20:9, 402ppi, 120Hz, HDR10+, AOD) με επικάλυψη Gorilla Glass
  • Επεξεργαστής octa-core Qualcomm Snapdragon 865
  • Επεξεργαστής γραφικών Adreno 650 GPU
  • Μνήμη RAM 8GB
  • Αποθηκευτικός χώρος 128GB UFS 3.1
  • Κάμερες 48MP / 16MP / 5MP / 2MP
  • Εμπρόσθια selfie κάμερα 16MP
  • WiFi 6, Bluetooth 5.1, GPS, NFC, 5G
  • Μπαταρία 4500mAh με φορτιστή Warp Charge 65W (0-100% σε 39 μόλις λεπτά)
  • Υποδοχή USB Type-C
  • Διαστάσεις 160.7 x 74.1 x 8.4mm
  • Βάρος 188gr
  • Λειτουργικό σύστημα OxygenOS 11 βασισμένο στο Android 11

Μπορείς να δεις ακόμη