OPPO A79 5G: ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟ SMARTPHONE ΠΟΥ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ ΜΕ ΦΙΝΕΤΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

by Aggeliki Tsoukana

Το Oppo A79 5G είναι ένα σύγχρονο smartphone, που θα σε κερδίσει αμέσως με τη φινέτσα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Με πανέμορφες αποχρώσεις και σχηματισμούς σαν φτερά μοιάζει με διαμάντι που λάμπει, έτοιμο να πετάξει. Άλλωστε από εκεί έχει πάρει την ονομασία ο χρωματισμός του, “Glowing Feather”.

 

 

Υψηλές επιδόσεις

Αντλεί την ισχύ του από το Mediatek Dimensity 6020 chipset και η Oppo υπόσχεται υψηλές επιδόσεις χωρίς να “αδειάζει” η μπαταρία. Αποτελείται από οκταπύρηνο επεξεργαστή και Mali-G57 MC2 GPU. Οι επιλογές RAM/αποθηκευτικού χώρου UFS 2.2 είναι 4GB/128GB, 8GB/128GB και 8GB/256GB. Αν θέλεις ακόμα περισσότερο για να αποθηκεύεις τα αρχεία σου, όπως φωτογραφίες και video, είναι δυνατό να επεκτείνεις τις δυνατότητες αποθήκευσης μέσω κάρτας microSDXC. Σύμφωνα με την εταιρεία, το chipset του smartphone λειτουργεί με αρκετά έξυπνο τρόπο, καθώς όταν υπάρχει ανάγκη για περισσότερη RAM, χρησιμοποιεί από τον ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο.

 

Οθόνη με ζωντανά χρώματα

Η οθόνη του είναι τύπου IPS LCD, μεγέθους 6,72” με ανάλυση 1080 x 2400 pixels, αναλογία πλευρών 20:9 υποστήριξη για ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz και μέγιστη φωτεινότητα 680. Επιπλέον, καλύπτει πλήρως το χρωματικό φάσμα DCI-P3 και τα χαρακτηριστικά της αποτελούν εγγύηση για ζωντανά χρώματα, υψηλό βαθμό λεπτομερειών και μεγάλη ευκρίνεια, ακόμα και όταν ο ήλιος λάμπει. Προστατεύεται από Panda Glass.

 

Camera για ιδιαίτερα ευκρινείς φωτογραφίες

Η κύρια camera στο πίσω μέρος είναι εφοδιασμένη με αισθητήρα ανάλυσης 50MP, έχει διάφραγμα μεγέθους f/1,8 και υποστηρίζει PDAF (Phase Detection Auto Focus). Σε συνδυασμό με τον αισθητήρα βάθους των 2MP με f/2,4 θα μπορέσεις να αποθανατίσεις όλες τις σημαντικές σου στιγμές, είτε σε διάταξη πορτραίτου, είτε σε διάταξη τοπίου. Εννοείται πως προσφέρεται και η δυνατότητα για κρυστάλλινες selfies, με όλες τις λεπτομέρειες, ανεξάρτητα από τον φωτισμό και τις καιρικές συνθήκες, χάρη στην ευρυγώνια camera που υπάρχει στο μπροστά μέρος του τηλεφώνου, με χαρακτηριστικά 8MP, f/2.0. Κι αν θέλεις να ρετουσάρεις τις φωτογραφίες για να αναδείξεις όλη σου τη λαμπρότητα, η Oppo σου προσφέρει όλη την απαραίτητη ευελιξία μέσω τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης. Η κύρια camera διαθέτει LED Flash, υποστηρίζει περιεχόμενο HDR και έχει τη δυνατότητα εγγραφής video ανάλυσης 1080p στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Το ίδιο ισχύει για τη selfie camera, μόνο που δεν έχει LED Flash.

 

Γρήγορη φόρτιση και οικονομία στην μπαταρία

Η μπαταρία του Oppo A79 5G έχει χωρητικότητα 5000mAh και θα είναι παρούσα όπου και όποτε τη χρειάζεσαι, με χαμηλή κατανάλωση, κάτι που οφείλεται στο Super Power Saving Mode και στο Ultimate Standby του Night Mode. Φορτίζει ενσύρματα στα 33W και μέσα σε 30 λεπτά γεμίζει σε ποσοστό 51%, αρκετό ώστε να καλύψει τις ανάγκες σου για μια ημέρα. Με φόρτιση μόλις 5 λεπτών, μπορείς να μιλάς επί 2,6 ώρες. Ακόμα η αυτονομία του, με αρχικά πλήρως φορτισμένη μπαταρία φτάνει τις 26 ώρες για ομιλία και 14 ώρες για αναπαραγωγή video.

 

 

Κρυστάλλινος ήχος

Τα στερεοφωνικά ηχεία στο πάνω και το κάτω μέρος του smartphone θα σου δώσουν τη δυνατότητα να απολαύσεις ποιοτικό ήχο. Παράλληλα, αν βρίσκεσαι σε περιβάλλον με υπερβολικό θόρυβο, όμως θέλεις να ακούσεις την αγαπημένη σου μουσική, να παρακολουθήσεις μια ταινία, να λάβεις μέρος σε μια βιντεοκλήση και άλλα παρόμοια, απλά ενεργοποιείς το Ultra Volume Mode, για αύξηση της έντασης έως 200% από τα ακουστικά και 300% από τα ηχεία.

 

Πολλαπλές επιλογές συνδεσιμότητας

Για τη σύνδεση στο διαδίκτυο ή ασύρματα με άλλες συσκευές, μπορείς να χρησιμοποιήσεις Wi-Fi, και Bluetooth. To smartphone έρχεται επίσης με την παραδοσιακή υποδοχή 3,5mm για να συνδέσεις ηχεία ή ακουστικά και USB Type-C 2.0. Στο πλάι του φιλοξενείται ο αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος και η Oppo έχει προσθέσει ακόμα, επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, πυξίδα και αισθητήρα εγγύτητας. Σε συνδυασμό με τα συστήματα GPS, GALILEO, GLONASS, BDS και QZSS, όπου και αν είσαι είναι βέβαιο πως θα είναι δυνατός ο εντοπισμός σου σε περίπτωση ανάγκης.

 

Αντοχή και Πρακτικότητα

Το Oppo A79 5G έχει διαστάσεις 165,6 x 76 x 8 χιλιοστά και βάρος 192 γραμμάρια. Έχει λάβει πιστοποίηση κατά IPX4, οπότε δεν υπάρχει κανένας φόβος και ανησυχία από τις σταγόνες της βροχής ή αν το έχεις μαζί σου εκεί που σκάει το κύμα της θάλασσας.

Μπορείς να δεις ακόμη