Όταν η δροσιά το καλοκαίρι γίνεται… φορητή!

by Aggeliki Tsoukana

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά. Η υψηλή θερμοκρασία έχει αρχίσει να σε ταλαιπωρεί και είναι ανυπόφορη ακόμη και μέσα στο σπίτι. Το βράδυ τα πράγματα είναι χειρότερα. Η ατμόσφαιρα δεν σου επιτρέπει να χορταίνεις ύπνο και το πρωί νιώθεις απερίγραπτη κούραση, κατάπτωση και έλλειψη ενέργειας.

To κλιματιστικό είναι ο βασιλιάς της δροσιάς και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να μειώσεις τη θερμοκρασία ενός εσωτερικού χώρου. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο χώρος δεν ενδείκνυται καν για εγκατάσταση κλιματισμού. Τη λύση έρχονται να δώσουν οι φορητές συσκευές δροσιάς. Προσφέρουν ευκολία στη μετακίνηση, ικανοποιητική απόδοση δροσιάς και εξοικονόμηση χρημάτων.

 

 

Η σταθερή αξία του ανεμιστήρα

Αποτελεί την πιο παλιά και απλή ηλεκτρική συσκευή κλιματισμού. Απαρτίζεται από μια φτερωτή η οποία κινείται κυκλικά σε έναν κάθετο άξονα κι ένα πάνελ με κουμπιά επιλογής της ταχύτητας περιστροφής. Όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα περιστροφής, τόσο μεγαλύτερη και η ροή του αέρα στον χώρο. Τα ρεύματα του αέρα μέσα στον χώρο δημιουργούν μια ευχάριστη αίσθηση δροσιάς στο ανθρώπινο σώμα.

Θα βρεις ανεμιστήρες οροφής, επιτραπέζιους ανεμιστήρες, ανεμιστήρες δαπέδου, ανεμιστήρες στήλη, ανεμιστήρες τοίχου, μέχρι ανεμιστήρες υδρονέφωσης και ιονισμού. Η τέλεια λύση για το εξοχικό.

Μάλιστα, οι έξυπνες τεχνολογίες έχουν περάσει πλέον και στους ανεμιστήρες. Ρίξε μια ματιά στους ανεμιστήρες της Xiaomi με smart έλεγχο και μάθε πώς μπορείς να χειρίζεσαι τον ανεμιστήρα σου απομακρυσμένα, από την οθόνη του κινητού σου!

 

 

Φορητή δροσιά με Air cooler

Τα air cooler λειτουργούν με βάση την εξάτμιση του νερού. Μια τεχνολογία κατά την οποία χρησιμοποιείται το νερό για την απορρόφηση της θερμότητας από τον αέρα κατά τη διαδικασία εξάτμισης του νερού για τη μείωση της θερμοκρασίας. Δεν απαιτούν καμία μόνιμη σύνδεση (εκτός από την παροχή ρεύματος) και είναι εφοδιασμένα με ροδάκια για να μπορείς να τα μετακινήσεις από δωμάτιο σε δωμάτιο ή οπουδήποτε τα χρειάζεσαι περισσότερο, χωρίς δυσκολία.

Αν ζεις σε ένα πολύ ζεστό και ξηρό περιβάλλον, ένα air cooler θα «προσθέσει» μια μικρή ποσότητα υγρασίας στον αέρα για να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τον υπερβολικά ξηρό αέρα. Γεμίζοντας μια φορά τη δεξαμενή νερού, μπορείς να απολαύσεις έως και πάνω από 20 ώρες δροσιάς χωρίς αναπλήρωση. Τα περισσότερα μοντέλα προσφέρουν παγοκυψέλες τις οποίες μπορείς να τοποθετήσεις στη δεξαμενή νερού της συσκευής για να αυξήσεις την αποτελεσματικότητα της ψύξης.

Καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια και είναι ιδανική λύση για κάθε δωμάτιο, ή για μια μικρή κατοικία. Ο compact σχεδιασμός τους, σου επιτρέπει να το πάρεις μαζί σου στο εξοχικό.

 

 

Το κλιματιστικό γίνεται φορητό

Τα φορητά κλιματιστικά είναι σχεδιασμένα για να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε χώρο. Δεν απαιτείται εγκατάσταση. Μπορείς εύκολα, γρήγορα και οικονομικά να απολαμβάνεις τις ιδανικές συνθήκες όλο το καλοκαίρι, όπου κι αν επιλέξεις να λειτουργήσει. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να εξοικονομείς χρήματα, δροσίζοντας μόνο την περιοχή του σπιτιού (ή του γραφείου) που θέλεις να δροσίσεις. Πράγμα που σημαίνει λιγότερη σπατάλη ενέργειας.

Εφόσον ο χώρος σου είναι κλειστός, μπορείς να περιορίσεις τον κλιματισμό σε ένα μόνο δωμάτιο του σπιτιού ή του γραφείου σου. Για παράδειγμα, αν συνήθως ζεσταίνεσαι πολύ περισσότερο απ’ όλους τους άλλους στο σπίτι ή στο γραφείο, τότε μπορείς να επωφεληθείς από τη χρήση του δικού σου φορητού συστήματος ψύξης.

Επιπλέον, αυτές οι συσκευές σε βοηθούν να δροσίσεις τον χώρο σου κατά τη διάρκεια των διακοπών σου στο κάμπινγκ ή στο εξοχικό σου. Μπορείς να το τοποθετήσεις ακόμη και στο σκάφος σου για να απολαύσεις δροσιά μετά από μια κουραστική μέρα στον ήλιο.

Όλες οι παραπάνω προτάσεις μεταφέρονται εύκολα με οποιαδήποτε αυτοκίνητο. Κάτι που τα καθιστά ιδανική λύση στις περιπτώσεις που χρειάζεσαι ένα σύστημα ψύξης για περιορισμένο χρονικό διάστημα, όπως το εξοχικό ή μια προσωρινή φοιτητική κατοικία. Καλό καλοκαίρι!

Μπορείς να δεις ακόμη