Επιτέλους και η Microsoft ξεκίνησε την υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας

by Aggeliki Tsoukana

Αν και η Microsoft τα τελευταία χρόνια κάνει σωστές κινήσεις και πρωτοπορεί στον χώρο του gaming (με όχημα το brand XBOX), υστερούσε σε κάτι που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχει την αξία του: στην υποστήριξη της Ελληνικής γλώσσας!

Πράγματι, χρειάστηκαν πολλά χρόνια μέχρι τα ελληνικά να περάσουν στις κονσόλες και τα παιχνίδια, την ώρα που με τα Windows η Microsoft προσέφερε εδώ και δεκαετίες πλήρη ελληνική υποστήριξη. Μόλις το καλοκαίρι του 2020 προστέθηκαν ελληνικά στο dashboard του XBOX (στα μενού και το user interface), ενώ από το 2021 είχε ξεκινήσει η εταιρεία να μεταδίδει τα σόου της και με ελληνικούς υπότιτλους…

Στον αντίποδα, η Sony είχε στο PlayStation μία μακρά παράδοση υποστήριξης της ελληνικής γλώσσας και στα videogames, με δυνατότητα εμφάνισης σχετικών υπότιτλων ή και πλήρη μεταγλώττιση (ακόμα και σε AAA games)!

Ευτυχώς, αυτό αλλάζει και στο XBOX και ήδη μέσω του update που έγινε στις 21 Ιουνίου το δημοφιλές Forza Horizon 5 έγινε το πρώτο παιχνίδι των Xbox Game Studios με υποστήριξη για την ελληνική γλώσσα! Αυτό ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για την κοινότητα των Ελλήνων gamers και λογικά στο μέλλον ακόμα περισσότεροι XBOX τίτλοι θα υποστηρίζουν την ελληνική γλώσσα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το Forza είναι διαθέσιμο για PC, XBOX Series X/S, XBOX One, ενώ προσφέρεται στο Game Pass, αλλά και σε mobile συσκευές μέσω cloud.

Μπορείς να δεις ακόμη