Πάρε τον έλεγχο του σπιτιού σου στα χέρια σου με συσκευές Home Connect

by Aggeliki Tsoukana

Η συνδεσιμότητα Wi-Fi είναι πλέον ένα χαρακτηριστικό που ενσωματώνεται στις περισσότερες οικιακές συσκευές Bosch, Siemens, NEFF, Pitsos. Η νέα εφαρμογή Home Connect αξιοποιεί αυτή τη συνδεσιμότητα για να κάνει ακόμη πιο εύκολο τον έλεγχο, ενδεικτικά, όχι μόνο σε αυτά, σε πλυντήρια ρούχων Bosch, εντοιχιζόμενες λύσεις NEFF, στεγνωτήρια Siemens, πλυντήρια πιάτων Pitsos.

Από το πλυντήριο ρούχων μέχρι τον φούρνο, την καφετιέρα ή την ηλεκτρική σκούπα, η εφαρμογή Home Connect σου προσφέρει πρόσβαση σε όλες τις σημαντικές πληροφορίες ανά πάσα στιγμή. Μπορεί όχι μόνο να ενεργοποιήσει και να απενεργοποιήσει τις συσκευές σου, αλλά και να επιλέξει προγράμματα, να ρυθμίσει χρονοδιακόπτες, να θέσει τις οικειακές σου συσκευές σε λειτουργία eco κι άλλα πολλά. Ακόμα και όταν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού!

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά πώς το Home Connect μπορεί να βοηθήσει το σπίτι σου να γίνει πιο αποδοτικό και πιο ασφαλές, απλά με το άγγιγμα ενός κουμπιού, εξοικονομώντας χρόνο και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής σου.

 

 

Γνωριμία με το Home Connect app

Με δεδομένο ότι η τεχνολογία εξελίσσεται για να βοηθά όλους τους ανθρώπους, όλες οι εφαρμογές της είναι σχεδιασμένες με γνώμονα την προσβασιμότητα. Κάτι που αφορά, κυρίως, στους χρήστες που μπορεί να έχουν κάποιο είδος αναπηρίας, στους αρχάριους, αλλά και απλά στους λιγότερο εξοικειωμένους. Με την ίδια φιλοσοφία είναι σχεδιασμένη και η εφαρμογή Home Connect.

Δεν χρειάζεται να είσαι «γκουρού της τεχνολογίας» για να εγκαταστήσεις την εφαρμογή Home Connect στο κινητό σου, ενώ μετά την εγκατάσταση έρχεσαι σε επαφή με ένα διαισθητικό περιβάλλον για εύκολη χρήση και έλεγχο των συσκευών σου, ανά πάσα στιγμή το θελήσεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αφιερώσεις λίγα λεπτά για να αρχίσεις να απολαμβάνεις όλα τα πλεονεκτήματα που παρέχει το Home Connect app.

 

Εύκολη εγκατάσταση και από τον πιο αρχάριο χρήστη

Τα βήματα εγκατάστασης του Home Connect στο κινητό σου είναι πολύ απλά. Αρχικά, μπορείς εύκολα να κατεβάσεις το Home Connect app για συσκευή iOS ή για συσκευή Android από τα αντίστοιχα stores για κάθε λειτουργικό.

Έπειτα, αφού συνδέσεις την οικιακή συσκευή σου στο Wi-Fi, θα χρειαστεί να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό χρήστη. Στη συνέχεια, ο οδηγός του Home Connect στην οικιακή συσκευή Bosch, Siemens, NEFF, Pitsos θα εμφανίσει πώς μπορείς να συνδέσεις την εκάστοτε συσκευή στο οικιακό σου δίκτυο. Μπορείς, επίσης, να βρεις μια αναλυτική περιγραφή των απαραίτητων βημάτων στο εγχειρίδιο που συνοδεύει τη νέα οικιακή συσκευή σου.

Η εγκατάσταση ολοκληρώνεται με την προσθήκη της συσκευής σου στον λογαριασμό Home Connect. Η εφαρμογή Home Connect εντοπίζει τη συσκευή σου. Για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, επιλέγεις «Προσθήκη συσκευής» στην εφαρμογή. Και αυτό ήταν!

Μάλιστα, μπορείς αν θέλεις να δοκιμάσεις την έκδοση επίδειξης της εφαρμογής, χωρίς να χρειάζεται να έχεις ήδη συσκευές Home Connect. Είναι σίγουρο ότι θα σε ενθουσιάσει και θα σου δώσει κίνητρο να αναβαθμίσεις τις οικιακές συσκευές σου.

 

Συνδεδεμένες οικιακές συσκευές με υποστήριξη Home Connect

Κάνοντας μια «βόλτα» στο kotsovolos.gr θα διαπιστώσεις ότι υπάρχει μια μεγάλη γκάμα συνδεδεμένων συσκευών με υποστήριξη Home Connect. Με επιλογές για κάθε ανάγκη και από κορυφαίους κατασκευαστές όπως είναι η Bosch, η Siemens, η NEFF και η Pitsos στον οικιακό εξοπλισμό, με μεγάλη γκάμα επιλογών και δυνατοτήτων. Από «έξυπνα» πλυντήρια ρούχων Bosch και στεγνωτήρια, πλυντήρια πιάτων Siemens και ψυγεία, εστίες, ακόμη και «έξυπνες» καφετιέρες!

Μέσα από μια εφαρμογή μπορείς να ελέγξεις όλες τις συνδεδεμένες συσκευές, όπως να ανάβεις και να σβήνεις τα φώτα και, για παράδειγμα, να κλείνεις τον φούρνο μέσω του  Home Connect. Έτσι, δεν χρειάζεται να μεταβαίνεις συνεχώς από τη μία εφαρμογή στην άλλη. Αυτό δεν είναι απλώς έξυπνο, αλλά και εξαιρετικά πρακτικό και εύχρηστο.

 

 

Ψύξη και κατάψυξη, διατροφικό πλάνο και λίστα για τα ψώνια, στο λεπτό

Προσπαθείς πάντα να προνοείς, ώστε να υπάρχουν διαθέσιμα τα απαραίτητα τρόφιμα στο ψυγείο και στην κατάψυξή σου. Ωστόσο πόσες φορές έχει τύχει να είσαι στο σούπερ μάρκετ και να μη μπορείς να θυμηθείς πόσο γάλα έχει μείνει στο ψυγείο; Με ένα «έξυπνο» ψυγείο με Home Connect δεν πρόκειται να αγχωθείς ξανά. Θα αρκεί μια γρήγορη ματιά στην εφαρμογή Home Connect για να δεις το απόθεμα που έχεις στο ψυγείο. Η εφαρμογή είναι συνδεδεμένη με τις κάμερες στο εσωτερικό του ψυγείου και σου επιτρέπει να ελέγξεις το περιεχόμενό του, ακόμα και όταν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού.

 

Περισσότερη δημιουργικότητα και έμπνευση στην κουζίνα

Όσο κι αν αγαπάς τη μαγειρική, πολλές φορές η πίεση του χρόνου δεν σε αφήνει να δημιουργήσεις και να χαρείς τη διαδικασία του μαγειρέματος. Τώρα με ένα «έξυπνο» φούρνο NEFF με Home Connect μπορείς να επικεντρωθείς μόνο στις αγαπημένες σου συνταγές και παράλληλα να εξοικονομείς χρόνο για να κάνεις ακόμη περισσότερα πράγματα. Και μην ξεχνάς ότι είναι και χαμηλής κατανάλωσης.

Πάρε περισσότερη έμπνευση στέλνοντας συνταγές από την εφαρμογή Home Connect ή άλλες εφαρμογές μαγειρικής απευθείας στον φούρνο σου, προετοίμασε τα πάντα, ώστε να ενεργοποιηθεί εγκαίρως ο φούρνος μέσω της εφαρμογής, όσο εσύ βρίσκεσαι εκτός σπιτιού, και έλεγξε αν είναι έτοιμο το φαγητό από την οθόνη του κινητού σου.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις πολλές επιλογές που σου προσφέρει το Home Connect. Κάθε πιάτο θα αποτελεί εγγυημένη επιτυχία, ώστε εσύ και οι αγαπημένοι σου να απολαμβάνετε το γεύμα σας.

 

 

Αστραφτερή λάμψη με πλυντήρια πιάτων Home Connect

Τα πλυντήρια πιάτων με Home Connect δεν εξασφαλίζουν μόνο πεντακάθαρα αποτελέσματα, αλλά μπορούν ακόμα και να ελέγχονται από μακριά. Μπορούν επίσης να παραγγείλουν αυτόματα ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων. Επιπλέον, η εφαρμογή Home Connect μπορεί να σου προτείνει το κατάλληλο πρόγραμμα πλύσης και να ξεγνοιάσεις, αφού θα έχεις τέλεια αποτελέσματα καθαρισμού και υγιεινής σε βάθος, χωρίς να σπαταλήσεις νερό και ενέργεια, μιας και τα πλυντήρια πιάτων Bosch, Siemens, NEFF, Pitsos είναι χαμηλής κατανάλωσης.

 

 

Πλύσιμο και στέγνωμα με το πάτημα ενός κουμπιού

Αναβάθμισε τη φροντίδα των ρούχων σου με το Home Connect. Έλεγξε το πλυντήριο ρούχων Bosch μέσω του Home Connect και νιώσε την ευελιξία που παρέχουν οι «έξυπνες» οικιακές συσκευές. Μπορείς, για παράδειγμα, να διακόψεις ανά πάσα στιγμή το πλυντήριο για να προσθέσεις περισσότερα ρούχα και να ενημερωθείς μέσω μηνύματος, όταν ολοκληρωθεί η πλύση. Κι όλα αυτά, ακόμη κι αν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού.

Κάθε τόσο συμβαίνουν μικρά ατυχήματα, ειδικά όταν έχεις μικρά παιδιά ή καλεσμένους στο σπίτι. Μην αγχωθείς, ειδικά εσύ που έχεις τα συγκεκριμένα πλυντήρια που είναι για μεγάλες οικογένειες, αν το παιδί σου γυρίσει από την παιδική χαρά με λασπωμένο το αγαπημένο του μπλουζάκι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το βάλεις αμέσως στο πλυντήριο και μετά στεγνωτήριο με Home Connect. Κάνε τις υπόλοιπες δουλειές σου, ή απλώς χαλάρωσε, όσο θα ελέγχεις από το σαλόνι την υπολειπόμενη διάρκεια του προγράμματος μέσω της εφαρμογής.

 

 

Ηλεκτρική σκούπα ρομπότ, σκούπισμα με το πάτημα ενός κουμπιού

Οι ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ καθαρίζουν τα δάπεδα και τα χαλιά εντελώς διαφορετικά από τον τρόπο που καθαρίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Χρησιμοποιώντας νοημοσύνη ρομπότ για να καθαρίσουν αποτελεσματικά ολόκληρο το δάπεδο του σπιτιού σου χωρίς καμία δική σου παρέμβαση και κόπο.

Αν έχεις παιδιά στο σπίτι γνωρίζεις πόσο κουραστικό είναι να είσαι συνέχεια με μια σκούπα στο χέρι. Ή αν έχεις συγκάτοικο, σίγουρα θα σου είναι γνώριμες οι ατελείωτες συζητήσεις σχετικά με το τίνος σειρά είναι να σκουπίσει.

Είναι κρίμα να κουράζεσαι και να αγχώνεσαι για μια τόσο απλή δουλειά. Γιατί ναι, με μια ηλεκτρική σκούπα Bosch με Home Connect, δουλειές όπως το σκούπισμα γίνονται απλές και… ευχάριστες! Μία σκούπα ρομπότ Bosch με Home Connect θα αναλάβει αυτόματα το βαρετό σκούπισμα και, επιπλέον, μπορεί να εντοπίσει συγκεκριμένες περιοχές του σπιτιού για να τις καθαρίσει. Δεν έχει σημασία αν θα βρίσκεσαι στο σπίτι ή όχι, η σκούπα μόλις τελειώσει την αποστολή της, θα σου στείλει μήνυμα ότι τελείωσε και θα γυρίσει στη βάση της.

 

 

Ο καλύτερος καφές με μια καφετιέρα Home Connect

Οι δυνατότητες που προσφέρονται με μια καφετιέρα Home Connect είναι πολλές. Φτιάξε τον αγαπημένο σου καφέ πριν καν σηκωθείς από το κρεβάτι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στείλεις στην καφετιέρα τον καφέ που επιθυμείς μέσω της εφαρμογής Home Connect.

Αποθήκευσε στην εφαρμογή πολλαπλά προφίλ για σένα και τους αγαπημένους σου, και κάλυψε όλα τα γούστα. Έτσι μπορείς όχι μόνο να ευχαριστήσεις απόλυτα τους φίλους και την οικογένειά σου, αλλά και να μάθεις πολλά περισσότερα σχετικά με τον καφέ. Εσύ και οι καλεσμένοι σου θα απολαμβάνετε τον αγαπημένο σας καφέ και θα ανακαλύψετε νέες δημιουργίες και γεύσεις.

 

Ενημερώσου άμεσα για προβλήματα ή για την ανάγκη συντήρησης

Ο αυτόματος διαγνωστικός έλεγχος συσκευής αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό πολλών συνδεδεμένων οικιακών συσκευών Bosch, Siemens, NEFF, Pitsos με Home Connect. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς ανά πάσα στιγμή να ελέγξεις την κατάστασή τους, ρίχνοντας απλώς μια ματιά στην οθόνη του κινητού σου.

Ο φούρνος θα σε ειδοποιήσει, όταν πρέπει να καθαρίσεις το εσωτερικό του, το ψυγείο θα σε ενημερώσει έγκαιρα, όταν χρειάζεται ρύθμιση η θερμοκρασία του, και το πλυντήριο πιάτων θα σου στείλει ενημέρωση για το πότε τελείωσε το απορρυπαντικό ή χρειάζεται καθάρισμα ο θάλαμος για να συνεχίσει να σου προσφέρει υγιεινή σε βάθος.

Ορισμένα μοντέλα υποστηρίζουν και απομακρυσμένο διαγνωστικό έλεγχο. Έτσι, εάν πρέπει να έρθει τεχνικός στον χώρο, θα έχει μαζί του τα αναγκαία ανταλλακτικά, ώστε να εξοικονομήσεις χρόνο και χρήματα.

 

Συνδεσιμότητα που θα επαναπροσδιορίσει την καθημερινότητά σου

Χάρη στην υπηρεσία IFTTT (If This Then That), μπορείς να συνδέσεις πολλές υπηρεσίες και συσκευές με Home Connect που χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση. Αυτές οι συνδέσεις ή και τα σενάρια εφαρμογής, δηλαδή οι «συνταγές», δημιουργούνται με μια απλή εντολή: If This Then That (Αν…, τότε…). Το «Αν» λειτουργεί ως ενεργοποιητής και το «τότε» είναι το αποτέλεσμα της ενεργοποίησης. Αν, για παράδειγμα, ολοκληρωθεί ο κύκλος πλύσης, τότε το φως θα αρχίσει να αναβοσβήνει. Έτσι, η υπηρεσία IFTTT και το Home Connect επιτρέπουν τη δημιουργία απεριόριστων προσωπικών εφαρμογών που προσαρμόζονται ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες κάθε φορά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό στην επίσημη σελίδα του IFTTT.

 

 

Έλεγξε τις οικιακές συσκευές με τη φωνή σου

Η Alexa και το Home Connect είναι ο ιδανικός συνδυασμός. Μπορείς εύκολα να ελέγχεις τις συνδεδεμένες οικιακές συσκευές σου μέσω του Amazon Echo ή του Amazon Echo Dot. Εκφώνησε εντολές για να θέσεις σε λειτουργία προγράμματα, να διαμορφώσεις ρυθμίσεις ή απλώς να ενημερωθείς σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση μιας συσκευής. Μπορείς να συνδέσεις τις οικιακές συσκευές σου Bosch, Siemens, NEFF, Pitsos στο διαδίκτυο, καθώς και να επωφεληθείς από μια σειρά ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Χρησιμοποίησε τη σύνδεση του Home Connect με την Alexa, και δώσε εντολή στη σκούπα να σκουπίσει μόνο το δωμάτιο του παιδιού. Δώσε εντολή στον φούρνο με Home Connect να προθερμανθεί, όσο ασχολείσαι με το ζύμωμα, για παράδειγμα, “Alexa, start Home Connect oven” («Alexa, άναψε τον φούρνο με Home Connect»). Ενημερώσου ανά πάσα στιγμή για την τρέχουσα κατάσταση του προγράμματος που έχεις επιλέξει, δες από το κινητό σου πως εξελίσσεται, έχοντας παράλληλα τα χέρια σου ελεύθερα, για να κάνεις όλα τα υπόλοιπα.

 

Καλύτερη ζωή με οικιακές συσκευές Bosch, Siemens, NEFF, Pitsos Home Connect

Οι παραπάνω ευκολίες δεν είναι σε καμία περίπτωση πολυτέλεια. Είναι ανάγκη. Ειδικά, όταν εργάζεσαι σκληρά, για πολλές ώρες, στόχος σου είναι να αξιοποιείς τον ελεύθερο χρόνο σου. Το Home Connect θα σε βοηθήσει να οργανώσεις έξυπνα την καθημερινότητά σου, ώστε να εξοικονομείς χρόνο για δραστηριότητες που έχουν πραγματική αξία για σένα.

Μπορείς να δεις ακόμη