Πάσχα στην εξοχή με τα κατάλληλα gadgets

by Zikou Stella

Είσαι σε ετοιμότητα για πασχαλινές διακοπές κάνοντας βόλτες ανάμεσα από κάτασπρα σπιτάκια και αφήνοντας το μάτι σου να χαζεύει στο απέραντο γαλάζιο, ή για ένα φανταστικό τριήμερο γεμάτο διασκέδαση και περιπέτεια. Εξοπλίσου με όρεξη και κέφι, πάρε τα πράγματά σου και ξεκίνα. Πριν κλείσεις όμως την πόρτα πίσω σου, τσέκαρε ότι έχεις πάρει μαζί σου όλο τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό. Στη λίστα που ακολουθεί μπορείς να βρεις όλα όσα χρειάζεσαι ώστε τίποτα να μη χαλάσει το κέφι σου!

 

Action cam

Μπορεί να έχεις κάποια τυπική βιντεοκάμερα με την οποία τραβάς τα γενέθλια και τις σχολικές γιορτές των παιδιών, αλλά αν είσαι λίγο περιπετειώδης τύπος, τότε μάλλον χρειάζεσαι μια action cam. Αλλιώς, πώς θα καταγράψεις την παρέα στη μπανάνα και τα δαχτυλίδια θαλάσσης, ή μια εκπληκτική βόλτα με το ποδήλατο;

Αδιάβροχη φωτογραφική μηχανή

Αν το βίντεο δε σε «συγκινεί», αλλά λατρεύεις τη φωτογραφία, υπάρχουν αδιάβροχες μηχανές compact που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γούστο και απαίτηση. Θα συναντήσεις, από οικονομικές αδιάβροχες μηχανές, μέχρι high-end μοντέλα. Προσφέρουν υψηλότερη ανάλυση και σου επιτρέπουν να φτάσεις σε μεγάλο βάθος και να τραβήξεις βίντεο Full HD.

Αν διαθέτεις ήδη κάποια μηχανή compact ή DSLR, έλεγξε αν υπάρχουν ειδικές θήκες για τη συγκεκριμένη μηχανή που εξασφαλίζουν την προστασία της μέσα στο νερό. Πρόκειται για μια οικονομική λύση που θα σου επιτρέψει να χρησιμοποιήσεις μια συσκευή που ήδη γνωρίζεις.

 

 

Smartband

Τα Activity trackers και τα smartwatches, προσφέρουν πολλές ευκολίες. Αρχικά, μπορούν να σε ειδοποιούν για εισερχόμενες ή αναπάντητες κλήσεις οπότε μπορείς να έχεις το τηλέφωνό σου μέσα στην τσάντα θαλάσσης για να προστατεύεται. Θα λαμβάνεις ειδοποιήσεις για εισερχόμενα e-mail, αλλά και ειδοποιήσεις από τα κοινωνικά δίκτυα. Στη  δεύτερη χρήση του, ως activity tracker, ένα smartband μπορεί να μετρήσει τα βήματα που έκανες, την απόσταση που διένυσες και τις θερμίδες που κατανάλωσες σε ένα περίπατο. Μπορείς, επίσης, να το αξιοποιήσεις και για τον έλεγχο της μουσικής που αναπαράγεται από ένα tablet ή smartphone. Έτσι, δε χρειάζεται να πλησιάσεις τη συσκευή σου για να παίξεις το επόμενο ή το προηγούμενο τραγούδι ανάλογα με τα κέφια της παρέας.

Εάν είσαι λάτρης της περιπέτειας, θέλεις να εξερευνήσεις νέες περιοχές, ή και να κάνεις πεζοπορία, θα χρειαστείς ένα smartwatch που θα σου παρέχει ακριβές GPS για να βρίσκεις εύκολα το δρόμο σου, αλλά και υψηλή αυτονομία για να μην ξεμένεις από μπαταρία.

 

Ηχεία Bluetooth

Μπορεί να πήρες το smartphone ή το tablet με όλα τα αγαπημένα τραγούδια της παρέας, αλλά σίγουρα θα χρειαστείς περισσότερη ένταση. Η καλύτερη λύση είναι τα ηχεία Bluetooth.

Είναι πολύ ελαφριά και έχουν μικρό μέγεθος ώστε να μπορείς εύκολα να τα πάρεις μαζί σου τόσο στο ταξίδι, όσο και στη μαγευτική παραλία που ανακάλυψες. Το εύρος τιμών είναι μεγάλο και ξεκινά από πολύ χαμηλά με μοντέλα που θα σου επιτρέψουν να φτιάξεις ατμόσφαιρα για δύο και φτάνει αρκετά ψηλά με μοντέλα για ένα καλό beach party. Η σύνδεσή τους με το κινητό ή το tablet γίνεται μέσω Bluetooth οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείς για καλώδια. Επίσης, διαθέτουν μεγάλη αυτονομία. Η μπαταρία τους σού δίνει αυτονομία που σε αρκετές συσκευές προσιτής τιμής φτάνει ακόμα και τις 6 ώρες. Οπότε, τίποτα δε μπορεί να σταματήσει τη μουσική σου.

 

Ακουστικά

Για τις ώρες που θέλεις να είσαι «σόλο», θα χρειαστείς ένα σετ ποιοτικών ακουστικών. Πέρα από τον ποιοτικό ήχο που μπορεί να προσφέρει ένα σύγχρονο headset, οι περισσότερες προτάσεις διαθέτουν τεχνολογίες που ευθυγραμμίζονται απόλυτα με το lifestyle σου. Για παράδειγμα, θα βρεις ακουστικά κεφαλής με ενσωματωμένο βοηθό φωνής, για να απαντάς σε μηνύματα και να απαντάς σε κλήσεις χωρίς να χρειάζεται να ξεκλειδώσεις το smartphone σου. Επιπρόσθετα, πολλά μοντέλα έρχονται με καινοτόμες τεχνολογίες ακύρωσης θορύβου για να απολαμβάνεις απερίσπαστος τη μουσική σου.

 

Smart tag

smart tags είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να παρακολουθείς που βρίσκονται τα πράγματα σου. Σύνδεσέ το είτε στα κλειδιά σου, είτε τοποθέτησέ το στο σακίδιο ή την τσάντα σου και μέσω μιας εύχρηστης εφαρμογής για το κινητό σου, μπορείς να παρακολουθείς τις ηλεκτρονικές συσκευές σου, πολύτιμα αντικείμενα ή και ακόμα να παρακολουθείς τους φίλους και την οικογένειά σου. Τo Air Tag είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην κατηγορία. Όταν έχεις ξεχάσει κάτι πολύ μακριά, όπως στην παραλία, το δίκτυο “Find My” με εκατομμύρια συσκευές iPhone, iPad και Mac σε όλο τον κόσμο, σε βοηθούν στον εντοπισμό του AirTag σου. Και μην ανησυχείς καθόλου, έχει σχεδιαστεί ώστε να προστατεύει τα δεδομένα σου σε κάθε βήμα.

 

Φορητή ψησταριά

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να δούμε και ένα πολύ ξεχωριστό gadget που όχι μόνο μπορεί να διασκεδάσει εσένα και την παρέα σου, αλλά θα σας χορτάσει κιόλας. Γιατί, με μια φορητή ψησαριά και καλή παρέα, το ψήσιμο στην εξοχή είναι διασκέδαση. Διαθέτουν compact σχεδιασμό για να χωράνε άνετα παντού, ακόμα και στο πιο μικρό πορτμπαγκάζ.

Ηλεκτρικό ποδήλατο

Είτε θέλεις να απολαμβάνεις βόλτες στην πόλη, είτε να δοκιμάσεις τις δεξιότητές σου σε ανώμαλο δρόμο, ένα ηλεκτρικό ποδήλατο θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Τα αναδιπλούμενα μοντέλα είναι ιδανικά για σένα που θέλεις ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για να το παίρνεις μαζί σου παντού, χωρίς να θυσιάσεις την άνεση, το στυλ και την κομψότητα. Θα απολαμβάνεις τις βόλτες στην εξοχή και στην πόλη χωρίς να κουράζεσαι.

 

 

Τα απαραίτητα αξεσουάρ ηλεκτροκίνησης

Το κράνος είναι “must” για κάθε σου μετακίνηση με δίκυκλο όχημα. Για σένα που σου αρέσουν οι βόλτες με το ηλεκτρικό πατίνι σου, καλό είναι να εξοπλιστείς με επιγονατίδες και μαξιλαράκια αγκώνων για να αποφύγεις τραυματισμούς από τυχόν ατυχήματα. Αρκεί να αγοράσεις ένα σετ προστασίας για να τα έχεις όλα.

Τα προστατευτικά κράνη της Nilox  είναι ιδανική επιλογή για μικρούς και μεγάλους. Για να είσαι προστατευμένος και παράλληλα να μην κουράζεται το κεφάλι και ο αυχένας σου. Θα σε προστατεύει χωρίς να καν να καταλαβαίνεις ότι το φοράς.

Μία τσάντα μεταφοράς είναι ό,τι χρειάζεσαι για εύκολη μεταφορά των προσωπικών αντικειμένων όπως τα γυαλιά ηλίου, το φορτιστή του smartphone σου, ένα μπουκάλι νερό, ακουστικά κ.λπ.

Για να είσαι σίγουρος ότι το ηλεκτρικό ποδήλατο ή το scooter σου θα παραμείνει εκεί που το «πάρκαρες», οπωσδήποτε θα χρειαστείς μία κλειδαριά με κωδικό πρόσβασης.

Μπορείς να δεις ακόμη