Περιφερειακά gaming για να απολαμβάνεις στο έπακρο κάθε παιχνίδι

Είτε επιδιώκεις να γίνεις ο «κυρίαρχος του παιχνιδιού» στα multiplayer games, είτε απλά θέλεις να απολαμβάνεις στο έπακρο κάθε παιχνίδι σίγουρα αυτό που χρειάζεσαι είναι κάτι παραπάνω από τα συμβατικά περιφερειακά του υπολογιστή σου. Με τον κατάλληλο εξοπλισμό (μηχανικό πληκτρολόγιο, gaming mouse, gaming headset) μπορείς να απογειώσεις την gaming εμπειρία.

 

Γιατί να επιλέξεις μηχανικό πληκτρολόγιο

Υψηλότερη ακρίβεια κι απόκριση στα games

Τα μηχανικά πληκτρολόγια είναι ιδανικά για gaming, καθώς είναι σχεδιασμένα ειδικά για ακρίβεια και υψηλή απόδοση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι εξοπλισμένα με μηχανικούς διακόπτες κι όχι με μεμβράνη, όπως τα συμβατικά πληκτρολόγια. Οι μηχανικοί διακόπτες είναι βελτιστοποιημένοι για γρήγορη καταχώρηση εντολών και άμεση απόκριση αφής σε κάθε ενεργοποίηση, προσφέροντας πιο γρήγορο πάτημα πλήκτρων. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία για τον gamer που χρειάζεται καλύτερες αντιδράσεις και ακρίβεια στα παιχνίδια.

 

Μηχανικοί διακόπτες προσαρμοσμένοι στο δικό σου στιλ

Τα μηχανικά πληκτρολόγια προσφέρουν μεγάλη ποικιλία στους διακόπτες, ώστε αυτό που θα επιλέξεις να ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σου. Υπάρχουν διάφορες εταιρείες που κατασκευάζουν διακόπτες για μηχανικά πληκτρολόγια. Ορισμένοι κατασκευαστές όπως η Razer και η Logitech, χρησιμοποιούν τους δικούς τους μηχανικούς διακόπτες. Οι διαφορές τους αφορά τη λειτουργικότητα και χωρίζονται σε κατηγορίες σύμφωνα με το χρώμα. Κάθε τύπος (χρώμα) διακόπτη προσφέρει διαφορετική εμπειρία στην πληκτρολόγηση. Έτσι, η επιλογή γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε gamer. Για παράδειγμα, άλλοι διακόπτες είναι σχεδιασμένοι για γρήγορη πληκτρολόγηση, άλλοι για να παρέχουν τη χαρακτηριστική «κλίκι» αίσθηση, και άλλοι για να απαιτούν μεγαλύτερη πίεση για να ενεργοποιηθούν.

 

Θα το απολαμβάνεις για πολλά χρόνια

Η ποιότητα κατασκευής των μηχανικών διακοπτών, τους καθιστά πολύ ανθεκτικούς στον χρόνο. Κάθε πλήκτρο είναι σχεδιασμένο για να αντέξει κατά μέσο όρο πάνω από 50 εκατομμύρια πατήματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δύσκολα θα αποχωριστείς ένα μηχανικό πληκτρολόγιο από ελάττωμα ενός διακόπτη. Τα πληκτρολόγια μεμβράνης αντέχουν γύρω στα 5 έως 20 εκατομμύρια πατήματα, ένα εξίσου μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, οι μηχανικοί διακόπτες, ακόμα και μετά από πολλά χρόνια χρήσης, εξακολουθούν να έχουν την ίδια λειτουργικότητα όπως την πρώτη μέρα της αγοράς.

 

 

Οπίσθιος φωτισμός σε κάθε πλήκτρο

Τα μηχανικά πληκτρολόγια όχι μόνο αναβαθμίζουν την εμπειρία gaming, αλλά χάρη στην εντυπωσιακή τους εμφάνιση προσθέτουν επιπλέον «πόντους» στην αισθητική του playroom σου. Παράλληλα, παρέχουν οπίσθιο φωτισμό πλήκτρων, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμος σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, όπως για παράδειγμα αργά τη νύχτα.

Σε αντίθεση με τα συμβατικά πληκτρολόγια, στα μηχανικά πληκτρολόγια συναντάμε πιο ακριβή και καθαρό φωτισμό μέσω κάθε πλήκτρου. Έτσι, τα πλήκτρα είναι πάντα ευδιάκριτα χωρίς να σου αποσπούν την προσοχή κατά τη διάρκεια παιχνιδιών ή πληκτρολόγησης. Επιπλέον, τα περισσότερα μηχανικά πληκτρολόγια έρχονται με πλήρως ρυθμιζόμενο οπίσθιο φωτισμό και μάλιστα σε πάρα πολλά χρώματα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να ρυθμίσεις το χρώμα, τη φωτεινότητα και την ένταση του φωτισμού σε όλο το πληκτρολόγιο ή ξεχωριστά ανά πλήκτρο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου.

 

Γιατί να επιλέξεις ένα gaming mouse

Το προσαρμόζεις στις ανάγκες σου

Τα περισσότερα gaming mice είναι εξοπλισμένα με αισθητήρα υψηλής ευαισθησίας με δυνατότητα ρύθμισης από 200 έως 12000 DPI, ώστε κάθε κίνηση που κάνεις να μεταφέρεται απόλυτα σωστά στην οθόνη σου. Παράλληλα παρέχουν εξαιρετικά χαμηλό ρυθμό απόκρισης, εξαλείφοντας το ενοχλητικό input lag που συναντάμε στα απλά ποντίκια. Έτσι όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα κλικ και την κίνηση αποδίδονται άμεσα στο παιχνίδι προσφέροντας υψηλές επιδόσεις κάθε φορά. Επιπλέον, τα ποντίκια που έχουν σχεδιαστεί για gaming έχουν σχεδόν πάντα τουλάχιστον δύο επιπλέον προγραμματιζόμενα πλήκτρα αντίχειρα που μπορούν να αντιστοιχιστούν σε οποιαδήποτε εντολή, προσφέροντας εξατομικευμένο έλεγχο.

 

Παρέχει κορυφαία εργονομία

Διαθέτουν εργονομικότητα που εξασφαλίζει ότι, όσο έντονος κι αν είναι ο μαραθώνιος gaming, η εμπειρία θα είναι πάντα ξεκούραστη. Τα πλήκτρα, τα πέλματα, η καμπυλότητα καθώς κι οι επιφάνειες που ακουμπάει το χέρι είναι σχεδιασμένα για να παρέχουν τέλειο κράτημα και άνεση. Θα στηρίξει το χέρι σου και θα σε «κρατήσει» συγκεντρωμένο στο παιχνίδι, όση ώρα κι αν διαρκέσει ένα game session. Παράλληλα διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και σχήματα για να επιλέξεις αυτό που θα είναι βολικό και άνετο στο δικό σου χέρι.

 

Μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο

Χρησιμοποιούν καλύτερα υλικά κατασκευής, με υψηλής ποιότητας εσωτερικά εξαρτήματα προσφέροντας μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Επίσης, οι διακόπτες έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν για ώρες τα συνεχόμενα κλικ με μεγάλη ταχύτητα. Επενδύοντας, λοιπόν, σε ένα καλό gaming mouse γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι θα λειτουργεί αξιόπιστα για πολλά χρόνια.

 

Συνδύασέ το με το κατάλληλο gaming mousepad

Για να είσαι σίγουρος ότι επέλεξες το μοντέλο που θα αποδώσει τα μέγιστα θα πρέπει να εφοδιαστείς και με ένα ποιοτικό gaming mousepad. Είναι κατασκευασμένα ώστε να ενισχύουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις επιδόσεις του ποντικιού σου.

Η επιφάνεια ενός gaming mousepad προσφέρει απόλυτο έλεγχο και τρομερή ακρίβεια κίνησης χωρίς απώλειες στην ταχύτητα. Αυτό παρέχεται μέσω της εξαιρετικά λείας επιφάνειας που σού προσφέρει αυξημένη επιτάχυνση ενώ η αναπαυτική αίσθηση από το χέρι μειώνει την τριβή και την κούραση του καρπού σου. Παράλληλά, η αντιολισθητική τους βάση εγγυάται άψογη σταθερότητα σε όλες τις επίπεδες και ολισθηρές επιφάνειες. Έτσι, εξασφαλίζεται η σωστή θέση του καρπού σου, καθώς και η βέλτιστη άνεση ενώ παίζεις. Είναι επίσης ανθεκτικά στη χρήση για μεγάλη διάρκεια. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείς να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια χωρίς να ανησυχείς για το mousepad σου. Μάλιστα υπάρχουν mousepads που πλένονται άφοβα ακόμα και στο πλυντήριο, προκειμένου να διατηρούνται πεντακάθαρα.

 

Γιατί να επιλέξεις ένα gaming headset

 

Υψηλότερη ακουστική πιστότητα

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα με τα gaming headsets είναι το γεγονός ότι σου επιτρέπουν να ακούς και τον παραμικρό ήχο, έτσι ώστε να εντοπίζεις κάθε εχθρό πριν καν πλησιάσει. Αυτό συμβαίνει γιατί τα εν λόγω περιφερειακά gaming, σου προσφέρουν ακριβέστερο ήχο σε σχέση με τα ηχεία της τηλεόρασής σου. Έτσι, ένα ποιοτικό gaming headset θα βελτιώσει σίγουρα την απόδοσή σου σε shooters και multiplayer games όπως τα Fortnite, Overwatch και Call of Duty, στα οποία πρέπει να ακούς ακριβώς από πού προέρχονται οι εχθροί σου.

Μάλιστα, τα gaming headsets κλειστού τύπου διαθέτουν μαξιλάρια που καλύπτουν όλο το αυτί για να αποκλείουν τους εξωτερικούς ήχους και απομονώνουν πλήρως το θόρυβο για να απολαμβάνεις κάθε εκρηκτικό ήχο. Επιπλέον, χωρίς τους εξωτερικούς θορύβους να σε αποσυντονίζουν, θα συγκεντρωθείς απόλυτα στο παιχνίδι σου.

 

 

Μικρόφωνο υψηλής ακρίβειας

Η επικοινωνία με τους συμπαίκτες σου είναι το κλειδί για τη νίκη, που σημαίνει ότι πρέπει να ακούς αλλά και να σε ακούνε δυνατά και καθαρά. Τα gaming headsets διαθέτουν υψηλής ποιότητας μικρόφωνα με τεχνολογίες που προσφέρουν πεντακάθαρες συνομιλίες. Η εξαιρετικά ομαλή απόκριση συχνότητας σε συνδυασμό με τεχνολογίες που ελαχιστοποιούν ή εξαλείφουν τους θορύβους -ακόμα και τον ήχο της αναπνοής- εξασφαλίζουν την καθαρότητα της φωνής σου, επιτρέποντάς σου να μιλάς με σαφήνεια στους συμπαίκτες σου ενώ τους καθοδηγείς στη νίκη.

 

Εργονομία και υψηλή ποιότητα κατασκευής

Τα gaming headsets έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν άνεση σε πολύωρη χρήση αλλά και αυξημένη αντοχή στις καθημερινές καταπονήσεις. Τα περισσότερα μοντέλα χρησιμοποιούν μαλάκα υλικά για τα μαξιλαράκια αυτιού και το στήριγμα κεφαλής, συνθέτοντας μία ελαφριά και ταυτόχρονα στιβαρή κατασκευή που δεν κουράζει καθόλου, ακόμα και μετά από πολλές ώρες χρήσης. Επιπλέον, τα περισσότερα gaming headsets διαθέτουν ρυθμιζόμενο βραχίονα για να εφαρμόζει τέλεια στο κεφάλι του χρήστη, καθώς και πλήκτρα mute μικροφώνου και διαχείρισης έντασης ήχου για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη