Περιποίηση νυχιών στο σπίτι

 

Η περιποίηση των νυχιών είναι για τις γυναίκες μια μικρή πολυτέλεια. Ακόμη κι αν δεν θέλουν κάποιοι να το παραδεχτούν, σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει νύχια με ξεφτισμένο μανό ή να είναι σπασμένα. Τα περιποιημένα νύχια εκτός από μόδα, υποδηλώνουν σωστή φροντίδα κι υγιεινή. Με τόσα καινούρια προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά, μπορείς κι εσύ πλέον να περιποιείσαι τα νύχια σου εύκολα κι από το σπίτι, επιτυγχάνοντας επαγγελματικό αποτέλεσμα.

 

 

Ο απαραίτητος εξοπλισμός

Για να πετύχεις το βασικό μανικιούρ στο σπίτι, θα χρειαστείς:

  • Βερνίκια νυχιών
  • Μπατονέτες
  • Ασετόν
  • Νυχοκόπτη
  • Λίμα
  • Εργαλείο για τα πετσάκια
  • Βάση (βερνίκι)
  • Διαφανές βερνίκι για το φινίρισμα
  • Ενυδατική κρέμα χεριών

 

 

 

Προετοιμασία

Για να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μοιάζει επαγγελματικό θα πρέπει να έχεις κάνει την απαραίτητη προετοιμασία. Γι’ αυτό πριν ξεκινήσεις πλύνε τα χέρια σου κι άπλωσε μια καλή ενυδατική κρέμα χεριών. Στη συνέχεια κόψε τα νύχια σου (αν χρειάζονται κόψιμο) και λιμάρισέ τα στο επιθυμητό σχήμα. Ένα γενικά αποδεκτό σχήμα στα κοντά νύχια είναι το οβάλ, ενώ για μακρύτερα νύχια μπορείς να τολμήσεις και τετράγωνο ή μυτερό. Για το λιμάρισμα επίλεξε μια χάρτινη, ή κρυστάλλινη λίμα. Φρόντισε να λιμάρεις τα νύχια σου προς μια κατεύθυνση κι όχι μπρος – πίσω, καθώς έτσι η άκρη του νυχιού σου δεν θα είναι λεία.

Αν τα νύχια σου έχουν βερνίκι από προηγούμενη βαφή, αφαίρεσε το. Ένα ξεβαφτικό που δεν περιέχει ασετόν είναι πιο φιλικό προς τα νύχια και την επιδερμίδα, αλλά το ασετόν προσφέρει γρηγορότερο και καλύτερο αποτέλεσμα.

Για την τελική φάση της προετοιμασίας πρέπει να «τακτοποιήσεις τα πετσάκια». Ιδανικά τα πετσάκια δεν θα πρέπει να αφαιρούνται αλλά να σπρώχνονται προς τα πίσω με το ειδικό εργαλείο. Αυτό διότι τα πετσάκια ενώνουν το δέρμα γύρω από τα νύχια με την επιφάνεια του νυχιού.

Επομένως η αφαίρεσή τους μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση και μυκητιάσεις. Επιπλέον, η αφαίρεσή τους, ενώ προσφέρει ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα τις πρώτες μέρες, αλλά μετά από λίγες μέρες τα πετσάκια γίνονται πιο σκληρά και το αποτέλεσμα είναι χειρότερο από πριν.

Αν ωστόσο θες να τα κόψεις, φρόντισε να απλώσεις πάνω τους ένα έλαιο πρώτα, ώστε να μαλακώσουν και να γίνει ευκολότερη η αφαίρεση, προκειμένου να αποφευχθούν οι τραυματισμοί.

 

 

Εφαρμογή βερνικιού

 

 

 

Αφού τελείωσε η διαδικασία της προετοιμασίας, ήρθε η ώρα να εφαρμόσεις το βερνίκι. Ξεκίνησε απλώνοντας πρώτα ένα βερνίκι βάσης σε διαφανές, ή μπεζ χρώμα, προκειμένου να εξασφαλίσεις καλύτερη εφαρμογή και διάρκεια στο χρώμα, ενώ προστατεύει και τα νύχια μειώνοντας την πιθανότητα να «λεκιαστούν» από το βερνίκι. Άφησε τη βάση να στεγνώσει πριν εφαρμόσεις το βερνίκι.

Συνέχισε με το κανονικό βερνίκι. Η καλύτερη μέθοδος για να απλώσεις το βερνίκι είναι με τρεις κινήσεις. Ξεκινώντας από τη βάση και δημιουργώντας μία λωρίδα στα αριστερά, μία στα δεξιά και μία στο κέντρο. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις δύο με τρεις λεπτές στρώσεις από βερνίκι απ’ ότι μία παχύρευστη, καθώς θα αργήσει να στεγνώσει και το αποτέλεσμα δεν θα είναι εξίσου ομοιόμορφο.

Αφού απλώσεις και το βερνίκι, μην ξεχάσεις να τελειώσεις με μία στρώση από βερνίκι φινιρίσματος – γυαλιστικό, ώστε να εξασφαλίσεις ότι το αποτέλεσμα θα διαρκέσει παραπάνω.

 

 

Για τζελ νύχια

Τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότερα προϊόντα υπόσχονται αποτέλεσμα τζελ εύκολα και γρήγορα. Πράγματι μπορείς μ’ ένα τέτοιο βερνίκι να πετύχεις ένα αποτέλεσμα που διαρκεί. Ωστόσο έχε υπόψη σου ότι δεν πρόκειται για τζελ νύχια. Αυτά θέλουν λίγο παραπάνω κόπο και 100% ασετόν για την αφαίρεσή του. Εκτός από τα απαιτούμενα που χρειάζονται για το τυπικό μανικιούρ, θα χρειαστείς τζελ βερνίκι και μια λάμπα UV για να τα στεγνώσεις και μια σπάτουλα νυχιών για την αφαίρεσή τους.

Η προετοιμασία γίνεται με τον ίδιο τρόπο με το τυπικό μανικιούρ. Ξεκίνα απλώνοντας τη βάση του τζελ σε μια ιδιαίτερα λεπτή στρώση κι άφησέ τα νύχια σου να στεγνώσουν στη λάμπα για 120 δευτερόλεπτα. Συνέχισε με δύο στρώσεις από τζελ βερνίκι, τις οποίες θα αφήσεις για 120 δευτερόλεπτα κάτω από τη λάμπα UV. Αν το βερνίκι σου είναι αρκετά ανοιχτό χρώμα, τότε άπλωσε και μια τρίτη στρώση, την οποία θα αφήσεις να στεγνώσει για 120 δευτερόλεπτα.

Τελείωσε με το γυαλιστικό τζελ κι άφησε το να στεγνώσει για 120 δευτερόλεπτα. Το μεγάλο πλεονέκτημα των τζελ νυχιών είναι ότι δεν χρειάζεται να περιμένεις για να στεγνώσουν. Για να αφαιρέσεις τα τζελ νύχια, πρώτα πέρασε την επιφάνειά τους με μια λίμα και στη συνέχεια βούτηξε ένα κομμάτι βαμβάκι σε ασετόν και ακούμπησέ το στο νύχι σου. Τύλιξε το νύχι σου με αλουμινόχαρτο. Κάνε το ίδιο και για τα υπόλοιπα νύχια και περίμενε 15 περίπου λεπτά. Χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα μπορείς πλέον να αφαιρέσεις εύκολα το τζελ βερνίκι από τα νύχια σου. Τελείωσε απλώνοντας κρέμα ή κάποιο έλαιο στα πετσάκια σου και ενυδατική χεριών.

 

 

 

Μικρές συμβουλές

Ακολουθώντας τα παραπάνω απλά βήματα, μπορείς να έχεις εύκολα και γρήγορα ένα κομψό κι όμορφο μανικιούρ. Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, θα έχεις ένα ακόμη πιο τέλειο αποτέλεσμα.

  • Τα βερνίκια που στεγνώνουν γρήγορα είναι αναμφισβήτητα ιδιαίτερα βολικά. Όμως στεγνώνουν τα νύχια με αποτέλεσμα να σπάνε πιο εύκολα και το μανικιούρ να μην διαρκεί. Οπότε προτίμησε ένα κανονικό βερνίκι και προσπάθησε να το στεγνώσεις γρηγορότερα τοποθετώντας τα χέρια σου σε μια λεκάνη με παγάκια ή κάτω από κρύο νερό. Σίγουρα και με τον τρόπο αυτό δεν θα στεγνώσει άμεσα, αλλά θα έχεις το πιο γρήγορο δυνατό αποτέλεσμα.
  • Για μεγαλύτερη διάρκεια επίλεξε κάποια από τα προϊόντα που υπόσχονται αποτέλεσμα τζελ στο σπίτι, καθώς επιτυγχάνουν πράγματι μεγαλύτερη διάρκεια.
  • Μην κουνάς το βερνίκι σου πριν το απλώσεις. Φυσικά κι οι περισσότερες το κάνουμε αυτό σχεδόν ενστικτωδώς. Όσο και να θες, μην μπεις στον πειρασμό. Τρίψε το βερνίκι στα χέρια σου προκειμένου να ανακατευτεί. Ο λόγος είναι ότι με το κούνημα, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να δημιουργηθούν φυσαλίδες.
  • Απόφυγε το ζεστό νερό. Σε αντίθεση με το κρύο νερό, το ζεστό νερό είναι εχθρός του βερνικιού, καθώς το νύχι διαστέλλεται με αποτέλεσμα να σπάει το βερνίκι. Έτσι, προτίμησε να κάνεις το μανικιούρ σου αφού έχεις κάνει ντουζ ή τις δουλειές σου.
  • Αν καταλάθος έβαψες την περιοχή γύρω από το νύχι, δεν υπάρχει λόγος να απογοητεύεσαι καθώς μπορείς εύκολα να διορθώσεις το λάθος είτε με «μαρκαδόρους» που κυκλοφορούν έτοιμοι, είτε με μία μπατονέτα που θα βουτήξεις πρώτα σε ασετόν.
  • Αν η κατάσταση το επιτρέπει, χρησιμοποίησε βερνίκι με γκλίτερ, καθώς διαρκεί περισσότερο. Βέβαια, είναι πιο δύσκολο να το αφαιρέσεις. Όμως υπάρχουν ειδικά αφαιρετικά που μπορούν να αφαιρέσουν εύκολα και το γκλίτερ.

 

Εφοδιάσου λοιπόν με τον απαραίτητο εξοπλισμό κι είσαι έτοιμη.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη