Περισσότερος χρόνος για τη μαμά – ηρωίδα!

by Aggeliki Tsoukana

Οι υποχρεώσεις της μαμάς είναι πολλές… πάρα πολλές. Ευτυχώς όμως η τεχνολογία είναι εδώ για να βοηθά την ίδια και όποιον άλλον μοιράζεται τα οικιακά βάρη.

Υπάρχουν πολλές «έξυπνες» οικιακές συσκευές που είναι σχεδιασμένες για να γλιτώσουν χρόνο έως και να αλλάξουν την ποιότητα ζωής μιας μητέρας και της οικογένειας της. Οι παρακάτω συσκευές λοιπόν μπορούν να γίνουν σύμμαχοί σου!

 

 

Φροντίδα ρούχων με το πάτημα ενός κουμπιού

Η φροντίδα ρούχων αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στην καθημερινή ζωή, ειδικά σε μια οικογένεια με παιδιά. Όσο πιο πολλά είναι τα άπλυτα, τόσο πιο κουραστικό είναι να βάζεις πλυντήριο και ύστερα να περιμένεις να στεγνώσουν και τα πάντα ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο και τον καιρό που κάνει έξω.

Ευτυχώς, τα σύγχρονα πλυντήρια είναι πιο αποτελεσματικά. Εξοικονομούν χρόνο, ενέργεια και νερό και σε βοηθούν να προγραμματίζεις καλύτερα την καθημερινότητά σου. Έπειτα, υπάρχουν και τα στεγνωτήρια ρούχων. Γίνονται σύμμαχοι στην καθημερινή φροντίδα ρούχων, ειδικά σε περιόδους και περιοχές με περισσότερη υγρασία ή και χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Για όσους έχουν περιορισμένο χώρο και δεν μπορούν να συνδυάσουν πλυντήριο και στεγνωτήριο υπάρχει και τρίτη επιλογή που δεν είναι άλλη από το πλυντήριο-στεγνωτήριο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις τα ρούχα στο πλυντήριο-στεγνωτήριο και σε λιγότερο από μία ώρα θα τα βγάλεις καθαρά, στεγνά και μυρωδάτα. Και με λιγότερο τσαλάκωμα για λιγότερο έως καθόλου σιδέρωμα. Τα πλυντήρια-στεγνωτήρια της LG για παράδειγμα είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία Steam Refresh που αναλαμβάνει να φρεσκάρει τα ρούχα σε μόλις 20 λεπτά, απομακρύνοντας ζάρες και δυσάρεστες οσμές.

 

 

Όταν το σιδέρωμα γίνεται παιχνίδι

Αναφερθήκαμε στο πλύσιμο και στέγνωμα ρούχων. Ας μιλήσουμε και για ακόμα ένα «θέμα δυνατό»… το σιδέρωμα. Σίγουρα το πλύσιμο και στέγνωμα των ρούχων γίνεται με περισσότερη φροντίδα και λιγότερο τσαλάκωμα, αλλά ορισμένες φορές το σίδερο είναι απαραίτητο. Ευτυχώς όμως τώρα το σιδέρωμα γίνεται πιο εύκολα, πιο ξεκούραστα και με χωρίς (ή τουλάχιστον λιγότερα) «ωχ!». Το σωστό σύστημα σιδερώματος παρέχει πολλές πρακτικές ευκολίες που σου επιτρέπουν να ξεμπερδεύεις μια ώρα αρχύτερα.

 

 

Σκούπισμα χωρίς χρόνο και κόπο

Μία σύγχρονη ηλεκτρική σκούπα σου προσφέρει την απαραίτητη εργονομία και λειτουργικότητα ώστε να μπορείς να κάνεις γρήγορα, άνετα και ταυτόχρονα αποτελεσματικά το σκούπισμα των δαπέδων, και όχι μόνο. Στην «εξίσωση» μπαίνουν και οι σκούπες ρομπότ. Χάρη στην έξυπνη τεχνολογία με mobile apps για smartphone και tablet, μπορείς να χειριστείς τη σκούπα ρομπότ ακόμα κι όταν δεν βρίσκεσαι στο σπίτι σου. Απλά με το πάτημα ενός πλήκτρου, ξεκινάει η λειτουργία της καθαρίζοντας κάθε γωνιά του δωματίου κι επιστρέφει στη βάση της, περιμένοντας την επόμενη αποστολή της.

 

 

Μαγείρεμα όπως ποτέ άλλοτε

Το φαγητό της οικογένειας είναι ένα από τα πιο καίρια καθημερινά θέματα. Για μία σύγχρονη μαμά, όμως, δεν αρκεί μόνο να είναι συνεπής στο καθημερινό μαγείρεμα, θέλει να είναι και πιο δημιουργική. Θέλει να ευχαριστεί τους αγαπημένους της με συνταγές που συνδυάζουν την υγιεινή διατροφή με τη δημιουργικότητα. Μην αγχώνεσαι καθόλου!

Εξόπλισε την κουζίνα σου με «έξυπνες» συσκευές που θα σου παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία στο μαγείρεμα, για να αφιερώνεις τον χρόνο σου και σε άλλα πράγματα που αγαπάς. Συνδύασε έναν συνδεδεμένο φούρνο με smart επαγωγικές εστίες, και θα έχεις στη διάθεσή σου μια πληθώρα έξυπνων λειτουργιών για να μαγειρεύεις τα αγαπημένα σου πιάτα γρήγορα, οικονομικά και αποτελεσματικά.

Με διαισθητικές εφαρμογές όπως η Home Connect, που χρησιμοποιείται στις συνδεδεμένες συσκευές των Bosch και Siemens, ή το Miele@mobile, μπορείς να παρακολουθείς και να ελέγχεις τις ρυθμίσεις της βάσης εστιών και του απορροφητήρα σου, ή το επίπεδο μαγειρέματος στον φούρνο, όπως για παράδειγμα, να προσαρμόζεις άνετα τη βαθμίδα ισχύος ή τη διάρκεια του χρόνου απενεργοποίησης με χρονοκαθυστέρηση με λίγα κλικ από όπου κι αν βρίσκεσαι, ό,τι κι αν κάνεις.

 

 

Φούρνος μικροκυμάτων… το δεξί σου χέρι

Ο φούρνος μικροκυμάτων αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την κουζίνα του σύγχρονου νοικοκυριού. Εκτός από το γρήγορο ξεπάγωμα ή ζέσταμα φαγητού, πολλά μοντέλα είναι μία πολύ καλή λύση και για γρήγορα μαγειρέματα. Μπορείς να ψήσεις ένα τραγανό σνακ, ή να μαγειρέψεις γρήγορα μία σούπα! Όπως και να ‘χει, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ακόμα μία λύση για να περνάς λιγότερο χρόνο στην κουζίνα σου.

 

 

Ποτέ ξανά άγχος για το πλύσιμο των πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την κουζίνα σου, αφού με αυτό μπορείς να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη και να κερδίσεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να τον αφιερώσεις σε άλλα πράγματα, σίγουρα πιο ευχάριστα από το πλύσιμο των πιάτων. Υπάρχουν πολλά μοντέλα όπως τα «έξυπνα» πλυντήρια πιάτων με Home Connect που είναι εξαιρετικά αθόρυβα και έτσι μπορείς να βάλεις πλυντήριο τη νύχτα χωρίς πρόβλημα. Από την οθόνη του κινητού σου μπορείς να επιλέξεις πολλές ρυθμίσεις, πλύση με μισό φορτίο, προγραμματισμός πλύσεων και πολλά άλλα για να σε ξαλαφρώσουν από έναν μπελά ακόμη.

 

Όλα για την καλύτερη μαμά του κόσμου, τη δική σου μαμά

Η τεχνολογία γίνεται σύμμαχος για καλύτερη ζωή, σε σχεδόν όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς μας. Περισσότερος ελεύθερος χρόνος για τη σύγχρονη μαμά σημαίνει περισσότερη δημιουργικότητα, λιγότερο άγχος, περισσότερα χαμόγελα.

Μία από τις παραπάνω προτάσεις αξίζει να είναι το επόμενο δώρο για τη δική σου μαμά!

Μπορείς να δεις ακόμη