|  | 

Gaming News

Πώς κατεβάζουμε apps και games στο XBOX με κλειστή κονσόλα

 

H XBOX One κονσόλα δεν είναι απλά μία εξαιρετική παιχνιδομηχανή, αλλά ένας δυνατός υπολογιστής με λειτουργικό που διαθέτει πληθώρα λειτουργιών και ρυθμίσεων που μπορούν να κάνουν την ζωή σου ευκολότερη. Ειδικά οι Ρυθμίσεις Ενέργειας έχουν ενδιαφέρον κυρίως γιατί σου επιτρέπουν ανάμεσα σε άλλα να κατεβάζεις παιχνίδια (games), εφαρμογές (apps) και ενημερώσεις (updates) όταν η συσκευή είναι κλειστή και δεν την χρησιμοποιείς!

 

Οι απαραίτητες Ρυθμίσεις

Πρώτα από όλα πρέπει να πας στο μενού των Γενικών Ρυθμίσεων. Αυτό γίνεται πατώντας το κεντρικό κουμπί στο χειριστήριο του XBOX (το περίφημο Home Button) και από εκεί να πας τέρμα δεξιά στο σύμβολο του Γραναζιού και να επιλέξεις Settings. Δυστυχώς το μενού υποστηρίζει την αγγλική και όχι την ελληνική γλώσσα και αυτό είναι από τα λίγα μειονεκτήματα του.

Έτσι θα σου εμφανιστούν όλες οι πιθανές ρυθμίσεις και μενού παραμετροποίησης για οτιδήποτε σχετικό με τη λειτουργία της κονσόλας. Σίγουρα κάποια στιγμή αξίζει να αφιερώσεις χρόνο και να πειράξεις μερικές από αυτές. Όμως, ειδικά για θέματα ενέργειας και κατανάλωσης ρεύματος επιλέγεις το Power mode & startup.

Θα εμφανιστεί ένα νέο μενού όπου στα αριστέρα υπάρχουν κάποιες απλές επιλογές. Από εκεί ρυθμίζεις αν θες να γίνει shut down/ restart, αν θα ακούγεται ήχος κατά το boot αν και μετά από λίγη ώρα το XBOX πέφτει σε αδράνεια. Φυσικά, οι επιλογές στο μέσο της οθόνης είναι οι πιο ενδιαφέρουσες. Αναλυτικότερα, από εκεί έχεις την δυνατότητα να ρυθμίσεις το Power mode μεταξύ Instant-on και Energy-saving.

Το πρώτο που σου προσφέρει είναι ένα πολύ πιο γρήγορο boot (ξεκίνημα της κονσόλας), αλλά και τη δυνατότητα το XBOX να κατεβάζει από το διαδίκτυο και να εκτελεί βασικές λειτουργίες του (όπως η ενημέρωση λογισμικού) ακόμα και όταν δεν το χρησιμοποιείς. Άρα, με αυτήν την επιλογή μπορείς να συνεχίσεις το download παιχνιδιών, apps κτλ ακόμα και όταν «κλείσεις» την κονσόλα (για την ακρίβεια δεν κλείνει εντελώς). Όμως προσοχή, για να δουλεύει έτσι δεν θα πρέπει να έχεις κλικάρει την επιλογή turn off storage από δεξιά, γιατί απλά δεν θα είναι ενεργός ο σκληρός δίσκος.

 

Αντίθετα, η Energy-saving επιλογή κλείνει πλήρως και τελείως το μηχάνημά σου. Δηλαδή, δεν καίει ρεύμα και είναι σαφώς μία πιο οικονομική και οικολογική επιλογή (από πλευράς κατανάλωσης), αλλά ταυτόχρονα δεν θα έχεις κατέβασμα σε updates, apps, και games κάθε ώρα και στιγμή (χωρίς να χειρίζεσαι την κονσόλα ή να είσαι μπροστά).

Αν εμφανίζεται η επιλογή On start, go to TV στα δεξιά, είναι πιθανό να μην σε ενδιαφέρει γιατί αφορά κάτι που είναι πιο σύνηθες στο εξωτερικό και δη στις ΗΠΑ την καλωδιακή τηλεόραση.

Τέλος, να σημειωθεί ότι αυτές οι ρυθμίσεις ενέργειας αλλάζουν τη λειτουργικότητα όχι μόνο της κονσόλας, αλλά και των σχετικών συνδεδεμένων με τον Microsoft λογαριασμό σου applications για κινητό ή τάμπλετ. Συνεπώς, αν χρησιμοποιείς τις επίσημες εφαρμογές όπως τα XBOX και XBOX GAME PASS app μπορείς και από εκεί να ζητάς ένα download να ξεκινήσει ακόμα και αν η κονσόλα είναι off ή αν εσύ βρίσκεσαι μακριά από αυτήν. Άρα, αν είσαι στη δουλειά και αγοράσεις online ένα game ή ενεργοποιήσεις κάποια gold προσφορά, τότε όταν γυρίσεις σπίτι σου θα το βρεις κατεβασμένο και έτοιμο για χρήση.

 

Δείτε ακόμη

 • E3 2021: Sea of Thieves a Pirates Life

  E3 2021: Sea of Thieves a Pirates Life

    Μια απο τις εκπλήξεις της παρουσίασης της Microsoft στην Ε3 2021 ήταν η ανακοίνωση της  πρώτης συνεργασίας με την

 • E3 2021: Halo Infinite

  E3 2021: Halo Infinite

    Ένα από τα μεγάλα χαρτιά της Microsoft για την Ε3 2021 ήταν το Halo Infinite. Μετά από την ακύρωση

 • E3 2021: Guardians Of The Galaxy

  E3 2021: Guardians Of The Galaxy

      Την παρουσίαση της Square Enix άνοιξε ένας νέος τίτλος στο σύμπαν της Marvel. Το Guardians of The Galaxy

 • E3 2021: Morza Horizon 5

  E3 2021: Morza Horizon 5

    Ένα ολοκαίνουριο Forza με άρωμα Λατινικής Αμερικής παρουσίασε η Microsoft στην Ε3 2021. Microsoft και Forza Horizon αποτελούν αναπόσπαστο

 • E3 2021: Redfall

  E3 2021: Redfall

    Η συνδυασμένη παρουσίαση Microsoft και Bethesda στο πλαίσιο της Ε3 2021 έκλεισε με μια έκπληξη. Η ομάδα ανάπτυξης Arkane

 • E3 2021: Contraband

  E3 2021: Contraband

    Το ολοκαίνουριο Contraband ανακοίνωσε η Microsoft σε συνεργασία με την Avalanche Studios στη φετινή παρουσίαση της Ε3 μεταξύ άλλων.

 • Ε3 2021: Outer Worlds 2

  Ε3 2021: Outer Worlds 2

    Microsoft και Obsidian ανακοίνωσαν το Outer Worlds 2 κατά τη διάρκεια της Ε3 2021. Όπως και ο πρώτος τίτλος,

 • E3 2021: Back 4 Blood

  E3 2021: Back 4 Blood

    Την άμεση κυκλοφορία του Back 4 Blood στο Xbox Game Pass, ανακοίνωσε στην παρουσίαση της Microsoft, η Turtle Rock

 • E3 2021: Starfield

  E3 2021: Starfield

    Με παρουσίαση ενός νέου τίτλο έκανε την εισαγωγή της η Microsoft με την Bethesda στα πλαίσια της φετινής Ε3.

 • E3 2021: Battlefield 2042

  E3 2021: Battlefield 2042

    Μπορεί το Battlefield 2042 να ανακοινώθηκε πριν από μερικές μέρες από την ΕΑ χωρίς gameplay βίντεο, η εταιρία όμως

 • E3 2021: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

  E3 2021: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

    Με σημαντικό αριθμό ανακοινώσεων ξεκίνησε η παρουσίαση της Microsoft για την Ε3 2021. Μια απο τις ανακοινώσεις ήταν και

 • E3 2021: Shadow Warrior 3 trailer 2

  E3 2021: Shadow Warrior 3 trailer 2

    Το δεύτερο trailer για το επερχόμενο Shadow Warrior 3 έδωσε στη δημοσιότητα η Devolver Digital, publisher του παιχνιδιού. Η

 • E3 2021: Wizard with a Gun

  E3 2021: Wizard with a Gun

    Wizard with a Gun, ένα online co-op παιχνίδι από τη Galvanic Games και την Devolver Digital. Το Wizard with

 • E3 2021: Watch Dogs Legion Bloodline

  E3 2021: Watch Dogs Legion Bloodline

    Η Ubisoft ανακοίνωσε το DLC του Watch Dogs Legion ονόματι Bloodline.  Πρόκειται για prequel του τρίτου παιχνιδιού της σειράς