Στις 2 Φεβρουαρίου θα λανσαριστεί το Apple Vision Pro AR/VR headset

by Aggeliki Tsoukana

To Apple Vision Pro είναι ένα headset μικτής πραγματικότητας (AR/ VR), που αποτελεί το επόμενο μεγάλο βήμα στον χώρο της τεχνολογίας και υπόσχεται να προσφέρει μια νέα πραγματικότητα. Θα κυκλοφορήσει στις 2 Φεβρουαρίου 2024 και σε περίπτωση που φοράς γυαλιά, πιθανό να χρειαστείς φακούς διόρθωσης της όρασης, που παρέχει η Zeiss.

H Apple χαρακτηρίζει το Vision Pro ως μιας συσκευή που προορίζεται για spatial computing. Ο έλεγχος της πραγματοποιείται είναι κυρίως με τα χέρια, τα μάτια και τη φωνή του χρήστη, ενώ είναι δυνατή η σύνδεση ενός Magic Keyboard ή Trackpad για μεγαλύτερη παραγωγικότητα ή ενός controller για χαλάρωση με αγαπημένα video games.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα του headset θα μπορείς να βρεις εκατομμύρια εφαρμογές των iOS και iPadOS, ενώ θα υπάρχουν και κάποιες που θα τρέχουν μόνο στο visionOS, το λειτουργικό σύστημα της νέας συσκευής. Απλά θα κοιτάς στην εφαρμογή με την οποία επιθυμείς να αλληλοεπιδράσεις, θα πατάς με τα δάκτυλά σου, θα χρησιμοποιείς τον καρπό σου για το scrolling και θα γράφεις με το εικονικό πληκτρολόγιο. Μέσω του ψηφιακού βοηθού Siri θα είναι δυνατό ο έλεγχος της αναπαραγωγής πολυμέσων, η ενεργοποίηση/απενεργοποίηση εφαρμογών και πολλά άλλα. Θα μπορείς να τοποθετείς τις εφαρμογές οπουδήποτε θέλεις στο εικονικό τρισδιάστατο περιβάλλον εργασίας και θα επιτρέπεται η πρόσβαση σε υπολογιστή Mac μέσω του Vision Pro, για να μετατρέπεις την επιφάνεια εργασίας σου σε έναν τεράστιο καμβά ανάλυσης 4Κ.

 

 

Περνώντας στον τομέα της ψηφιακής διασκέδασης, αν είσαι λάτρης των ταινιών και των σειρών, θα μπορείς να κάνεις stream από πλατφόρμες όπως το Apple TV+, το Disney+ και το Max (ΗΒΟ), με την εικονική οθόνη να σε κάνει να νομίζεις ότι παρακολουθείς σε τηλεόραση 100 ιντσών. Μέσω του Apple TV app θα παρέχεται υποστήριξη για περιεχόμενο HDR και θα υπάρχουν διαθέσιμοι πάνω από 150 τίτλοι σε 3D. Επίσης σημαντική είναι η υποστήριξη για το Immersive Video format της Apple, που ανοίγει μια πύλη προς τρισδιάστατες εμπειρίες με οπτική 180 μοιρών, σε υψηλή ανάλυση. Αν σου αρέσουν τα παιχνίδια, στη βιβλιοθήκη του Apple Arcade θα βρεις πάνω από 250 τίτλους. Οι εμπειρίες θα γίνουν ακόμα πιο καθηλωτικές, καθώς το Vision Pro υποστηρίζει τις λειτουργίες των PlayStation και Xbox για remote play. Τέλος, θα μπορείς να συνδέσεις ένα iPhone 15 Pro ή ένα iPhone 15 Pro Max και να δεις στην εικονική οθόνη του Vision Pro εικόνες και videos στην πραγματική τους διάσταση.

 

Για το ξεκλείδωμα της συσκευής, η Apple έχει αναπτύξει ένα νέο σύστημα πιστοποίησης της ταυτότητας του χρήστη. Είναι το Optic ID που χρησιμοποιείται επίσης για την αυτόματη συμπλήρωση του password και την έγκριση πληρωμών. Η εταιρεία αναφέρει ότι οι πληροφορίες που αφορούν τα μάτια των χρηστών παραμένουν απόλυτα ιδιωτικές και σε αυτές δεν έχει πρόσβαση κανένας άλλος, εκτός από τους χρήστες. Επιπλέον, για να γίνει ακόμα πιο εύκολη η πρόσβαση για μεγαλύτερες ομάδες του πληθυσμού, υπάρχει μια σειρά από χαρακτηριστικά προσβασιμότητας, όπως η ενεργοποίηση της παρακολούθησης για το ¨κυρίαρχο” μάτι, αυτό δηλαδή που βλέπει καλύτερα.

 

Μπορείς να δεις ακόμη