Ψηφιακή Μέριμνα: Voucher 200 ευρώ για την αγορά μαθητικού-φοιτητικού Laptop, PC ή tablet

by K-Admin 1

 

Αν έχεις παιδί σε οποιαδήποτε εκπαιδευτική βαθμίδα και σχεδιάζεις είτε να «φρεσκάρεις» τον τεχνολογικό του εξοπλισμό, είτε να του αγοράσεις τον πρώτο υπολογιστή (PC ή Laptop) ή tablet, τότε πιθανότατα θα μπορείς να επωφεληθείς από το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα». Το πρόγραμμα πρόκειται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, παρέχοντας Voucher αξίας 200 ευρώ για την αγορά Laptop, PC ή tablet σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές.

Όπως έχει ανακοινωθεί, το «Ψηφιακή Μέριμνα» θα «τρέξει» μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα αναπτύξει η «Κοινωνία της Πληροφορίας». Ο προϋπολογισμός του θα ανέλθει σε 112 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι οι δικαιούχοι των vouchers θα φτάσουν περίπου τους 565.000, ώστε να στηριχθούν οικονομικά για την ενίσχυση των ψηφιακών τους εργαλείων.

Παρακάτω, θα βρεις τις βασικές πληροφορίες για το πρόγραμμα.

 

 

Θα υπάρχουν εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια συμμετοχής;

Ναι, με τη φόρμουλα του «ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος», το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 6.000 ευρώ. Το «ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα» προκύπτει από το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Έτσι, για παράδειγμα, για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ. Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ. Από την άλλη πλευρά για μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

 

 

Ποιες κατηγορίες μαθητών και φοιτητών θα αφορά;

Παιδιά και νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι καλύπτει όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, από το νηπιαγωγείο μέχρι και το πανεπιστήμιο.

 

Πώς θα δηλώνεται η συμμετοχή στο πρόγραμμα;

Με την είσοδο στην πλατφόρμα που θα δημιουργήσει η «Κοινωνία της Πληροφορίας». Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι η διαδικασία να είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, ώστε η πλατφόρμα να ελέγχει αμέσως κατά πόσο ικανοποιούνται τα κριτήρια. Έτσι, θα αρκεί η εισαγωγή των στοιχείων του Taxisnet, ώστε να διαπιστώσει κανείς αν είναι δικαιούχος ή όχι. Στην περίπτωση που πληρούνται οι όροι συμμετοχής, τότε το Voucher θα εκδίδεται με τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού.

 


 

Με ποιον τρόπο θα εξαργυρώνεται το Voucher;

Αν η προμήθεια του εξοπλισμού πρόκειται να γίνει σε κάποιο φυσικό κατάστημα, ο δικαιούχος θα πρέπει να εκτυπώσει τον ηλεκτρονικό κωδικό που αντιστοιχεί στο Voucher και να έχει μαζί του στην αγορά. Στην περίπτωση πάλι ηλεκτρονικής αγοράς του PC ή του tablet, τότε η εξαργύρωση θα γίνεται με την αποστολή του ηλεκτρονικού κωδικού.

Όπως είναι φυσικό, το προϊόν που θα επιλέξει ο δικαιούχος θα μπορεί να έχει μεγαλύτερη τιμή από 200 ευρώ, την αξία δηλαδή του Voucher. Τότε θα καταβάλει ο ίδιος τη σχετική διαφορά.

 

 

Πότε αναμένεται να αρχίσει να «τρέχει» το πρόγραμμα;

Στόχος είναι να ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερα. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες ότι η πλατφόρμα μπορεί να ανοίξει ακόμη και στις αρχές Μαρτίου.

Μείνε συντονισμένος στο Kblog για να μάθεις όλες τις πληροφορίες και όλα τα νέα για το καινούριο πρόγραμμα.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη