|  |  | 

Κουζίνα Συνταγές

Αλμυρό κέικ

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

 

Υλικά για ένα ταψάκι Διαμ: 26εκ.

  • 3 αβγά
  • 125γρ. ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20γρ.)
  • 150γρ. κεφαλοτύρι ξυσμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1 κ. σ. ζάχαρη
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 5-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Φρέσκια ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ντοματίνια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C πάνω κάτω. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 1 κουταλιά από το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν και αφήνουμε το τηγάνι εκτός φωτιάς.
  2. Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά και τα χτυπάμε ελαφρά μαζί με τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι. Αφού ενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μίγμα.
  3. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε το ξυσμένο τυρί, τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τα καρότα, τις λιαστές ντομάτες, τον άνηθο, τον μαϊντανό και μπόλικο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα σε ταψάκι διαμέτρου 26εκ. στρωμένο με λαδόκολλα.
  4. Ψήνουμε το κέικ για 40-50 λεπτά περίπου, χωρίς να ανοίξουμε καθόλου τον φούρνο ενδιάμεσα.
  5. Ξεφορμάρουμε το κέικ σε πιατέλα και το σερβίρουμε χλιαρό ή και κρύο κόβοντας κομμάτια.

 

Δείτε ακόμη