Redmi Note 10 Series: Δέκα με τόνο

by Manos Kavvalos

 

H σειρά συσκευών Redmi Note της Xiaomi δεν έχει εξελιχθεί άδικα σε best seller στην κατηγορία της, αφού κάθε χρόνο η εταιρεία προσπαθεί να προσφέρει τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό hardware και τιμής. Από αυτόν τον “κανόνα” δεν ξεφεύγουν και τα νέα Redmi Note 10 και Redmi Note 10 Pro που μπορείς από σήμερα κιόλας να προ-παραγγείλεις μέσα από το kotsovolos.gr.

Βασικό χαρακτηριστικό του Redmi Note 10 είναι η AMOLED οθόνη των 6,43 ιντσών που αντικαθιστά την LCD οθόνη του απερχόμενου μοντέλου, προκειμένου να σου προσφέρει αξεπέραστη εμπειρία εικόνας με απίστευτα μαύρα, ζωντανά χρώματα και υψηλή φωτεινότητα που ξεπερνάει τα 1000 nits. Παράλληλα με την εικόνα, η συσκευή διακρίνεται και για τον καθηλωτικό της ήχο, με διπλά ηχεία για σωστή στερεοφωνική εικόνα, υποστήριξη αναπαραγωγής αρχείων μουσικής υψηλής ανάλυσης και ειδικό γραμμικό μοτέρ που “μεταφράζει” τον ήχο σε εφέ δόνησης, ώστε να νιώθεις στο κέντρο της δράσης είτε παρακολουθείς κάποια ταινία, είτε παίζεις κάποιο παιχνίδι.

 

 

Φυσικά, η Xiaomi δεν έχει παραβλέψει ούτε το φωτογραφικό τομέα και το Redmi Note 10 είναι έτοιμο να απαθανατίσει όλες τις στιγμές της καθημερινότητάς σου με το τετραπλό σύστημα καμερών του, που περιλαμβάνει: κύριο αισθητήρα στα 48MP, υπερευρυγώνια κάμερα με αισθητήρα των 8MP, macro κάμερα για κοντινές λήψεις με αισθητήρα των 2MP και αισθητήρα βάθους πεδίου των 2MP ειδικά για τα πορτρέτα σου. Παράλληλα, η εφαρμογή της κάμερας προσφέρει πολλά διαφορετικά mode λειτουργίας, όπως η βελτιωμένη λειτουργία νυχτερινής λήψης ή η λειτουργία selfie time-lapse που θα λατρέψεις, αν συνηθίζεις να κάνεις tutorials σε stories.

Oι κάμερες είναι το δυνατό χαρτί και του Redmi Note 10 Pro, το οποίο επαναπροσδιορίζει τον φωτογραφικό πήχη στην κατηγορία τιμής του, χάρη στον κύριο αισθητήρα των 108MP με τεχνολογία binning 9-σε-1, το Dual native ISO  και το εξελιγμένο Night mode 2.0, εξασφαλίζοντάς σου άριστες λήψεις, ανεξαρτήτως φωτιστικών συνθηκών. Τον αισθητήρα των 108MP συμπληρώνουν, ένας αισθητήρας των 8MP με υπερευρυγώνιο φακό, ένας αισθητήρας 5MP με telemacro φακό που σου προσφέρει και 2x οπτικό ζουμ και τη δυνατότητα να εστιάσεις σε απόσταση εκατοστών από όποιο αντικείμενο επιθυμείς, ενώ δεν λείπει και ο αισθητήρας βάθους πεδίου των 2MP για τα πορτρέτα.

 

 

Όσο για την εφαρμογή της κάμερας και εδώ θα βρεις πολλές έξυπνες λειτουργίες, όπως η Dual Video για να πραγματοποιείς ταυτόχρονα εγγραφή από την κύρια και την μπροστινή κάμερα, ή οι Photo Clones και Video Clones που σου επιτρέπουν να παίξεις πολλαπλούς ρόλους σε φωτογραφίες και βίντεο αντίστοιχα, ώστε να μοιραστείς περιεχόμενο που να ξεχωρίζει πραγματικά στα αγαπημένα σου μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ότι αφορά την απεικόνιση, το Redmi Note 10 Pro διαθέτει και αυτό οθόνη AMOLED, μόνο που είναι μεγαλύτερη, στις 6.67 ίντσες, ενώ υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 120Hz για κορυφαία ομαλότητα και ακόμα υψηλότερη μέγιστη φωτεινότητα (1200 nits). Από πλευράς επιδόσεων, το Redmi Note 10 Pro χρησιμοποιεί το Qualcomm Snapdragon 732G chipset, που αποτελεί ένα από τα πλέον ισχυρά chip σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Αμφότερα τα Note 10 και Note 10 Pro προσφέρουν υψηλή ασφάλεια χάρη στον επανασχεδιασμένο πλευρικό αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων Arc, που ενσωματώνεται αρμονικά στο σώμα των συσκευών, ενώ δεν πρόκειται να σε αφήσουν ποτέ στα κρύα του λουτρού από πλευράς αυτονομίας, αφού διαθέτουν μεγάλες μπαταρίες των 5.000mAh, καθώς και υποστήριξη για γρήγορη φόρτιση των 18 Watt και 33 Watt αντίστοιχα.

Για το τέλος αφήσαμε τις αποχρώσεις. Το Redmi Note 10 είναι διαθέσιμο σε τρεις αποχρώσεις (Onyx Gray, Pebble White, Lake Green) και σε χωρητικότητες 64GB ή 128GB, με 4GB μνήμης RAM. Το Redmi Note 10 Pro μπορείς να το αποκτήσεις επίσης σε τρεις αποχρώσεις (Onyx Gray, Glacier Blue, Gradient Bronze), αποκλειστικά σε χωρητικότητα 128GB με 6GB μνήμης RAM, όμως αν θεωρείς τον εαυτό σου απόλυτο fan της σειράς και της Xiaomi, τότε δε θα πρέπει να χάσεις το ειδικό Redmi Note 10 Pro Mi Fan Edition που θα διατεθεί σε περιορισμένες ποσότητες με 128GB αποθηκευτικού χώρου και 8GB μνήμης RAM, αποκλειστικά στην Gradient Bronze απόχρωση.

Μπορείς να δεις ακόμη