Ρομποτικές σκούπες iRobot Roomba: H φροντίδα δαπέδων και χαλιών στον… αυτόματο!

 

Η iRobot, η εταιρεία που έχει αναπτύξει μερικά από τα πιο σημαντικά ρομπότ παγμοσμίως κι έχει πλούσια ιστορία πρωτοπορίας, παρουσιάζει τρεις νέες σκούπες ρομπότ στη σειρά Roomba που είναι σχεδιασμένες για το έξυπνο σπίτι του μέλλοντος. Ο λόγος για τις ρομποτικές σκούπες Roomba 676, Roomba e5 και τη «ναυαρχίδα» της σειράς, Roomba 980.

 

 

Ρομποτικές σκούπες με νοημοσύνη

Οι νέες ρομποτικές σκούπες της iRobot καθαρίζουν τα δάπεδα και τα χαλιά εντελώς διαφορετικά από τον τρόπο που καθαρίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι, χρησιμοποιώντας νοημοσύνη ρομπότ για να καθαρίσουν αποτελεσματικά ολόκληρο το δάπεδο του σπιτιού σου, χωρίς καμία δική σου παρέμβαση και κόπο.

Οι δεκάδες αισθητήρες υψηλής ευαισθησίας κι ακρίβειας, που βρίσκονται περιμετρικά και στο κάτω μέρος των ρομποτικών σκουπών Roomba, συνδυάζονται με το έξυπνο σύστημα αποφυγής Antitangle, εξαλείφοντας έτσι εντελώς το ενδεχόμενο πτώσης από σκάλες και την εμπλοκή σε καλώδια ή κρόσσια χαλιών.

Παράλληλα, το έξυπνο σύστημα πλοήγησης iAdapt με 40 προκαθορισμένες κινήσεις, καθοδηγεί τη ρομποτική σου σκούπα σ’ όλο το χώρο, κατά μήκος των τοίχων, γύρω από τα έπιπλα και κάτω από αυτά, ώστε το καθάρισμα να είναι άψογο.

 

 

Αποτελεσματική αναρρόφηση για κάθε τύπο δαπέδου

Εξοπλισμένες με το καινοτόμο σύστημα καθαρισμού τριών σταδίων AeroForce, οι νέες ρομποτικές σκούπες Roomba παρέχουν ένα ισχυρό αποτέλεσμα καθαρισμού, είτε πρόκειται για καθαρισμό σκληρών δαπέδων είτε χαλιών.

Το σύστημα καθαρισμού AeroForce χρησιμοποιεί δύο αντίθετα περιστρεφόμενες βούρτσες υψηλής ταχύτητας για να συλλέγει αποτελεσματικά τη σκόνη, τις τρίχες των κατοικίδιων αλλά και μεγάλες ακαθαρσίες από το δάπεδο και τα χαλιά, την ίδια στιγμή που μία τρίτη, πλευρική βούρτσα, αναλαμβάνει τον καθαρισμό των πιο δυσπρόσιτων περιοχών του σπιτιού, όπως γύρω από τα έπιπλα, κατά μήκος των τοίχων, ή τις γωνίες των δωματίων.

Επιπλέον, ενσωματώνουν έναν ισχυρό κινητήρα αναρρόφησης που εξασφαλίζει την αναρρόφηση και της πιο λεπτής σκόνης και κάδο μεγάλης χωρητικότητας, ο οποίος συνδυάζεται μ’ ένα φίλτρο μικροïνών που καθιστά τον εξερχόμενο αέρα καθαρότερο ακόμα κι απ’ αυτόν που αναπνέεις, χωρίς αλλεργιογόνα, μυρωδιές και μικροσκοπικά σωματίδια.

 

 

Αυτόματη επαναφόρτιση για ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια καθαρισμού

Οι ρομποτικές σκούπες της iRobot ενσωματώνουν μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής χωρητικότητας που εγγυάται καθαρισμό για έως και 2 ώρες σε πλήρη φόρτιση.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τη φόρτιση, καθώς το πλεονέκτημα μιας μπαταρίας λιθίου είναι η υψηλή χωρητικότητα και η μεγάλη διάρκεια ζωής της. Κι αν η φόρτιση της μπαταρίας δεν επαρκεί, η ρομποτική σου σκούπα θα επιστρέφει στη βάση της για επαναφόρτιση. Στη συνέχεια, συνεχίζει τον καθαρισμό από το σημείο όπου είχε σταματήσει – εντελώς αυτόματα.

 

 

 

Σκληροτράχηλες με τη βρωμιά και τη σκόνη, απαλές με τα έπιπλα και τις κουρτίνες σου

Χάρη στον έξυπνο προφυλακτήρα απαλής επαφής, οι σκούπες Roomba μπορούν κι αναγνωρίζουν εμπόδια όπως έπιπλα, καλύμματα ή κουρτίνες με αποτέλεσμα να καθαρίζουν αποτελεσματικά κάτω από το κρεβάτι ή ακόμα και γύρω από τις κουρτίνες, χωρίς να χρειάζεται να σηκώνεις ή να μετακινείς αντικείμενα.

 

 

Έξυπνος προγραμματισμός καθαρίσματος

Η ευέλικτη λειτουργία προγραμματισμού καθαρίσματος σου επιτρέπει να επιλέξεις τις ημέρες και τις ώρες που θέλεις να ξεκινάει ο καθαρισμός για σταθερά καθαρό δάπεδο ακόμα και χωρίς την παρουσία σου. Μπορείς π.χ. να ρυθμίσεις τη Roomba σου να καθαρίζει τρεις φορές την εβδομάδα, και το ρομπότ θα καθαρίζει κάθε εβδομάδα στην προγραμματισμένη ώρα!

Αν δεν επιθυμείς να προγραμματίσεις αυτόματο καθαρισμό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα SPOT για τοπικό καθαρισμό. Η συγκεκριμένη λειτουργία μπορεί να χρησιμεύσει όταν, για παράδειγμα, χυθεί ζάχαρη στην κουζίνα σου ή για να καθαριστεί το χαλάκι στην είσοδο του σπιτιού σου.

Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία εικονικού τοίχου Halo για να καθαρίσεις ένα συγκεκριμένο χώρο ή εάν θέλεις η σκούπα σου να αποφύγει την προσέγγιση καλωδίων ή εύθραυστων αντικειμένων. Η λειτουργία Halo δημιουργεί ένα αόρατο πεδίο που η ρομποτική σκούπα δεν μπορεί να προσπεράσει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί π.χ. σε μικρά δοχεία νερού κατοικίδιων ζώων.

 

 

Απομακρυσμένος έλεγχος με mobile App

Χάρη στην έξυπνη τεχνολογία με την εφαρμογή iRobot HOME στο smartphone ή στο tablet σου, μπορείς να χειριστείς τη ρομποτική σου σκούπα ακόμα κι όταν δεν βρίσκεσαι στο σπίτι σου. Απλά με το πάτημα ενός πλήκτρου, ξεκινάει η λειτουργία της καθαρίζοντας κάθε γωνιά του δωματίου κι επιστρέφει στη βάση της, περιμένοντας την επόμενη αποστολή της.

Το iRobot HOME σου προσφέρει πολλές ακόμη χρήσιμες λειτουργίες όπως τη δυνατότητα να προγραμματίζεις τον καθαρισμό οποιαδήποτε ημέρα ή ώρα της εβδομάδας, να πραγματοποιείς συντήρηση της σκούπας (π.χ. ειδοποίηση για άδειασμα κάδου, καθάρισμα βουρτσών κ.ά.), να ελέγξεις το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, ή να λάβεις χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τη λειτουργία της συσκευής σου.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη