Smart συσκευές που κάνουν τη ζωή στο σπίτι συναρπαστική

by K-Admin 1

 

Διανύουμε μια περίοδο που ψυχαγωγία και εργασία έχουν γίνει… «σπιτική υπόθεση». Ευτυχώς, η σύγχρονη τεχνολογία γύρω από το smart home μπορεί να κάνει τη ζωή στο σπίτι λίγο πιο ενδιαφέρουσα και συναρπαστική.

Με μια πληθώρα προτάσεων σε έξυπνο φωτισμό και smart ήχο, μπορεί να μετατρέψει το σπίτι σου σε ένα high tech καταφύγιο χαλάρωσης και ψυχαγωγίας. Παρακάτω, μικρές και έξυπνες ιδέες για να το πετύχεις.

 

 

Έξυπνος φωτισμός για κάθε περίσταση

Με τον έξυπνο φωτισμό, οι παραδοσιακοί λαμπτήρες αντικαθίστανται από έξυπνες λάμπες LED εύκολα και γρήγορα, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετηθούν στο ντουί του φωτιστικού, στη θέση της συμβατικής λάμπας. Έπειτα, χρησιμοποιώντας το smartphone ή το tablet σου, θα μπορείς να ελέγχεις κάθε έξυπνη λάμπα που έχεις εγκαταστήσει μέσω του ασύρματου οικιακού δικτύου Wi-Fi. Οι λύσεις έξυπνου φωτισμού παρέχουν την ευελιξία να δημιουργήσεις τη δική σου ατμόσφαιρα για κάθε περίσταση. Έλεγξε κάθε έξυπνη λάμπα που έχεις εγκαταστήσει μέσω του ασύρματου οικιακού δικτύου και απόλαυσε εγγυημένη ομαλή ρύθμιση έντασης φωτισμού. Ούτε πολύ έντονο φως, ούτε πολύ χαμηλό, αλλά ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι, χωρίς καλώδια, ηλεκτρολόγους ή εγκαταστάσεις.

Μπορείς να ελέγχεις την ένταση του φωτός, αξιοποιώντας προσαρμοσμένα προγράμματα για κάθε περίσταση, έτσι ώστε να ρυθμίζεις το φωτισμό ανάλογα την ώρα και τη διάθεσή σου. Για παράδειγμα με τη Xiaomi Mi LED Smart Bulb μπορείς να αλλάζεις την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο, αλλάζοντας το χρώμα της λάμπας ή ακόμα και να σετάρεις το movie mode όταν απολαμβάνεις μια ταινία στην τηλεόρασή σου.

 

 

Μπορείς, επίσης, να χρησιμοποιήσεις το smartphone ή το tablet σου για να προγραμματίσεις και χρονικά την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση των έξυπνων λαμπτήρων LED, ώστε να ανάβουν λίγο πριν από τη δύση του ήλιου ή την ώρα που γυρίζεις κάθε μέρα στο σπίτι από τη δουλειά. Επιπροσθέτως, μπορείς αν το θες να «ομαδοποιήσεις» τις λάμπες δύο ή και περισσότερων δωματίων, για να τις ρυθμίζεις όλες μαζί.

Έπειτα, υπάρχει κι επιλογή του hub όπως είναι τα φώτα Philips Hue με τη γέφυρα (bridge), το οποίο αναλαμβάνει ρόλο «γέφυρας επικοινωνίας» ανάμεσα στην έξυπνη λάμπα LED και το οικιακό σου δίκτυο. Και σε αυτήν την περίπτωση, η σύνδεση είναι εξαιρετικά εύκολη, αφού μόλις βάλεις στην πρίζα το hub και «κατεβάσεις» στο smartphone σου την αντίστοιχη εφαρμογή, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη του κινητού σου και να ρυθμίσεις όλες τις έξυπνες λάμπες LED που έχεις εγκαταστήσει στο σπίτι σου.

 

 

Smart living με έξυπνα ηχεία

Από την άνεση του καναπέ, παρακολούθησε στη smart TV τις αγαπημένες σου τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, ή χαλάρωσε σερφάροντας στο ίντερνετ. Άκου την αγαπημένη σου μουσική από το smartphone ή το tablet στα ασύρματα ηχεία σε όλους τους χώρους του σπιτιού και ταυτόχρονα φτιάξε ατμόσφαιρα ρυθμίζοντας το φωτισμό του χώρου με το πάτημα ενός κουμπιού. Συνδύασε όλες τις έξυπνες συσκευές ήχου και φωτισμού με βοηθούς, όπως την Alexa και το Google Assistant, και δημιούργησε ένα άνετο περιβάλλον σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, απλά με τη φωνή σου.

Είτε θέλεις να μάθεις τα νέα για τον καιρό, να μάθεις τον τίτλο ενός τραγουδιού που ακούς, να ακούσεις όλες τις επικεφαλίδες των τελευταίων ειδήσεων ή να ρυθμίσεις το φωτισμό στο σπίτι, τα έξυπνα ηχεία με ενσωματωμένο βοηθό φωνής βρίσκονται δίπλα σου για να σε βοηθήσουν.

Με ένα μικρό και κομψό Smart ηχείο, όπως το Amazon Echo Dot ή το Google Home Mini, στο κομοδίνο του υπνοδωματίου ή στο κέντρο του σαλονιού, έχεις τη δυνατότητα να απαντήσεις σε τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και να μεταφέρεις τον ήχο σε άλλες συμβατές συσκευές. Ενεργοποίησε τα φώτα πριν σηκωθείς από το κρεβάτι, ή ενεργοποίησε την καφετιέρα καθώς πηγαίνεις στην κουζίνα. Ρύθμισε το φωτισμό στο σαλόνι για να δεις την αγαπημένη σου σειρά στην τηλεόραση. Κι όλα αυτά, μόνο με τη φωνή σου.

Παράλληλα, ένα έξυπνο ηχείο διαθέτει λειτουργίες που «συνεργάζονται» με συμβατούς αισθητήρες καπνού, ή αντικραδασμικούς ανιχνευτές ανοίγματος. Σε ειδοποιούν κάθε φορά που εντοπίζουν καπνό, θόρυβο ή παραβίαση, προστατεύοντας τον χώρου σου.

Σύνδεσε ένα έξυπνο ηχείο με βοηθό φωνής σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτοματισμού, όπως το Somfy Tahoma, για διαχειρίζεσαι και να ελέγχεις οποιαδήποτε συνδεδεμένη σε αυτό συσκευή, όπως IP κάμερες ασφαλείας, αισθητήρες κι ανιχνευτές, παράθυρα κ.ά., απλά χρησιμοποιώντας τη φωνή σου.

 

 

Ευεξία και ευδαιμονία με μουσική σε όλο το σπίτι

Φαντάσου να ξυπνάς το πρωί βάζοντας το αγαπημένο σου άλμπουμ ή λίστα αναπαραγωγής στο σύστημα ήχου στην κρεβατοκάμαρα σου. Στη συνέχεια, πηγαίνοντας στο μπάνιο για ένα γρήγορο ντους, να συνεχίζεις να ακούς τα ίδια τραγούδια από διαφορετικό ηχείο. Όταν η μοναδική ακουστική εμπειρία συνδυάζεται με εντυπωσιακό design και smart home λειτουργίες, τότε η ζωή σου γίνεται καλύτερη σε όλα τα επίπεδα.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο βολικό από το να έχεις στο σπίτι σου ένα ή και περισσότερα έξυπνα ηχεία για να απολαμβάνεις την αγαπημένη σου μουσική όπου κι αν βρίσκεσαι, στο σαλόνι, στο υπνοδωμάτιο, ή ακόμα και στην κουζίνα, ενώ ταυτόχρονα να ελέγχεις όλες τις συνδεδεμένες οικιακές συσκευές με τη φωνή σου.

 

 

Οι προτάσεις της Google, για παράδειγμα, σου επιτρέπουν να χρησιμοποιείς τη φωνή σου για να επιλέξεις τα αγαπημένα σου κομμάτια μεσώ του έξυπνου ηχείου Google Home Mini, να ακούσεις audiobook και μουσική, να κάνεις stream shows και πολλά ακόμα στην τηλεόρασή σου με την ενσωματωμένη τεχνολογία Chromecast και Chromecast Audio. Επίσης σημαντικό, είναι το γεγονός πως ό,τι κι αν ζητήσεις να ακούσεις, θα το απολαύσεις με κορυφαίο ήχο μέσα από το έξυπνο ηχείο σου.

Η ευελιξία των έξυπνων ηχείων είναι πραγματικά απεριόριστη, καθώς η μουσική μπορεί να προέρχεται από τις ψηφιακές σου συλλογές ή από το διαδίκτυο και μπορείς να τη διαχειρίζεσαι από το tablet ή το smartphone σου μέσω Wi-Fi και Bluetooth.

Επιπρόσθετα, έχοντας εξοπλίσει το σαλόνι ή το δωμάτιό σου με ισχυρά ασύρματα ηχεία όπως το Bose Soundlink Revolve, με πρόσβαση στην είσοδο φωνής για το Siri και το Google Now, θα απολαύσεις βαθύ μπάσο, ποιοτικό ήχο, αλλά και όλες τις smart λειτουργίες που μπορούν να προσφέρουν οι έξυπνοι βοηθοί φωνής της Apple και της Google.

 

 

Είναι πλέον πολύ εύκολο να ενσωματώσεις την τεχνολογία smart home και στο δικό σου σπίτι, ανάλογα με τις προτεραιότητές σου. Αν η προτεραιότητά σου είναι να ενεργοποιείς τα φώτα μόνο με τη δύναμη της φωνής σου, τότε ξεκίνα από εκεί. Σε κάθε περίπτωση, να θυμάσαι ότι η τεχνολογία κάνει τα πάντα πιο εύκολα και σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις την καθημερινότητα σου καλύτερη!

Μπορείς να δεις ακόμη