STATE OF PLAY: ΓΕΜΑΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ PLAYSTATION

by Zikou Stella

Αρκετές και ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις είχε το State of Play της Sony που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 31 Μαΐου 2024. Ένα πράγμα που ήταν ξεκάθαρο από τη αρχή ως το τέλος έχει να κάνει με τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στο εξής η εταιρεία. Κυκλοφορία των δικών της single player games αρχικά μόνο στο PlayStation, όμως τα live service games θα κυκλοφορούν ταυτόχρονα σε PlayStation και PC. Ας δούμε όμως τις ανακοινώσεις που ξεχώρισαν.

 

Concord

Το five-versus-five character-driven multiplayer first-person shooter Concord θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5 και PC (Steam, Epic Games Store) στις 23 Αυγούστου 2024, όπως ανακοίνωσαν η Sony Interactive Entertainment και η Firewalk Studios announced. Οι προ- παραγγελίες θα «ανοίξουν» στις 6 Ιουνίου και τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθεί η beta, στην οποία θα έχεις τη δυνατότητα να μετέχεις παρέα με άλλους τέσσερις φίλους σου.

Στο Concord, αναλαμβάνεις τις τύχες του πληρώματος του Northstar—μιας ομάδας μισθοφόρων γνωστών στον γαλαξία μας ως Freegunners. Οι Freegunners περιπλανιούνται στα αστέρια παίρνοντας υψηλές θέσεις εργασίας σε κόσμους σε όλο το Wild Space, όπου αντιμετωπίζουν άλλα σκληρά ανταγωνιστικά πληρώματα, που αποτελούνται από «συναδέλφους» τους. Από αγώνα σε αγώνα, θα σχηματίσετε την ομάδα των Freegunners σου με άλλους παίκτες και θα παλέψεις με αντίπαλα πληρώματα για να κερδίσεις διάφορες ανταμοιβές παίζοντας σε διαφορετικούς χάρτες και game modes.

Ο γαλαξίας Concord είναι γεμάτος κινδύνους και περιπέτειες που η ομάδα ανάπτυξης θα αποκαλύψει σταδιακά τους επόμενους μήνες. Κατά την κυκλοφορία, το Concord θα έχει έναν κατάλογο 16 διαφορετικών Freegunners με τους οποίους θα πρέπει να εξοικειωθείς για να κυριαρχήσεις ενάντια στον ανταγωνισμό, ενώ το roster του Northstar θα μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου μέσω τακτικών, δωρεάν ενημερώσεων μετά την κυκλοφορία που θα προσθέτουν νέους Freegunners, χάρτες, modes, cinematics και πολλά άλλα.

 

 

 

 

Silent Hill 2 Remake

Το remake του Silent Hill 2 θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5 και PC μέσω Steam στις 8 Οκτωβρίου 2024, όπως ανακοίνωσαν η Konami και η Bloober Team που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του. Οι πρό- παραγγελίες έχουν ξεκινήσει και συνοδεύονται από τη μάσκα του Robbie the Rabbit (Μόνο για την έκδοση του PlayStation 5) και της Mira the Dog για τον πρωταγωνιστή, James. Εκτός από τη standard θα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις δική σου τη Digital Deluxe Edition που προσφέρει επιπλέον ένα ψηφιακό art book, το soundtrack σε ψηφιακή μορφή και μια μάσκα του Pyramid Head (pizza box) για τον James. Αν αποφασίσεις να προ- παραγγείλεις τη Digital Deluxe Edition θα αποκτήσεις το δικαίωμα να ξεκινήσεις να παίζεις από τις 6 Οκτωβρίου.

Έχοντας λάβει ένα γράμμα από τη νεκρή σύζυγό του, ο James κατευθύνεται εκεί όπου μοιράστηκαν τόσες πολλές αναμνήσεις, με την ελπίδα να τη δει άλλη μια φορά: στο Silent Hill. Εκεί, δίπλα στη λίμνη, βρίσκει μια γυναίκα που μοιάζει απόκοσμα με εκείνη…

«Με λένε…  Maria», χαμογελάει η γυναίκα. Το πρόσωπό της, η φωνή της… Είναι ακριβώς όπως εκείνη.

Θα μπεις στον κόσμο ενός παιχνιδιού που θεωρείται ως master-class στο είδος του psychological survival horror- το οποίο για πολλούς είναι το καλύτερο της σειράς και τώρα έρχεται με μοντέρνα, ανατριχιαστικά γραφικά και απόκοσμους ήχους.

 

 

God of War Ragnarok

Η Sony Interactive Entertainment, η Santa Monica Studio και η Jetpack Interactive θα κυκλοφορήσουν το God of War Ragnarok για PC ( Steam, Epic Games Store) στις 19 Σεπτεμβρίου. Το παιχνίδι πρωτοκυκλοφόρησε για PlayStation 5 και PlayStation 4 στις 9 Νοεμβρίου 2022 και στις 12 Δεκεμβρίου 2023 έγινε διαθέσιμο το δωρεάν DLC με τίτλο “Valhalla”.

Τα γεγονότα του God of War Ragnarok ξεκινάνε σε μια στιγμή που το Fimbulwinter βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Kratos και ο Atreus πρέπει να ταξιδέψουν σε κάθε ένα από τα Nine Realms, αναζητώντας απαντήσεις, καθώς οι δυνάμεις του Odin στην Asgard προετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη που είχαν προβλέψει οι προφήτες, η οποία θα σημάνει το τέλος του κόσμου.

 

Η έκδοση για PC ξεχωρίζει για τα ακόλουθα:

 

  • Γραφικά ανάλυσης 4Κ χωρίς περιορισμούς στον ρυθμό ανανέωσης, με βελτιωμένες αντανακλάσεις, φωτισμούς, σκιάσεις υψηλής ποιότητας και αυξημένο επίπεδο γεωμετρικών λεπτομερειών.

 

  • Πλήρης υποστήριξη για NVIDIA RTX Deep Learning Super Sampling (DLSS) 3.7, AMD FidelityFX Super Resolution (FSR) 3.1 και Intel XeSS (Xe Super Sampling) 1.2.

 

  • Υποστήριξη για NVIDIA Reflex για καλύτερη απόκριση στις εντολές χειρισμού, με πολύ χαμηλό latency.

 

  • Υποστήριξη για πανοραμικές οθόνες 21:9 και 32:9

 

  • Πλήρης παραμετροποίησης του συστήματος χειρισμού. Θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα DUALSHOCK 4 ένα DUALSENSE controller, μια ευρεία γκάμα από άλλα gamepads και ασφαλώς τον κλασσικό συνδυασμό πληκτρολογίου με ποντίκι.

 

  • Haptic Feedback που θα σε κάνει να νιώθεις κάθε σου βήμα στα βασίλεια της Νορβηγίας και adaptive triggers για να μην χάνεις τον παλμό της μάχης

 

  • Spatial 3D Audio ώστε ανά πάσα στιγμή να ακούς τα πάντα από την κατεύθυνση που προέρχονται

Δες το trailer εδώ

 

Astro Bot

Η Sony Interactive Entertainment και η Team ASOBI ανακοίνωσαν το ASTRO BOT. Θα κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου 2024 για το PlayStation 5 και οι προ- παραγγελίες θα ανοίξουν στις 6 Ιουνίου.

Σε αυτό το ολοκαίνουργιο παιχνίδι, θα εξερευνήσεις 6 γαλαξίες και πάνω από 80 επίπεδα αναζητώντας το διασκορπισμένο πλήρωμα του ASTRO. Κρατήσου γερά από το Dual Speeder καθώς περιηγείσαι στους μοναδικούς πλανήτες, με διαφορετικό περιβάλλον, από καταπράσινα δάση, αμμώδεις παραλίες, καυτά ηφαίστεια μέχρι πιο εκπληκτικές τοποθεσίες, όπως μια γιγάντια κλεψύδρα ή το κουβούκλιο ενός δέντρου που τραγουδάει.

Για να βοηθηθεί στην αποστολή του, ο ASTRO μπορεί να χρησιμοποιήσει πάνω από 15 νέες ικανότητες που προσφέρουν μοναδικά στυλ παιχνιδιού. Όπως θα περίμενες από ένα παιχνίδι ASTRO, αυτά εκμεταλλεύονται πλήρως το DualSense  controller, το haptic feedback και τα adaptive triggers, ώστε να μπορείς να αισθάνεσαι κάθε μικρό βήμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ανάμεσα στις πολλές νέες δυνάμεις, θα βρεις το Barkster, το Bulldog Booster που σου επιτρέπει να κάνεις εναέριες επιθέσεις για να διαλύεις τους εχθρούς, τα Twin-Frog Gloves που προσφέρουν διάτρηση μεγάλης εμβέλειας και την ικανότητα να ταλαντεύεσαι αλλά και το Giant Sponge που σου επιτρέπει να απορροφάς νερό περιβάλλον για να γίνει τεράστιο και να προκαλέσει μαζική (και ελαφρώς υγρή) καταστροφή.

Επίσης, θα αντιμετωπίσεις πάνω από 70 είδη εχθρών, συμπεριλαμβανομένων τεράστιων bosses στο τέλος κάθε γαλαξία. Αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στη θανατηφόρα βασιλική κόμπρα Lady Venomara που εμφανίζεται στο trailer και περιμένει τον πρωταγωνιστή στη χρυσή φωλιά της. Η νίκη εναντίον κάθε boss θα αποκαλύπτει ένα ιδιαίτερο μυστικό και αν είσαι τολμηρός, το παιχνίδι έρχεται με πολλά επίπεδα του στυλ die and retry.

 

 

Until Dawn Remake

Το Remake του Until Dawn θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο για PlayStation 5 και PC, όπως ανακοίνωσαν η Sony Interactive Entertainment και η ομάδα ανάπτυξης της Ballistic Moon.

Όταν οκτώ φίλοι επιστρέφουν στο απομονωμένο καταφύγιο όπου δύο από την ομάδα τους εξαφανίστηκαν ένα χρόνο πριν, ο φόβος σφίγγει την παγωμένη λαβή του γύρω τους και το καταφύγιό μετατρέπεται σε έναν εφιάλτη χωρίς διέξοδο.

Θα βυθιστείς σε ένα συναρπαστικό horror slasher που δημιουργήθηκε από την αρχή με τη βοήθεια της Unreal Engine 5 και προσφέρει εκπληκτικά γραφικά. Βελτιωμένο σε επίπεδο που θυμίζει κινηματογραφική ταινία, αναβαθμισμένους μηχανισμούς του gameplay και πολλά άλλα, σε προκαλεί να εξερευνήσεις ένα απομακρυσμένο βουνό όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου και να καθορίστε το ποιος θα επιβιώσει μέχρι το ξημέρωμα.

Δες εδώ το trailer εδώ

 

Ballad of Antara

Η Infold Games και η TipsWorks ανακοίνωσαν το free-to-play dark fantasy action RPG Ballad of Antara, που αναμένεται να κυκλοφορήσει για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC εντός του 2025.

Στο Ballad of Antara Embark θα κάνεις ένα επικίνδυνο ταξίδι προς αναζήτησης πελώριων θεϊκών πλασμάτων και θα προσπαθήσεις να επαναφέρεις τα χαμένα “συστατικά της Γης”.

Από το μακρινό παρελθόν, τα βέλη του χρόνου έχουν παρεκκλίνει, και οι σπόροι όλων όσων βρίσκονται ενδιάμεσα έχουν πάψει να ανθίζουν. Τα γνωστά “συστατικά” εξαφανίστηκαν από ένα ξαφνικό σύννεφο ομίχλης και πλέον έχουν μεταφερθεί  στην άγνωστη πλευρά του κόσμου.

Ταξιδεύοντας κατά μήκος της Para θα ψάξεις για αυτά τα θεϊκά πλάσματα, θα προσπαθήσεις να ανακτήσεις τα χαμένα “συστατικά” και να τα μεταμορφώσεις σε δυνάμεις που θα στρέψεις ενάντια στη Grey Mist.

 

 

Skydance’s BEHEMOTH

Το story-driven, single-player virtual reality action RPG Skydance’s BEHEMOTH θα κυκλοφορήσει για PlayStation VR2, SteamVR, Quest 2 και Quest 3 εντός του καλοκαιριού, όπως ανακοίνωσε η Skydance Interactive.

Όλοι και όλα είναι εχθροί στο Skydance’s BEHEMOTH. Θα εισέλθεις στις Forsaken Lands, ένα βασίλειο που έγινε ερείπια από μια αρχαία κατάρα, για να επικρατήσουν οι Behemoth. Αυτά τα γιγάντια τέρατα εξαπλώνουν την καταστροφή σε όλη τη γη. Θα πρέπει να εξοντώσεις όλους όσους στέκονται εμπόδιο στο δρόμο σου, να σκοτώσεις τους απέθαντους και να αποκαταστήσεις τη ζωή στον άλλοτε μεγάλο πολιτισμό.

Θα κυνηγήσεις τους Behemoths με όλα τα διαθέσιμα μέσα, τα οποία περιλαμβάνουν ένα υψηλής διαδραστικότητας σύστημα μάχης που σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς τεχνικές hack & slash όπου θεωρείς ότι θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τους σκοπούς σου. Θα διαλύεις κρανία, θα μπήγεις το σπαθί στην καρδιά των εχθρών και θα κάνει κομμάτια τα σώματα όσων προσπαθήσουν να ανακόψουν την πορεία σου.

 

 

Monster Hunter Wilds

Η Capcom αποκάλυψε το πρώτο trailer του Monster Hunter Wilds, το οποίο αποτελεί μια εισαγωγή στην αδάμαστη φύση του παιχνιδιού που είναι γεμάτη νέα τέρατα, ενώ θα έχεις επίσης την  ευκαιρία να ρίξεις ματιές στην ιστορία, τους χαρακτήρες, τα συστήματα και πολλά άλλα.

Στο Monster Hunter Wilds θα ενταχθείς στις τάξεις της ειδικής ομάδας Research Commission που έχει ως αποστολή την εξερεύνησης των Forbidden Lands. Με πλήρες voice-over για πρώτη φορά στη σειρά Monster Hunter, ο κυνηγός μπαίνει στο άγνωστο με τους συντρόφους του, συμπεριλαμβανομένου του διορισμένου από το Guild χειριστή Alma, του συντρόφου τους Palico και ενός μυστηριώδους παιδιού. Το Monster Hunter Wilds διαθέτει πολυδιάστατους βιότοπους που μπορούν να μεταμορφωθούν με απροσδόκητους τρόπους. Η πρώτη τοποθεσία που αποκαλύφθηκε είναι τα Windward Plains, μια τεράστια περιοχή που περιλαμβάνει ερήμους, βραχώδεις σχηματισμούς και λιβάδια γεμάτα ζωή.

Τα 14 εμβληματικά όπλα της σειράς Monster Hunter επιστρέφουν, εξελιγμένα ώστε να επιτρέπουν την πραγματοποίηση νέων κινήσεων. Επιπλέον, οι νέοι μηχανισμοί του gameplay θα σου δώσουν ακόμα περισσότερο ακριβή έλεγχο για κάθε σου επόμενο βήμα.

Σε περίπτωση που στην κονσόλα ή τον υπολογιστή σου έχει αποθηκευμένα δεδομένα από το Monster Hunter: World, μπορείς να τα συνδέσεις με το αρχείο αποθήκευσης του Monster Hunter Wilds για να λάβεις δώρα. Σε αυτά περιλαμβάνονται το Felyne Leather Set (Palico Armor) και το Felyne Acorn Spade (Palico Weapon) αν πραγματοποιήσεις σύνδεση με το Monster Hunter: World και το Felyne Duffel Set (Palico Armor) και το Felyne Trekker Peckaxe (Palico Weapon) αν η σύνδεση αφορά αρχείο αποθήκευσης του expansion Monster Hunter World: Iceborne.

Το Monster Hunter Wilds θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Stea) εντός του 2025.

 

 

Για όλα όσα ανακοινώθηκαν στο State of Play, μπορείς να παρακολουθήσεις το video της ολοκληρωμένης παρουσίασης.

 

Μπορείς να δεις ακόμη